Добави отговор

Въпрос относно силикоза

24 Юли 2015, 16:40

Привет искам да попитам хора запознати с стъклените вати! Правихме изолация на един таван от 10 квадрата с стъклена вата! Бяхме с маски и защитно облекло! Та прочетох много лоши неща за стъкления прах! Има ли опасност да хвана силикоза от 30 мин работа с тая вата! Чета че трябва да се работи доста дълго време за да се разболее човек но понеже съм си малко паника и се панирах! Ще съм благодарен ако някой ми отговори на въпроса има ли място за притеснение!

Re: Въпрос относно силикоза

24 Юли 2015, 16:57

не се шашкай толкова, нали си бил с маска, предполагам, че ако беше станало нещо лошо щеше много да кашляш!

26 Юли 2015, 00:37

Здравейте, jordan_84!

Не би трябвало да има проблем, след като сте работили със защитна маска и облекло и то за толкова кратък период от време.

Потенциалните симптоми на вредните ефекти при остро излагане на стъклена вата включват дразнене на очите, кожата, носа, гърлото, задух (затруднено дишане), болки в гърлото, дрезгав глас и кашлица.

Научните доказателства показва, че е безопасно производството, инсталирането и употребата на стъклената вата, когато се следват препоръчаните работни практики, за да се намали временното механично дразнене.

Тук може да прочетете повече информация за силикозата:
Пневмокониоза, причинена от прах, съдържаща силиций МКБ J62

С уважение,
Фрамар

26 Юли 2015, 10:33

Значи да не се притеснявам! Като чета за да те хване тази силикоза трябва доста дълги години на си работил с такава вата!

26 Юли 2015, 20:58

Не се шашкай, доста има да се трудиш, докато пострадаш от силиконова вата, споко! :)

26 Юли 2015, 21:44

става въпрос за стъклена минерална вата колега!
Добави отговор
Отиди на страница: