Странна постоянна субфебрилна температура

Повишена температура - 2 години!

Мнениеот bobolink » 16 Авг 2013, 09:30

Здравейте, не знам от къде да започна ....Приятелката ми поддържа постояна висока температура вече около 2 години в диапазон 37.2 - 37.6. Последните кръвни изследвания ясно показват че има някакъв възпалителен процес в организма защото има ясно завишен много над нормите С- реактивен протеин. Въпросът е че се почна едно обикаляне по доктори и всеки вдига ръце и те препраща при друг лекар без да може да се насочи ясно от къде именно може да произтича тази инфекция. Можело да е Колагеноза - автоимунно заболяване, можело да е Мононуклеоза и какво ли още не! Обикаляме ендокринолози ( провериха щитовидната жлеза, Хашимото не е), бяхме и при хематолог в Александровска който ни накара да направим тези изследвания, вчера като ги видя каза че имало някакъв възпалителен процес, връчи ни изследванията и ни каза да сме се обърнели към джипито....пълен абсурд! Все едно личният лекар е специалист в тази област и знае къде да ни насочи... Сега ще напиша резултатите от последните изследвания с надеждата някой тук да се смили над приятелката ми и да даде някаква адекватна насоченост за търсене на адекватен лекар който да може да ни насочи правилно за откриването на тази инфекция. Защото на практика вариантите са хиляди явно..Става дума за температура която обикновенно вечер се покачва с втрисане на моменти.

WBC - ЛЕВКОЦИТИ - БР. - 2.72
Ly % - ЛИМФОЦИТИ -% - 37.000
Mo% - МОНОЦИТИ -% - 8.800
Eos% - ЕОЗИНОФИЛИ - % - 2.800
Baso% - БАЗОФИЛИ -% - 0.400
Neu% - НЕУТРОФИЛИ -% - 48.100
Ly# - ЛИМФОЦИТИ - БР. - 1.010 X 10^9/L
Mo# - МОНОЦИТИ - БР. - 0.240 X 10^9/L
Eos# - ЕОЗИНОФИЛИ - БР. - 0.080 X 10^9/L
Baso# - БАЗОФИЛИ - БР. - 0.010 X 10^9/L
Neu# - НЕУТРОФИЛИ - БР. - 1.310 X 10^9/L
RBC - ЕРИТРОЦИТИ - БР. - 4.350 X 10^12/L
Hgb - ХЕМОГЛОБИН - 130 g/l
Hct - ХЕМАТОКРИТ - 0.386 L/L
Mcv - СРЕДЕН ОБЕМ НА ЕРИТРОЦИТИТЕ - 88.60 FL
Mch - СР. Hgb СЪДЪРЖ. В ЕРИТРОЦИТИТЕ - 29.90 PG
Mchc - СР. Hgb КОНЦ. В ЕРИТРОЦИТИТЕ - 337 g/l
Rdw - ДЕВИАЦИЯ НА ЕРИТР. Р-ИЕ - 12.50%
Plt - ТРОМБОЦИТИ - 231 X 10^9/L
Mpv - СРЕДЕН ОБЕМ НА ЕРИТРОЦИТИТЕ - 8.50 FL
Pct - ТР. ОБЕМ ОБЩ ОБЕМ - 2.00 ML/L
Pdw - Ширина на тр р -ие - 53.70 %

ФИБРИНОГЕН - 4.10 G/L

С - РЕАКТИВЕН ПРОТЕИН - CRP - 10.84
bobolink

Re: Повишена температура - 2 години!

Мнениеот bobolink » 18 Авг 2013, 06:12

Наистина ли в този форум няма кой да ми даде някаква адекватна насоченост!?
bobolink

Re: Повишена температура - 2 години!

Мнениеот FramarAdmin1 » 18 Авг 2013, 15:50

bobolink написа:Наистина ли в този форум няма кой да ми даде някаква адекватна насоченост!?

Най- адекватната насоченост може да ви даде само лекар,всеки друг опит от наша страна би ви заблудил.Може само да гадаем както са направили лекарите до сега за съжаление.Според мен трябва да постъпи в болница, там най добре ще се види от какви изследвания има нужда.Вероятностите са прекалено много за да се постави точна диагноза само по този симптом( повишена температура).
Администратор на forum.framar.bg
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт.
Аватар
FramarAdmin1

Безпричинна температура - 37-37.5 градуса

Мнениеот lini_leni » 21 Ное 2013, 15:08

Пиша тук, защото не мога да дам обяснение на тази ниска, но изтощителна температура, която ме мъчи вече трета седмица.

Ходих на изследвания, понеже личната ми лекарка не успя да установи, от какво може да е причинена температурата.
Направих си задължителният профилактичен преглед, за да отхвърля всичко възможно, включително и тест за бременност. Всички показатели са що-годе в норма, включително и теста за бременност – отрицателен.

Майка ми сподели, че когато е била млада и на нея й се е случвало и така, без да пие никакви лекарства, година по-късно е прекъснало.

Имате ли идеи от какво е възможно да вдигаш непрестанно температура, макар и ниска 37 – 37.5 градуса?
lini_leni

Re: Безпричинна температура

Мнениеот JohnLocke » 21 Ное 2013, 15:11

И моята майка вдигаше известно време температура, по същият начин. Само, че не спираше да пие Парацетамол, защото работата й е изтощителна, а тя трябва да е в кондиция, за да я върши. След повече от половин година изчезна внезапно всичко, никой не успя да установи от какво се получава това.
JohnLocke

Странна постоянна субфебрилна температура

Мнениеот iliikata.dimitrov » 31 Авг 2015, 20:28

Мъж на 25 години съм. От два месеца поддържам субфебрилна температура до 37.3! Вдигам тази температура почти всеки ден! Всяка седмица си правя редица изследвания като ПКК, електрокардиограма, рентген на бял дроб, ехография, зъболекар. Всички органи и изследвания са нормални! Единствено на Ехо-то ми откриха малко камъче в зоната около апендикса и песъчинки в десния бъбрек! Оплакванията ми са: отпадналост; мускулни и костни болки; болки по целия корем, по силни в долна дясна половина, диария през 3,4 дни; често уриниране; болки в плешките и гръдни болки; запушен нос; трудно дишане; бели храчки; лош дъх на желязо и кръв в устата; бели и жълти налепи по целия език от средата назад към гърлото; парене по лицето; зачервени и болезнени очи; главоболие; виене на свят; ниска концентрация; учестен пулс; ниско кръвно 100/80; студени крайници. През този двумесечен период съм пил 4 вида антибиотик, хапчета за бъбреци, стомах и глава. Ефект никакъв. Последствията в момента са 5 килограма надолу и безпомощност да стана от леглото. Има ли животозастрашаваща опасност при тези признаци и каква е причината за тях? Какви изследвания трябва да бъдат направени за да се открие причинителя довел ме до това състояние? Благодаря ВИ!
iliikata.dimitrov

Re: Странна постоянна субфебрилна температура

Мнениеот FramarLekari » 03 Сеп 2015, 11:25

Здравейте, iliikata.dimitrov!

Съветваме Ви да си направите следните изследвания:
- микробиология на налепите по езика (възможно е са с гъбичен произход поради продължителното антибиотично лечение)
- ПКК+ДКК (под микроскоп), CRP (c-реактивен протеин), CK (креатин-фосфокиназа), ALP (аклална фосфатаза), АЛАТ, ГГТП, Билирубин общ + директен, Ca, Фосфор
- изследване на фецес

Изследванията трябва да се направят 3 дни след спиране на лекарствата, които приемате, за да няма компрометиране на резултати.

Имате ли експозиция на метали или вредни вещества в работна среда?

Може да ни пишете относно резултатите!

С уважение,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Субферилна температура и проблеми с главата!

Мнениеот martin7887 » 01 Яну 2016, 21:11

Здравейте,

Честита Нова Година!

Всичко започна в началото на август. В ушите ни се появи един лек дискомфорт, който се появяваше и изчезваше(лек дискомфорт). По-късно дойде и едно силно напрежение в главата ми, което се засилваше след физически труд. Най-добре мога да го опиша по следния начин - усещане, че от ушите ми трябва да излезе въздух, кръв, течност... Главата ми беше като балон под налягане, а ушите играеха ролята на оттдушник. Пак повтарям, че усещането се активизираше след физически труд(вдигане на тежки предмети, строителни материали, мебели и т. н). Слава Богу това усащене изчезна.

Симптомите, които имам в момента са:
-Усещане за парене, щипене, горене, дискомфорт в ушите, но навътре 3, 4 сантиметра. Това усещане не е болезнено, а по-скоро е дискомфортно.
- Понякога, когато си легна вечер усещам как езикът ми пулсира.
- През период от около 10 дни имам главоболие.
- От 2 месеца започнах да поддържам субферилна температура, която ме мъчи. Качва се 37,1- 37,2 към десет часа сутринта и продължава до десет часа вечерта, след което изчезва и сякаш се раждам отново! По време на работа стига до 37,3- 37, 4. Работя в строителството.

Направени изледвания до момента:
- Ядрено магнитен резонанс на главата.
Всичко е наред, няма тумор. Това, което откриха е: Gut 1 mm große,nodulare struktur in das linken inneren gehorgangas, z.b. .Gefäßstruktur. На български преведено- Голямо около 1мм nodulare структура в левия ушен канал, например Gefäßstruktur. В експертизата ми пише, че след една година пак трябва да направя скенер. Докторите казват, че това не е може да е причина за оплакванията ми. Те дори не вземат под внимание тази структура. Невроложката казва, че това не е нищо, ушната лекарка също, личният лекар също.
- Доплер - всичко наред.
- Пълни очни изледвания - всичко е ок.
- Ушен лекар ми каза, че всичко е наред с ушите ми и ми изписа антибиотик и капки за нос, но след употребата им ефект нямаше.
- Два пъти пълна кръвна картина - всички показатели в норма

Изледванията са ми правени в Германия, тъй като работя там.

Зъбите ми са в ужасно състояние. Моят личен лекар, един винаги усмихнат немец, казва, че най вероятно тези проблеми идват от зъбите. Днес бях в една клиника, за да ми се назначи лечение и да ги оправя.Направиха ми снимка и откриха четири кисти, парадонтит, пулпит и т.н. Аз ги попитах дали от тези кисти идва моята симптоматика и те казаха, че е възможно. Вие как мислите, дали тези кисти са причина за моята симптоматика? На 3 януари под пълна упойка ще ми бъдат извадени 14 зъба, после ще ми ги изградят. Добрата новина е, че за следващата година ще съм съм с абсолютно нови зъби, като нормален човек.

Моля за съвет. Какви изледвания още трябва да си направя? Възможно ли е тази симптоматика да идва от зъбите(кистите)? Какви болести протичат с подобна симтоматика?

Много ще съм благодарен на всеки отзовал се!
martin7887

Re: Субферилна температура и проблеми с главата!

Мнениеот Михаил Вълков » 03 Яну 2016, 12:48

Алкализация.rar
(82 KiB) 2580 пъти
Проблемът е обяснен в този файл. Ще ти изпратя още подробности ако ми съобщиш твоя имейл адрес.
Михаил Вълков

Re: Субферилна температура и проблеми с главата!

Мнениеот Михаил Вълков » 04 Яну 2016, 08:38

Готварски рецепти.rar
(88.1 KiB) 275 пъти
Мартине, потърси в
Интернет и свали книгата ПШЕНИЦАТА-МАСКИРАНИЯТ УБИЕЦ. В нея с команда Edit>Find можеш да намираш на кои страници се среща търсено заболяване.
Ако още си в България, купи си книгата ТИХИТЕ УБИЙЦИ НА МОЗЪКА от Дейвид Пърлмътър. Авторът Perlmutter има сайт, в който можеш да намериш въпроси и отговори.
В тези две книги има готварски рецепти, които не са подходящи за българските условия. Горният файл съдържа подходящи рецепти.
Михаил Вълков

Следваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с инфекциозни и паразитни болести