Здравейте, не знам от къде да започна ....Приятелката ми поддържа постояна висока температура вече около 2 години в диапазон 37.2 - 37.6. Последните кръвни изследвания ясно показват че има някакъв възпалителен процес в организма защото има ясно завишен много над нормите С- реактивен протеин. Въпросът е че се почна едно обикаляне по доктори и всеки вдига ръце и те препраща при друг лекар без да може да се насочи ясно от къде именно може да произтича тази инфекция. Можело да е Колагеноза - автоимунно заболяване, можело да е Мононуклеоза и какво ли още не! Обикаляме ендокринолози ( провериха щитовидната жлеза, Хашимото не е), бяхме и при хематолог в Александровска който ни накара да направим тези изследвания, вчера като ги видя каза че имало някакъв възпалителен процес, връчи ни изследванията и ни каза да сме се обърнели към джипито....пълен абсурд! Все едно личният лекар е специалист в тази област и знае къде да ни насочи... Сега ще напиша резултатите от последните изследвания с надеждата някой тук да се смили над приятелката ми и да даде някаква адекватна насоченост за търсене на адекватен лекар който да може да ни насочи правилно за откриването на тази инфекция. Защото на практика вариантите са хиляди явно..Става дума за температура която обикновенно вечер се покачва с втрисане на моменти.
WBC - ЛЕВКОЦИТИ - БР. - 2.72
Ly % - ЛИМФОЦИТИ -% - 37.000
Mo% - МОНОЦИТИ -% - 8.800
Eos% - ЕОЗИНОФИЛИ - % - 2.800
Baso% - БАЗОФИЛИ -% - 0.400
Neu% - НЕУТРОФИЛИ -% - 48.100
Ly# - ЛИМФОЦИТИ - БР. - 1.010 X 10^9/L
Mo# - МОНОЦИТИ - БР. - 0.240 X 10^9/L
Eos# - ЕОЗИНОФИЛИ - БР. - 0.080 X 10^9/L
Baso# - БАЗОФИЛИ - БР. - 0.010 X 10^9/L
Neu# - НЕУТРОФИЛИ - БР. - 1.310 X 10^9/L
RBC - ЕРИТРОЦИТИ - БР. - 4.350 X 10^12/L