Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как правите трахана?

21 Окт 2015, 10:40

Звучи обаче много вкусно, но нещо, което ме притеснява, изсушаването достатъчно ли е, за да не се развалят продуктите? :roll:

Re: Как правите трахана?

22 Окт 2015, 08:15

Monika_Spasova написа:Звучи обаче много вкусно, но нещо, което ме притеснява, изсушаването достатъчно ли е, за да не се развалят продуктите? :roll:
Да, защо ад не ;) Е вече не може никой да си направи трахана в това влажно време, но топлите месеци бяха идеални и тя изсъхва. ;) А

Re: Как правите трахана?

28 Фев 2017, 18:03

Това не съм го и чувала, къде го правят? Доста сложно ми изглежда и пипкаво.

Re: Как правите трахана?

25 Май 2017, 14:45

Как така къде я правят, това е характерно и за България дори, а тази рецепта е на някои региони в Гърция. И аз я обичам, удобство е, защото , когато няма нищо за ядене, просто забъркваш с малко масло и сирене и имаш вече осигурен обяд.

Re: Как правите трахана?

10 Дек 2017, 13:30

Току що обядвахме трахана и случайно попаднах в този форум. Не познавам друга освен кипърската трахана - тя се прави само от пшеница и мляко.Домашната е на неправилни парчета, тази от магазина има определени форми.Накисва се за около два часа, след това се долива с вода и се вари до готовност. Добавя се само сол на вкус и халуми на малки парчета. Има консистенция на каша, леко кисела и много вкусна.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3