Yunona написа:penny написа:С голяма част от нещата, които е написала Yunona съм съгласна, като изключим сирената, които не съм опитвала, както и онези от сорта на Халуми, които ме отвращава само мисълта за тях, не зная дали знаете как се подквасва въпросното сирене, но едва ли някой ще остане очарован
Ееех, Penny, разбирам какво имаш предвид, но не само халуми се подсирва по този начин, но и още много други видове сирена, включително нашето, българско бяло саламурено сирене. Гадно е наистина, но е факт.
Технологията с добиване на мая за сирене от стомаха на малки преживни животни (агнета, теленца) е от векове и всъщност е най-старият начин за подсирване на млякото...
Ооооу, ето сега отказах сиренето... не знаех, нямах идея, че така стоят нещата