Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
07 Окт 2015, 12:27
През уикенда се разхождах е един от известните големи магазини - лидъл и видях, че продават Кактусови смокини.

- exoticfruits.jpg (20.32 KiB) Прегледано 1340 пъти
Така и тогава не си ги купихме, но съм решила тази седмица да ги взема!

Проблем с екзотичните плодове и зеленчуци е факта, че в градовете извън столицата не се намират лесно, така че ще се радвам, ако споделите от къде си намирате различните зеленчуци и плодове. Честно да си призная, повече се интересувам от зеленчуците, отколкото от плодовете.

Сега ми се искаше да опитам цикория, но нямам представа от къде да я намеря, така че приемам идеи

Споделете и вие какви екзотични плодове и зеленчуци сте опитвали и дали са ви харесали, от къде сте ги намерили.
07 Окт 2015, 13:00
Нищо екзотично не съм опитвал сякаш, май най-екзотичното което съм ял е бил ананасът, наистина проблем е освен намирането, то и цената. Бях решил да си взема аспержи, но като видях за какви луди пари става въпрос, направо ми идеше да избягам, видях ги в Метро. Предполагам, че и заради солената цена не ги предлагат по малките градове, а в София хората все пак имат по-различен живот и разполагат с повече пари.
07 Окт 2015, 14:02
Не си падам по такива странни плодове и зеленчуци, предпочитам да си хапвам обикновни и познати неща, хич не съм по зеленията. Но моя приятелка си поръчва оналйн подобни зеленчуци, трябав да я питам от къде, то май друг начин няма.
07 Окт 2015, 14:47
Сякаш вече няма толкова екзотични плодове и зеленчуци, тъй като всичко е в магазина, на повечето цената е висока, но няма как, въпреки това, когато не си сигурен дали ще ти хареса, просто си взимаш малко количество, както се казва - за опитване. Цикорията, за която спомена съм я срещала в някои от големите вериги, така че и извън столицата би трябвало да я намериш
08 Окт 2015, 13:52
exotic написа:Сякаш вече няма толкова екзотични плодове и зеленчуци, тъй като всичко е в магазина, на повечето цената е висока, но няма как, въпреки това, когато не си сигурен дали ще ти хареса, просто си взимаш малко количество, както се казва - за опитване. Цикорията, за която спомена съм я срещала в някои от големите вериги, така че и извън столицата би трябвало да я намериш

Има, но трудно се намират, най-голямо разнообразие съм виждала в метро.
08 Окт 2015, 14:29
Най-екзотичното, което съм опитвала са били аспержите, не си падам много по новите вкусове, но те определено ми харесаха, но цената им е солена, не знам дали бих повторила скоро.
08 Окт 2015, 16:05
Една позната ми донесе черни домати!

бяха много вкусни и каза, че си ги отглежда в градината, само семената трудно се намират и ги поръчва по интернет!
08 Окт 2015, 16:39
От време на време като засечем някъде с мъжа ми си купуваме, но то е доста рядко, по малките пазарчета, поне не се срещат толкова често и толкова екзотични, но последно си взехме Тамаринд за опитване, ама той взе, че ми хареса
09 Окт 2015, 09:57
Аз смятам, че не е добре да се консумират зеленчуци и плодове в големи количества, които не са от нашите ширини, на мен лично не ми понасят особено, а години по-късно, след като установих това, четох една книга, в което се казваше абсолютно същото!
09 Окт 2015, 10:33
Harmony написа:Аз смятам, че не е добре да се консумират зеленчуци и плодове в големи количества, които не са от нашите ширини, на мен лично не ми понасят особено, а години по-късно, след като установих това, четох една книга, в което се казваше абсолютно същото!
Е, колко големи количества, така или иначе не са ни по джоба, ще си хапнем веднъж в месеца нещо от другия край на света
То не трябва и цитрусови плодове да ядем, понеже не са характерни за нашия район.