Mon_ton написа:Не се ли ползва карфиола суров, аз така го ям, не му правя никакви термични обработки. Но иначе обичам да го хапвам печен на грил само, с магданоз и зехтин, става много вкусно.
Yunona написа:Mon_ton написа:Не се ли ползва карфиола суров, аз така го ям, не му правя никакви термични обработки. Но иначе обичам да го хапвам печен на грил само, с магданоз и зехтин, става много вкусно.
И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм...
penny написа:Yunona написа:
И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм...
Мисля, че доста по-вкусен ще е карфиолът ако се раздели на малки розички, иначе този чесново-меден дресинг силно ме заинтригува, ти правила ли си такъв иии.... как е?
nadqta написа:penny написа:Yunona написа:
И суров е вкусен, и маринован, и леко запечен - също
Сега се заемам да приготвя за утре за офиса и училище много интересна салата, чиято рецепта прочетох в последния брой на списание "Джой". Състои се от сварен и след това запечен на фурна с подправки нахут, настърган на едро суров карфиол (да изглежда като кус-кус), тънко нарязани червени камби, праскова (която заменям с круша), магданоз, мента и фета сирене. Има и интересен чесново-меден дресинг. Ммм...
Мисля, че доста по-вкусен ще е карфиолът ако се раздели на малки розички, иначе този чесново-меден дресинг силно ме заинтригува, ти правила ли си такъв иии.... как е?
Еха, това звучи брилиантно, но нахутът трябва да е предварително сварен, нали или от консерва, ама като се изпече няма ли да стане на камъчета?
puhcheto написа:То всичко хубаво, но тази праскова или круша, какъвто и да е било сладък плод, смятам ще развали всичко... мисля, че меденият дресинг е достатъчен, а и на такова количество лимон и мед, тези скилидки не идват ли в повече... въпреки че пак зависи от големината им
puhcheto написа:То всичко хубаво, но тази праскова или круша, какъвто и да е било сладък плод, смятам ще развали всичко... мисля, че меденият дресинг е достатъчен, а и на такова количество лимон и мед, тези скилидки не идват ли в повече... въпреки че пак зависи от големината им
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта