Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Грохот » 19 Окт 2015, 15:35

Решила съм да започна шофьорски курсове, но никога досега не съм се качвала зад волана. :oops: С теорията не мисля, че ще имам проблеми, но за практиката се притеснявам много.
Преживявала съм две катастрофи, не бяха особено сериозни, но те са ми като допълнителна спирка за това да се отпусна зад волана. :(
Затова ми беше интересно доколко е добра подготовката на шофьорските курсове, ще мога ли за отредените часове да се отпусна и да карам сама градско, а извънградско, доколкото зная второто е доста по-спокойно, но пак се притеснявам, дори не толкова от себе си, колкото от шофьорите около мен. :oops:

Е, според вас ще успея ли да се справя само със задължителните часове практика, които трябва да се вземат или ще се наложи да взема и допълнителни такива? :roll:
Грохот
 
Мнения: 260
Регистриран на: 13 Май 2014, 13:13

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Pipilota » 19 Окт 2015, 15:37

Можеш винаги да вземеш допълнителни часове, но ако не с ечувстваш сигурна може би просто не е за теб шофирането. :) Иначе не е кой знае колко сложно, като се свикне. Малко да не кажа никой не се е научил да кара от курсовете, винаги има нужда от практика. Ако имаш някой познат, който да ти помага, след като вземеш документа там вече ще се справш и ще навлезеш в истинския живот на шофьора. Курсовете наистина са недостатъчни.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Окт 2015, 15:54

Може просто да не ти се отдава. :) Аз например така и се на научих да шофирам , не ми доставя удоволствие и не го смятам за необходимо, так аче не се притеснявай и без автомобил се живее. Така и не се почувствах сигурна да карам.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот dDedov » 19 Окт 2015, 15:58

В никакъв случаи, как да дадат, то се прави колкото да си минеш курса и да не е без хич, след това имам чувство, че им се изпразват главите на тея деца, затова и такива глупости се случват и толкова катастрофи има!
dDedov
 
Мнения: 71
Регистриран на: 27 Фев 2014, 13:28

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот puhcheto » 19 Окт 2015, 16:55

Ваня Стойчева написа:Може просто да не ти се отдава. :) Аз например така и се на научих да шофирам , не ми доставя удоволствие и не го смятам за необходимо, так аче не се притеснявай и без автомобил се живее. Така и не се почувствах сигурна да карам.

Ама тя не се е качвала никога, как да знае дали й се отдава или не. Ще те посъветвам да не сядаш с предразсъдъци и някакви спомени зад волана, по-скоро сякаш за пръв път се качваш в кола... ;)
Аватар
puhcheto
 
Мнения: 237
Регистриран на: 09 Юли 2015, 16:34

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Krum » 19 Окт 2015, 17:13

Зависи много от човека, който ще кара. ;) Зависи и след като вземеш книжката какво ще правиш, най-добре ще се научиш на практика,с лед като вземеш книжката. А дали ще си подготвена за изпита от това зависиш ти, инструкторат и и т.н. ще прецениш сама дали имаш нужда от допълнителни часове.
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Локумът » 19 Окт 2015, 20:57

Да, много ясно! :D Все пак е нещо и е по-добре от хич. А и няма как да започнеш. Разбира се никой не се е научил на курса, всеки се учи по-нататък, когато сам се хвърли в дълбокото и трябва да взема решения. Според карането ще прецениш дали си достатъчно подготвена и ще решиш дали имаш нужда от допълнителни часове. :)
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот dacka85 » 19 Окт 2015, 23:14

Аз почти свършвам с часовете даже днес взех листовките, но ми се случи нещо от което бях потресена. Вчера след кормуване инструктора ми каза ,че може да се наложи да взема допълнителни часове, и също ми каза ,че при изпита на кормуване може да ми помогне.... и след като го взема и кормуването да отидем в ,,мотел,, та да му се отблагодаря. Останах като гръмната... Казах му че това не може да стане в никакъв случай , а той ми вика ,, добре но все пак до края има още време да си помислиш,, ОНЕМЯХ. Сега незнам какво да мисля и какво да правя- да прекратя ли курса и да търся друга школа или да си карам по старому и да се правя , че нищо не се е случило. Изобщо незнам как да постъпя, но ако се повтори това и пак да ми каже подобно нещо ще откача, скачам на спирачката и слизам. Та той щом може да ,, помага,, значи ще може и да ,, навреди,,и да направи така,че да ме скъсат на кормуване ... просто незнам какво да мисля
dacka85
 
Мнения: 81
Регистриран на: 23 Сеп 2015, 16:58

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Kaya » 20 Окт 2015, 09:12

dacka85, това е потресаващо, направо не мога да повярвам, че си получила такова предложение! :shock: Наистина не знам как е най-добре да се постъпи, ако бяхме нормална държава, лесно можеше да се случат нещата, най-малкото като се оплачеш във фирмата, към която караш или подадеш жалба за сексуален тормоз, но тук с тази шуробаджинащина не знам направо! :( Ако си от голям град, мисля лесно можеш да намериш друг инструктор, най-добре търси жена. :roll:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Дават ли шофьорските курсове достатъчно добра подготовка?

Мнениеот Rali_hr » 20 Окт 2015, 10:34

УЖАС! Този е за господари на ефира направо! :shock: Но най-добре си изкарай курса и се оплачи, за да не пострадат и други. ;)
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта

cron