ПЛОВДИВ:„Международни фотографски срещи”

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

ПЛОВДИВ:„Международни фотографски срещи”

Мнениеот FramarAdmin2 » 12 Окт 2011, 12:45

„Международни фотографски срещи” е ежегоден фотографски фестивал, който се провежда през втората половина на м. октомври в Пловдив. Той се организира от Община Пловдив и Пловдивско фотографско средище с подкрепата на Общински институт „Старинен Пловдив”. Фестивалът е част от „Есенен салон на изкуствата”
Основна цел на фестивала е да се промоцира съвременната българска фотография у нас и в чужбина, както и да представя съвременна европейска фотография в България.
В последните години се очерта и тенденцията да се показват български артисти, които живеят и работят в Европа и по света. За това се организираха изложби на Румен Койнов от Бразилия, Владимир Василев от Франция, Дими Стефанов от Испания, Веселина Николаева от Холандия, а през тази година на Ива Яус и Авела Адмон от Германия и Мариета Ценова от Обединено кралство
Всеки фестивал има тема, която обединява в основен проект изложбите. През тази година темата е „Фотография и въображение”, с което се дава акцент (за разлика от предишните години, когато бяха социални и документални страни на фотографията) на имагинерното, субективното и художественото интерпретиране на реалността. Един нов момент и се надяваме успешен, през тази година е обща изложба на жени фотографи, която обединява най-известните творци понастоящем в България.
През октомври тази година гости ще бъдат Жан-Марк Лакаб, директор на фотомузея в Тулуза, Франция , Гинтарас Чесонис, директор на фотогалерията в Каунас, и Директорът на фотофестивала в Каунас, Миндаугас Кавалиаускас, което е възможност да представим пред тях новите български фотографски колекции
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2
 
Мнения: 245
Регистриран на: 18 Мар 2011, 11:17

Re: ПЛОВДИВ:„Международни фотографски срещи”

Мнениеот lyuta_chushka95 » 12 Сеп 2019, 09:42

Тази година дали ще има? Не вярвам да пропуснат, нали Пловдив е Европейска столица на културата? :wink:
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: ПЛОВДИВ:„Международни фотографски срещи”

Мнениеот Мики Маус » 12 Сеп 2019, 09:50

lyuta_chushka95 написа:Тази година дали ще има? Не вярвам да пропуснат, нали Пловдив е Европейска столица на културата? :wink:


Естествено, че няма да пропуснат. Международните фотографски срещи в Пловдив ще започнат на 19 октомври.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron