А аз ще Ви дам рецептата за една печена тиква, ама малко по-така
Продукти:
1 тиква /цигулка за предпочитане/, 1 л прясно мляко, 4 яйца, 1 ч.ч. захар, 1-2 ванилии, 1 ч.л. канела, орехи за поръсване.
Приготовление:
Обелете тиквата, нарежете я на ленти, след това на тънки плочици с размерите на кибритена кутийка. Овъргаляйте ги в брашно и ги подреди на кръгове, като започнете от стените на тавата. След това ги залейте със смес от 1 литър прясно мляко, 4 яйца, 1 чаена чаша захар, ванилия и канела. Можете да поръсите и с орехчета. И печете във фурната. Става невероятен тиквен сладкиш! А уникалното е при сервирането на парчтата - редуват се бели и оранжеви вертикални пластове.