СТАРА ЗАГОРА: Национална асоциация на ресурсните учители

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

СТАРА ЗАГОРА: Национална асоциация на ресурсните учители

Мнениеот FramarLekari » 12 Окт 2011, 12:51

На 14 октомври(петък) от 11 часа в конферентната зала на хотелски комплекс „Сити“ в Стара Загора ще бъде учредена Национална асоциация на ресурсните учители/НАРУ/. Националната асоциация на ресурсните учители/НАРУ/ се създава в резултат на потребността специалистите от тази все още млада професия за страната да обединят усилията си за утвърждаване на професионалния профил и повишаване качеството на образование на децата и учениците със специални образователни потребности. Организацията си поставя за цел да бъде активен партньор при реализирането на промените в нормативната уредба и практика, свързана с обучението и интеграцията на децата със специални потребности. В организацията ще членуват ресурсни учители, логопеди, психолози и други специалисти от цялата страна. Асоциацията ще организира квалификации за своите членове и ще развива дейност в обществена полза.
В България в момента работят над 1100 ресурсни учители, които полагат грижи за над 10 хиляди деца и ученици със специални потребности.
На учредяването на асоциацията ще присъстват представители на Министерството на образованието, младежта и науката, старозагорския депутат Живко Тодоров, областният управител Йордан Николов и други.
Учредяването на Националната асоциация на ресурсните учители съвпада с 5-тата годишнина от създаването на Ресурсен център Стара Загора. През този период са положени осезаеми усилия за трайната интеграция на децата и учениците със специални потребности в Старозагорска област. В момента в Ресурсен център Стара Загора работят 53-има ресурсни учители, психолози, логопеди и специалисти в областта на ресурсното подпомагане. Те се грижат за повече от 500 деца с обучителни затруднения.
За контакти:
Калоян Дамянов – директор на Ресурсен център Стара Загора
0878 863526
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: СТАРА ЗАГОРА: Национална асоциация на ресурсните учители

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 11 Сеп 2019, 11:28

53-има ресурсни учители дали са достатъчни, за да обхванат всички деца със специални потребности?
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: СТАРА ЗАГОРА: Национална асоциация на ресурсните учители

Мнениеот petyo62 » 11 Сеп 2019, 14:25

Лош Холестерол 007 написа:53-има ресурсни учители дали са достатъчни, за да обхванат всички деца със специални потребности?


Да, доста им е малък ресурсът на ресурсните учители... :roll:
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron