Щастието- мисия осъществима

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Щастието- мисия осъществима

Мнениеот apostoloff » 31 Окт 2015, 07:26

За да бъдете по-щастливи, трябва да си изградите живот, който наистина да обичате. Точно затова трябва да се откажете от някои вредни неща, които ви пречат да водите по-пълноценно и приятно съществуване.

Ето девет от тях, които веднага трябва да премахнете от живота си:

Откажете се да анализирате миналото

Никой не може да върне или промени миналото си, така че спрете да мислите за неща, които са зад гърба ви. И да съжалявате за нещо, което сте направили в миналото, фактът е, че вашият живот се случва тук и сега и трябва да гледате напред към бъдещето.

Избягвайте негативните хора около себе си

Всички ние имаме неприятни, отрицателни хора в обкръжението си – намерете начин да сведете общуването си с подобни хора до минимум. Защото те отнемат вашата енергия по един невидим начин, който обаче е пагубен за вас.

Спрете да се ядосвате за грешките, които сте допуснали

Грешките в живота служат като напомняне за това, което не трябва да се прави в бъдеще. Така че просто се учете от тях, без да драматизирате. Няма безгрешни хора и това не е клише, а абсолютна истина.

Не се старайте да изглеждате по определен начин

Всеки човек иска да изглежда по определен начин и понякога в старанието си да се промени, за да блесне пред останалите, той губи своята автентичност. Просто се радвайте, че сте такъв какъвто сте и не се опитвайте да се превърнете в друг човек.

Престанете да се самосъжалявате

Дори не си позволявайте фрази като „горкият аз“ и „горко ми“ да минават през главата ви. Колкото и труден да е пътят пред вас – ще го изминете, ако имате сили. Фокусирайте се върху хубавите събития в живота си, това трябва да е вашият избор!

Престанете да казвате винаги „Да“

Намерете начин да отказвате, когато не се чувствате удобно, когато нещо не ви харесва. Хората, които имат правилни критерии в живота умеят да казват „НЕ“, без това да им носи излишен стрес.

Не се опитвайте да угодите на всички

Невъзможно е да се харесате на всички хора – не се и опитвайте.

Спрете да се ограничавате сами

Ние, хората, понякога започваме да следваме дадени убеждения и вярвания, които ни ограничават по някакъв начин. Замислете се какво спира положителния порив в живота ви. След това или го премахнете или го заменете с някаква по-позитивна алтернатива, която може да ви отведе напред.

Спрете да се притеснявате за бъдещето

Мислете за днешния ден и не се старайте да предвидите бъдещето си, защото това не е възможно. Вие не сте Нострадамус. Животът е абсолютно непредвидим за вас и вие само ще си загубите времето, ако все си правите някакви планове.

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 69
Регистриран на: 09 Сеп 2012, 04:38
Местоположение: София

Re: Щастието- мисия осъществима

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 07 Ное 2019, 17:59

Страхотни съвети и много верни, но за съжаление неосъществими... Поне някои от тях. Не познавам човек, който ги спазва всички.
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48

Re: Щастието- мисия осъществима

Мнениеот petyo62 » 07 Ное 2019, 20:22

Трябва да си голям непукист, за да не се притесняваш поне малко за бъдещето... Пък що се отнася до избягването на негативните хора - туй мисля, че няма как да стане, освен ако не излизаш от къщи или живееш в гората. :grin:
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18

Re: Щастието- мисия осъществима

Мнениеот iriny » 08 Ное 2019, 18:20

Всичко е постижимо, стига човек да си го постави за цел!
iriny
 
Мнения: 388
Регистриран на: 07 Авг 2019, 12:17


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта

cron