Преправяте ли стари дрехи?

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Преправяте ли стари дрехи?

Мнениеот luchia@marco » 18 Ное 2015, 16:11

Адски много се вдъхновявам като видя такива дрешки, които са купени от магазини секънд хенд и в последствие са се превърнели в нещо прекрасно като това!
purple gingham shirt top.jpg
purple gingham shirt top.jpg (36.36 KiB) Прегледано 1162 пъти
Не смятам, че е необходимо винаги да си купуваш дрехи от мола или лъскави магазини с невероятни цени, при положение, че лесно можеш да си направиш или да откриеш много подобни като желаните, но по килата. Работата е там да се престрашиш веднъж, апък за дрехи купени за стотинки, какво толкова има... и да се объркаш не е фатално.

Вие преправяте ли стари дрехи и най-интересното в какво ги превръщате? Няма да се разсърдя, ако пуснете снимки, като не е задължително да са дрехи, някои изработват невероятни аксесоари от стари парчета плат :idea:
luchia@marco

Re: Преправяте ли стари дрехи?

Мнениеот sofi_black » 18 Ное 2015, 16:24

Много се възхищавам на мацки, които могат да правят такива щуротии, за съжаление на мен много рядко ми остава време и да се сетя точно с това да се занимания, но пък със сигурност е приятно и удовлетворяващо, особено като видиш крайния резултат! :smile: :smile:
sofi_black

Мнениеот zheleva212 » 18 Ное 2015, 17:54

Едно време много обичах да си шия роклички, някак успокояваше ме, а и накрая излизах с нова придобивка, сега не пък си имат шопинг мацките, никой нищо не пипа. А относно за преправянето... по магазините втора употреба, повечето са избелели и дори да се преправят, трябва и да се пребоядисват, а това вече е скъпо
zheleva212

Мнениеот Pipilota » 19 Ное 2015, 09:33

Аз да ви призная, от вторите употреби никога нищо не съм си харесвала, износени, избелелни, остарели, личи им, че са стари дрехи, отгоре на всичкото, от както си купих тънък шал от там за 8лева съм решила, че далеч не са изгодно място.
Но за преправянето - правила съм като по-млада, особено с блузите ми, които примерно са ми омръзвали, винаги им слагах нещо и се получаваха много яко. :) Правила съм си и дънки , но е голяма играчка. Вече не се занимавам с такива неща, предпочитам да отида в магазина и да си купя нещо ново. :oops:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 19 Ное 2015, 10:58

Не, не ми харесват, обикновено много трудно могат да се намерят готини дрехи, които си струва да бъда тпреправени и то да се получи нещо хубаво.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 19 Ное 2015, 11:18

На мен ми харесват, но не мога да кажа, че съм майсторка в правенето им. :) По-скоро понякога стават, друг път - не. Не си позволявам да правя дрехи за навън, само за вкъщи. :mrgreen:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Mauritius » 19 Ное 2015, 11:50

Pipilota написа:Аз да ви призная, от вторите употреби никога нищо не съм си харесвала, износени, избелелни, остарели, личи им, че са стари дрехи, отгоре на всичкото, от както си купих тънък шал от там за 8лева съм решила, че далеч не са изгодно място.
Но за преправянето - правила съм като по-млада, особено с блузите ми, които примерно са ми омръзвали, винаги им слагах нещо и се получаваха много яко. :) Правила съм си и дънки , но е голяма играчка. Вече не се занимавам с такива неща, предпочитам да отида в магазина и да си купя нещо ново. :oops:

Това си е предимно с цел лично удоволствие, никой не казва, че трябва да е основния ти набор дрехи, относно килата, не си нацелила точните места явно, шалове за повече от 3 лева не съм си купувала от кила и то не само тънички :idea:
Mauritius

Мнениеот веселказасмяна » 19 Ное 2015, 13:14

И аз много обичам да си ги кроя, ама така и не ми остана време да се науча да шия на машина и нося на майка ми да ми ги минава :lol: :lol: скоро се надявам да затворя цикъла и да мога всичкоо... :smile:
веселказасмяна

Мнениеот S_Milenska » 19 Ное 2015, 14:20

Ако имаш око за такива неща се получава. Но аз рядко си правя, наистина само за вкъщи, последно си направих дънките на удобен полу-анцуг за вкъщи. :lol:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот nushi.kisyova » 19 Ное 2015, 15:06

S_Milenska написа:Ако имаш око за такива неща се получава. Но аз рядко си правя, наистина само за вкъщи, последно си направих дънките на удобен полу-анцуг за вкъщи. :lol:

Хмм и това е много добра идея, как успя :shock: :shock:
nushi.kisyova

Следваща

Назад към Хоби и развлечения