Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: По-добри родителите ли сте от вашите?

25 Окт 2016, 15:24

fawla написа:Мисля, че сегашните родители до някаква степен са по-добри родители. Говори сме си с приятелки, че никога нашите родители не са играли с нас, не са правили абсолютно нищо специално, заедно с нас, а сега не е така. Родителите повече демонстрират любовта си към децата.

Явно обкръжението ви от приятелки е все от осакатени откъм родителски грижи приятелки.
Родител съм на две деца, имам трима внуци и не съм спирал да си играя с децата ми от малки, правил съм им специални изненади и са се чувствали страхотно като и сега си спомнят с охота детските си години. Същото е и сега с внуците ми... така, че е хубаво е да се знае, че нещата опират до човека като човек, възпитание и ценностна система...

25 Окт 2016, 15:44

Всеки си е с манталитета, моя баща се сети за нас малко късно, когато вече пораснахме, но пък тогава доста компенсира липсите си от преди... ама и аз не се сещам някой да е играл с нас пред блока, но и времената бяха други и безопасни.

25 Окт 2016, 16:04

Не мога да кажа дали съм по-добра или не. Все пак да не забравяме, че до голяма степен приличаме на родителите си, така че като пораснем чак тогава може да отчитаме грешки. Засега може да гледаме по-добре бебетата си, но след време да се издъним, когато гледаме тийнейджъри. В ранна възраст е рано за равносметки.

26 Окт 2016, 09:33

gabinka_80 написа:Не мога да кажа дали съм по-добра или не. Все пак да не забравяме, че до голяма степен приличаме на родителите си, така че като пораснем чак тогава може да отчитаме грешки. Засега може да гледаме по-добре бебетата си, но след време да се издъним, когато гледаме тийнейджъри. В ранна възраст е рано за равносметки.

Права си, че ние гледаме от погледа досега, с деца на по 10 години средно, а трудностите ни тепърва предстоят и ще видим какво ще се случва нататък.., но засега мога да кажа, че от към грижи и индивидуално отношение към децата ми, определено водя майка ми, тя почти не се занимаваше с нас, но пък имаше и своето оправдание. За баща ми нищо не мога да кажа, той беше като липсващо нещо.. нямаше го и толкова.

26 Окт 2016, 11:08

Скоро чух една приказка, че ако се гордееш с това, което постигат децата ти в зряла възраст, с това, с което се занимават и какви хора са станали, значи си си свършил работата като родител.

26 Окт 2016, 11:23

bojo_kolev написа:Скоро чух една приказка, че ако се гордееш с това, което постигат децата ти в зряла възраст, с това, с което се занимават и какви хора са станали, значи си си свършил работата като родител.

Е, това зависи от собствените ти стандарти. Имам познати, които ужасно се гордеят, че синът им израсна "нахакан", пробивен и успяващ. Адвокат е, в отлично финансово положение и ценни контакти, с жена и две деца, за които се грижи добре. Много са щастливи родителите му. Той е добър и успял човек според техните критерии и очаквания. Според моите е безскрупулен, готов да прегази всеки (и гази наред). Аз не бих се гордяла с такова чедо.

26 Окт 2016, 12:32

Yunona написа:
bojo_kolev написа:Скоро чух една приказка, че ако се гордееш с това, което постигат децата ти в зряла възраст, с това, с което се занимават и какви хора са станали, значи си си свършил работата като родител.

Е, това зависи от собствените ти стандарти. Имам познати, които ужасно се гордеят, че синът им израсна "нахакан", пробивен и успяващ. Адвокат е, в отлично финансово положение и ценни контакти, с жена и две деца, за които се грижи добре. Много са щастливи родителите му. Той е добър и успял човек според техните критерии и очаквания. Според моите е безскрупулен, готов да прегази всеки (и гази наред). Аз не бих се гордяла с такова чедо.

Във времена, когато всичко е пари, това си е повод за гордост, а дали е безскупулен.. до голяма степен това и адвокатската професия го налага.

28 Окт 2016, 16:05

Не съм чула някой на 100% да е доволен от грижите, които получава от родителите си, все има недоволни, все има нещо за казване, всеки иска да се подобри и да стане по-различен от родителите си, защото не му е харесвало. Рядко мож да се намери някой, който да каже, че всичко му е харесвало в грижите на родителите му.

31 Окт 2016, 11:29

Kaya написа:
Yunona написа:

Във времена, когато всичко е пари, това си е повод за гордост, а дали е безскупулен.. до голяма степен това и адвокатската професия го налага.

Никоя професия не налага да си безскрупулен и безчовечен. Родителите на този адвокат може и да нямат представа, че той се държи по този начин, едва ли са в течение с професионалните му контакти и поведение.

31 Окт 2016, 13:27

Налага се до някаква степен, все пак, за да имаш клиенти трябва да си потъпчеш ценностите до някъде. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4