Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
16 Фев 2016, 13:24
mamina написа:На човек му е нужно да се опира на неща, които не разбира съвсем. Просто иска да вярва. Всеки вярва в различни неща.
Това е много правилно, и всеки го приема по различен начин. Един го усеща и му е неудобно да говори за това, защото това си е неговия вътрешен свят, друг приема за правилно и нормално да споделя икони във фейсбук и да пише молитви там. :) На кой както му харесва, важното е да сме в мир със себе си.
17 Фев 2016, 11:07
kauda написа:mamina написа:На човек му е нужно да се опира на неща, които не разбира съвсем. Просто иска да вярва. Всеки вярва в различни неща.
Това е много правилно, и всеки го приема по различен начин. Един го усеща и му е неудобно да говори за това, защото това си е неговия вътрешен свят, друг приема за правилно и нормално да споделя икони във фейсбук и да пише молитви там. :) На кой както му харесва, важното е да сме в мир със себе си.
Това с иконите във фейса ми идва малко в повече. Още малко и ще почнат да кръщават там

.
15 Апр 2016, 14:19
Е чак това няма да стане, но си е важно детето да е кръстено, да са събрани 100 човека, които да ядат и да пият за големия празник. :)
15 Апр 2016, 15:16
то това е, че всичи гледат на кръщенето като повод да седнем да се наядем и напием, някой замисля ли се, освен най-близките за това, в какво вричат детето? Не.. всички мислят да напълнят тумбаците на чужда сметка.
18 Апр 2016, 13:04
Не знам и близките доколко кръщават детето си с дълбокото убеждение на вярващи, повече се възприема като хубав повод да се съберат и видят роднините и приятелите.
22 Апр 2016, 09:29
mamina написа:Не знам и близките доколко кръщават детето си с дълбокото убеждение на вярващи, повече се възприема като хубав повод да се съберат и видят роднините и приятелите.
То главно в тоя повод, да се съберем, да се наядем, да се напием, да почерпим, да съберем малко пари и подаръци. ;) Отдавна нещо се прави, защото така се чувства, прави се защото трябва и защото може да се 'изкяри' нещо.
22 Апр 2016, 11:53
Действайки на принципа "Няма да попречи" са повечето кръщанета. Макар и да не го правят заради чисто християнската причина, убеждението, че чрез кръщането се предпазва и защитава детето живее все още у българина.
22 Апр 2016, 13:02
fairy написа:Действайки на принципа "Няма да попречи" са повечето кръщанета. Макар и да не го правят заради чисто християнската причина, убеждението, че чрез кръщането се предпазва и защитава детето живее все още у българина.
Да има много вярвания, че след кръщенето детето се променя и вече е защитено. Лошо няма, наистина. :)
22 Апр 2016, 15:29
Моето дете не съм го кръщавал. Не вярвам в Господ и не виждам смисъл да го правя този ритуал. Лицемерно ми изглежда да го направя като ми е такова отношението.
27 Апр 2016, 16:37
black написа:Моето дете не съм го кръщавал. Не вярвам в Господ и не виждам смисъл да го правя този ритуал. Лицемерно ми изглежда да го направя като ми е такова отношението.
Бабите не ти ли досаждат да си мине по реда детето

? Как им устояваш? Нашите все подмятаха - хайде, кога ще го кръстите това дете, защо се мотаете

.