Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

08 Фев 2016, 14:31

У нас мога да кажа, че горе долу ядем едно и също, като под горе долу имам предвид, че в 95% от случаите ядем едно и също, защото ние с мъжа ми не закусваме, а малкия си хапвам сутрин.
Иначе ядем еднаква храна, винаги предлагам салата, сок ако правя, експериментираме с различните храни заедно *(т.е. аз и малкия баща му се цепи и не иска) и като цяло мога да кажа, че съм доволна от тоя избор, който правим, защото се научихме заедно да хапваме някои нови неща, които не сме яли преди.

08 Фев 2016, 16:58

Аз пък готвя отделно за дъщеря ми и не виждам нищо лошо в това. Тя се храни изключително здравословно и така сме избрали за нея, не ядем в нейно присъствие. Тя е вече на 10 години и не мисля, че е голям проблем.

09 Фев 2016, 11:15

У нас сега има разделение, щото жената кърми и не може да яде бобови храни и избягва млечните, за обаче набивам от всичко по много. не знам с времето дали и какво ще се промени и как ли ще се храни бебето, може би след 2 години ще съм наясно. :roll:

09 Фев 2016, 14:16

Yunona написа:Не разбирам как бих яла пържени картофи, а на детето да слагам киноа, щото е полезна. То как да ми повярва?

Абсолютно! Няма как да научим детето да се храни здравословно, ако ние "набиваме" в негово присъствие пържени картофи с майонеза или дюнери! :lol:

09 Фев 2016, 16:20

marietta_g написа:На нас често ни се случва да купуваме на детето по-скъпа (надявайки се, че е по-качествена) храна, включително неща, които не бихме могли да си позволим да ядем всички - например кашкавал, скъпо сирене и кисело мляко, по-скъпо филе и риба, зехтин... Нерядко се е случвало на нея да приготвя сьомга, а ние да ядем боб например, но далеч не е било защото сме балами или не сме привърженици на здравословното хранене. ;)
Също така, ако аз съм на диета и съм решила да не ям определени неща, не бих могла да накарам и мъжа ми да го прави.

Въпросът е това дали е ежедневие при вас, тя да яде различна храна, докато вие ядете нездравословни неща, които не й давате точно защото тя трябва да се храни по определен начин. Сега факторът пари винаги го е имал, но това не изключва и нещото, към което можеш да се стремиш в цялото си семейство. :) А за диетата, аз разбирам, че може да си на диета, но ти се убеждаваш, че нещо е вредно за здравето си, защо не правиш нещо по въпроса да спреш близките си да ядат вредната храна? :roll: :roll: :roll:

19 Фев 2016, 13:33

За мен е много откачено да се тъпчеш с щоколад, защото не можеш да му устоиш, а в същото време да забраняваш на детето си да припарва до него. Това си е цяло изтезание!

06 Апр 2016, 09:15

analizatorka написа:За мен е много откачено да се тъпчеш с щоколад, защото не можеш да му устоиш, а в същото време да забраняваш на детето си да припарва до него. Това си е цяло изтезание!

Определено е странно. Но често има такива крайности. Детето няма да яде нищо пакетирано, а ти на работа си хапваш солети и вафли. :) Ами не е честно, дай пример!

06 Апр 2016, 11:34

Pipilota написа:
analizatorka написа:За мен е много откачено да се тъпчеш с щоколад, защото не можеш да му устоиш, а в същото време да забраняваш на детето си да припарва до него. Това си е цяло изтезание!

Определено е странно. Но често има такива крайности. Детето няма да яде нищо пакетирано, а ти на работа си хапваш солети и вафли. :) Ами не е честно, дай пример!

Някои си приспиват съвестта с това, че детето не вижда с какво се тъпчеш :lol: . Това си е лицемерие в действие :mrgreen: .

06 Апр 2016, 13:58

Детето яде каквото и ние ,разбира се ,понякога тя не харесва дадено нещо и иска нещо друго -според мен няма лошо в това тя си е отделен човек и има предпочитания без значение ,че е само на 2г5м .Ако пазя диета нормално да не я подлагам и дъщеря си и семейството си на диета -диетите са личен избор ,знам,че има такива (90 дневната с дни само на плодове и дни на вода),няма как детето да е само на вода цял ден -и тогава за семейството се готви нормална храна .

06 Апр 2016, 14:02

Стефка.Бърдарова написа:Детето яде каквото и ние ,разбира се ,понякога тя не харесва дадено нещо и иска нещо друго -според мен няма лошо в това тя си е отделен човек и има предпочитания без значение ,че е само на 2г5м .Ако пазя диета нормално да не я подлагам и дъщеря си и семейството си на диета -диетите са личен избор ,знам,че има такива (90 дневната с дни само на плодове и дни на вода),няма как детето да е само на вода цял ден -и тогава за семейството се готви нормална храна .

Добре дошла във форума!
Разбира се по време на диета всички хапваме различно. Интересното е когато това е начин на живот. :) Т.е. когато детето винаги яде нещо различно, въпреки че възрастта му позволява да е на обща храна. :roll: На мен също ми прави впечатление, как много деца биват ограничавани да не ядат това и онова, докато родителите им набиват въпросното без да се замислят. Друга тенденция е майката да е на диета, да яде главно пресни плодове и зеленчуци, да следи зорко за здравето си, но от друга страна да предлага на детето си зрънчо, а за обяд филия с пастет. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3