Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот Lollipop » 05 Фев 2016, 15:01

От известно време наблюдавам една много интересна тенденция и ми се ще да събера повече мнения по въпроса, чисто от любопитство. :grin:
Попадам в ситуации при които много майки предлагат на децата си свръх здравословна храна, докато те с мъжа си ядат различна. :arrow: Например за детето Киноа със зеленчуци и риба на пара, а на тях наденица с картофи и домашен хляб. Не че има нещо лошо детето да яде такива храни, но се чудя защо се ограничава от храната на родителите си? :?: Разбирам като съвсем малки, но говоря за деца, които вече са напълно ОК да се хранят "нормално". :idea:
Друг вариант, който също ми е правил впечатление - майката на диета, пие смутита, не яде млечни храни, защото са вредни, не яде месо, кара на супер здравословна диета, но прави на детето си кекс с кисело мляко и му дава чаша мляко, а на мъжа си сервира пържени картофи с майонеза, защото "той така ги обича." :roll:
Каква е логиката? В единия случай искаш детето ти да е здраво, но да види как родителите му може би умират по-млади, понеже се хранят вредно, а в другия случай не искаш да ограничиш детето и семейството си от нормалното хранене, в което жената е убедена, че е вредно? :helpsos: Нещо не разбирам логика! Надявам се на помощ! :helpsos:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот pavleta » 05 Фев 2016, 15:11

Тези жени кога намират време да приготвят различно ядене за всеки член на семейството? :shock: Или всички ядем здравословно и се чувстваме супер, или всички ядем боклуци и си търпим последствията! Не мога да си представя, че аз ще искам да поддържам форма и да ям полезна храна, а няма да ми пука за останалите какво хапват!
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот Lollipop » 05 Фев 2016, 15:22

pavleta написа:Тези жени кога намират време да приготвят различно ядене за всеки член на семейството? :shock: Или всички ядем здравословно и се чувстваме супер, или всички ядем боклуци и си търпим последствията! Не мога да си представя, че аз ще искам да поддържам форма и да ям полезна храна, а няма да ми пука за останалите какво хапват!

Знам ли и на мен тов ами се вижда странно. Разбирам да не ги поставяш в крайности, както ако си решил за себе си да ядеш само сурова храна, ама чак те да си карат както си знаят, а ти да се променяш, странно е.. :roll:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот miron » 05 Фев 2016, 15:48

Интересна логика, за първи път попадам на това. Доста умно от съвременните майки, интересно що така.. Обяснете бе жени! :mrgreen:
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот Kaya » 05 Фев 2016, 17:26

Различно, понякога ядем заедно, друг път правя нещо отделно, ако съм преценила. но когато вечеряме заедно на масата винаги заедно ядем, ако през деня сме само двете й правя нещо, което иначе не ми е по джоба да сготвя на всички останали. Мисля, че това главната причина, защо не се готвят супер храните на цялото семейство.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот marietta_g » 06 Фев 2016, 13:44

На нас често ни се случва да купуваме на детето по-скъпа (надявайки се, че е по-качествена) храна, включително неща, които не бихме могли да си позволим да ядем всички - например кашкавал, скъпо сирене и кисело мляко, по-скъпо филе и риба, зехтин... Нерядко се е случвало на нея да приготвя сьомга, а ние да ядем боб например, но далеч не е било защото сме балами или не сме привърженици на здравословното хранене. ;)
Също така, ако аз съм на диета и съм решила да не ям определени неща, не бих могла да накарам и мъжа ми да го прави.
marietta_g
 
Мнения: 4
Регистриран на: 12 Дек 2013, 11:48

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот Yunona » 07 Фев 2016, 21:52

У нас се храним заедно и най-често ядем едно и също. Казвам най-често, защото се случва и да не е така. През последните години апетитът ми за месо намаля (почти) до абсолютния минимум. Драстично намалих и млечните продукти. Тази промяна в голяма степен засегна и семейството - няма как да е иначе, щом аз готвя :grin: Но все пак не ги карам изцяло да следват моите вкусове.
Ето, тази вечер например направих голяма салата от карфиол, моркови, червени чушки и още доста неща. Гарнирах си я със запечено тофу, а на останалите направих телешки кюфтенца по италиански.
Утре обаче ще ядем едно и също - нахут със зеленчуци за обяд, риба със салата за вечеря. И така... според както дойде :)
Не разбирам как бих яла пържени картофи, а на детето да слагам киноа, щото е полезна. То как да ми повярва? Или пък да се грижа старателно за себе си, а за другите - не.
Разбирам случаите, когато по финансови причини само на детето се купува определена храна. Спомням си първите ми семейни години, когато ходех на пазара точно преди да затворят, т.е. да раздигат сергиите. Намаляваха цените и можех да взема достатъчно плодове и зеленчуци...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот penelopa » 08 Фев 2016, 09:45

Не спазвам диети, но се стремя да се храним всички здравословно и общо взето ядем, каквото съм приготвила :grin: . Не готвя пържено, повече варено и печено, не купувам салами и гледам да разнообразявам зеленчуците и плодовете според сезона.
penelopa
 
Мнения: 488
Регистриран на: 18 Яну 2016, 14:17

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот Krum » 08 Фев 2016, 12:57

Е това е много странно, за първи път научавам за такава необичайна тенденция... :shock:
Аватар
Krum
 
Мнения: 1386
Регистриран на: 21 Ное 2014, 14:30

Re: Ядат ли децата и семейства ви същата храна като вас?

Мнениеот asdddwww » 08 Фев 2016, 14:06

Има до някъде логика детето да се храни по-правилно и по-различно, но ако е от гледна точка на парите - тогава разбирам, ама защото на родителите не им е вкусно, ама на сила да тъпчат децата с различни и здравословни неща това вече е върхът на всяка странност. :roll:
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Следваща

Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron