Знаем си, че темата Здравеопазване е много болна и щекотлива, цял вот на недоверие заради нея се организира, но мен ме занимава по-конкретно идеята за въвеждането на пръстови отпечатъци при постъпването в болница и взимането на лекарства от аптеката. Оправданието, че това е поредният опит да се спре източването на касата звучи добре. Може би по-трудно ще си теглят парички от НЗОК и няма как да мине номера уж че са приели даден пациент, а той изобщо да не е помирисал болницата! Но да мислим за хората, не за бюрократите.
Няколко въпроса напират у мен. Не се ли усложнява и сега тромавата бюрокрация? Какво ще правят болните на легло, които не могат да отидат до аптеката да си вземат лекарствата и близките им са ги взимали досега? Ще ги пращаме да вадят пълномощни ли? Как ще вземам всеки път лекарствата на родителите ми, които са на пределна възраст и трудно подвижни? След посещение при нотариус и вадене на пълномощно ли? ПЪЛНА ГЛУПОСТ!
И кое пречи да се фалшифицират тези пълномощни?
Приятелка, която работи в Марешки, казва, че нямат никаква готовност за тези пръстови отпечатъци. И как да се въведат от 1 април, като най-голямата верига аптеки не е готова! Същото ще е с болниците. Пълна глупост, пълна глупост ви казвам.