Земното магнитно поле - четвърти фактор за живот на нашата планета.

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Земното магнитно поле - четвърти фактор за живот на нашата планета.

Мнениеот richi » 19 Фев 2016, 14:20

Знете ли, че Земното магнитно поле е четвъртия фактор за живот на Земята?
Геомагнитното поле съпътства Майката Земя от нейното създаване и очевидно в условията на това поле се е зародил живота на нашата планета.
Учени и лекари са правили експерименти с растения и опитни животни, като напълно са ги екранирали от геомагнитното поле. Поставяли са ги в специални изолационни камери, при естествена среда, нормални условия за живот, дори и такива удобства за животните, като стърготини, мъх, дребни клонки. Растенията през първите 3-4 дни започвали страшно бързо да растат. До около седмица увяхвали и умирали. Картината при животните е още по-жестока ...

В нашите населени места, обгардени с електрически проводници, живеещи сред бетон и желязо - фарадееви клетки, ние сме екранирани и сме лишени повече от 50% от жизнено необходимото естествено действие на ЗМП.

Как да си го набавим?
Силата на земното магнитно поле е намаляла два пъти за последните 500 години и днес е само 0.5 гауса. Освен това продължава да пада с 5% на всеки 100 години. В допълнение на това, начина на живот в цивилизованите страни, който водим, сградите, в които живеем и работим, колите, в които прекарваме все повече и повече време ни ,,екранират” и от слабия земен магнетизъм, който е останал. Именно поради този факт се предлагат различни магнитни компенсатори под формата на магнитотерапевтични продукти – магнитни гривни, магнитни постелки, магнитни колани, възглавници и седалки.
Всички ли те действат еднакво и какво може да се очаква от тяхното ползване? НЕ, ЕСТЕСТВЕНО! Важното при ползването на магнитни продукти е да се знаят полюсната конфигурация, интензитета, плътността и дълбочината на проникване на полето. Двата магнитни полюса действат различно върху организма, а профилактичния и лечебен ефект зависят от дълбочината на проникване на поле от 10 гауса в организма.

ССМ полюсната конфигурация (концентрично-кръгов магнетизъм) е единствената, която е доказала при клинични изследвания определен ефект и проникване в организма на магнитен поток от 10 Гауса на 40 мм дълбочина. CCM e единствената полюсна конфигурация с доказана ефективност при редица клинични изпитания без странични ефекти.
Когато избираме магнитни продукти, много важно е да знем, че те създават ССМ биомагнитно поле.
bij_jewellery.JPG
bij_jewellery.JPG (46.86 KiB) Прегледано 1198 пъти
richi
 
Мнения: 6
Регистриран на: 11 Фев 2013, 20:21

Re: Земното магнитно поле - четвърти фактор за живот на нашата планета.

Мнениеот pavleta » 22 Фев 2016, 12:32

Винаги съм се чудила тези магнитни гривни, които за кръвно ли бяха, за какво ли, дали са ефективни.
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Земното магнитно поле - четвърти фактор за живот на нашата планета.

Мнениеот Lollipop » 22 Фев 2016, 13:47

Честно да ти кажа тоя подробен пост си го спестих да го прочета, но все пак обясни малко с по-прости думи, за какво ти е да се нагматизираш? Надали ще излетиш от земята, :lol:
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Земното магнитно поле - четвърти фактор за живот на нашата планета.

Мнениеот black » 23 Фев 2016, 13:25

Тази тема ме хвърли в космоса! :mrgreen: Чувала съм за магнитна терапия, чрез която се лекува, но само това :mrgreen:
black
 
Мнения: 441
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:43


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта