Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот penny » 07 Фев 2017, 13:04

Знахарите могат да объркат работата само и да влошат състоянието. Не знам как не ги е страх да си експериментират с живота на хората. Това не е като да счупиш машина и после да я поправиш както на теб ти дойде.
penny
 
Мнения: 498
Регистриран на: 05 Дек 2013, 15:13

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Фев 2017, 10:16

penny написа:Знахарите могат да объркат работата само и да влошат състоянието. Не знам как не ги е страх да си експериментират с живота на хората. Това не е като да счупиш машина и после да я поправиш както на теб ти дойде.

Те нямат никаква връзка с пациента, нямат отговорност, която да носят, т.е. няма доказване, че тоя ти е рязал небцето.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4771
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот dejavu » 13 Фев 2017, 11:17

Щитовидната жлеза не е шега работа, хайде някоя билка бих пробвала с лекарствата, като знам, че помага, но такива чак експерименти не.
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот maslinka21 » 01 Мар 2017, 12:24

Jeanne написа:За щитовидната жлеза - отиди при Бай Таню в Гълабово, обл. Нова Загора. Той провежда импулсна терапия. Процедурата е много бърза и струва 10 лв. Но се ходи всеки месец, до като той каже че си здрава. Може да му вярваш. Моето подобрение е много голямо, но имам да ходя още 3-4 пъти. Други около мен също са доволни и смятаме че той ще ни излекува. Много хора е излекувал.
Успех!


Jeanne, аз сега ходя при бай Тоньо, досега съм минала 2 процедури. Исках да те попитам, какво стана с твоето лечение? Получиха ли се нещата?
maslinka21
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2016, 15:42

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот maslinka21 » 13 Апр 2017, 04:40

Jeanne, моля те, сподели, какво се случва с теб и как се чувстваше по време на терапията (времето от едната процедура до другата) Ако не е проблем даже, моля те да оставиш някакъв e-mail или скайп да се свържа с теб! Спешно ми е
maslinka21
 
Мнения: 4
Регистриран на: 19 Фев 2016, 15:42

Re: Помощ! Щитовидната ми жлеза обърква живота ми!

Мнениеот Ния » 20 Окт 2018, 16:32

Здравейте! Реших да споделя с вас относно посещенията си при бай Тоньо в Гълъбово! За него ми разказа моя близка, която се лекува около година с неговия метод, имаше три възела, от който в момента последният вече е почти стопен. Аз въпреки всичко бях малко резервирана, но все пак реших да опитам тази възможност, пред другата, която е за цял живот.... знаете как е. След първото си посещение не усетих нищо, не беше болезнено, но и промяна в състоянието ми нямаше. Мина 1 седмица от второто ми посещение.... и сега не нога да повярвам и да се нарадвам, може би това ме потикна да ви пиша! От години не се бях чувствала толкова енергична, жива, женствена, мотивирана и дейна.... И, вече се бях отказала да се боря с килограмите, гокато усетих промяна в това как ми стоят дрехите, каква беше изненадата ми като се качих на везната,.... 3 кг. надолу без усилия и мъки и диети! Ще продължа да посещавам бай Тоньо докато е нужно! Да е жив и здрав! Това е моето изпитание и намерих облекчение и помощ, благодарение на споделена информация. За това си позволих да ви пиша и разкажа! Със здраве на всички и успех в борбата с това ужасно, смазващо и нелечимо, според ендокринолозите, заболяване!
Ния
 
Мнения: 1
Регистриран на: 20 Окт 2018, 16:06

Бременност и високо ТСХ

Мнениеот tatiana.georgieva » 22 Юли 2019, 22:12

Здравейте! От години имам завишено ТСХ и пия еутирокс по схема 50мг и 25. Заживях в чужбина и забременях. Тук лекарите са на ниво фелдшери... ужасно съм притеснена. Накраттко, изследваха ми кръвта в 1ви триместър и всичко беше ок. Втори триместър имах само видеозон,,, казаха, тук е така. Ве1е съм в 6ти мес...настоях за изследане и ТСХто ми беше 7,5. Бог знае от кга е така. Промениха ми дозата. На видеозона плода беше ок. Развива се нормално и без измения. Знам колко важен е тиродният хормон за развитието на бебето, Въпросът ми е,,, възможно ли е да има последствия за плода... малформации, забавено развитие и т.н. Благодаря предварително
tatiana.georgieva
 
Мнения: 2
Регистриран на: 21 Яну 2017, 01:24

Re: Бременност и високо ТСХ

Мнениеот Dr Stella Yordanova » 24 Юли 2019, 00:25

tatiana.georgieva написа:Здравейте! От години имам завишено ТСХ и пия еутирокс по схема 50мг и 25. Заживях в чужбина и забременях. Тук лекарите са на ниво фелдшери... ужасно съм притеснена. Накраттко, изследваха ми кръвта в 1ви триместър и всичко беше ок. Втори триместър имах само видеозон,,, казаха, тук е така. Ве1е съм в 6ти мес...настоях за изследане и ТСХто ми беше 7,5. Бог знае от кга е така. Промениха ми дозата. На видеозона плода беше ок. Развива се нормално и без измения. Знам колко важен е тиродният хормон за развитието на бебето, Въпросът ми е,,, възможно ли е да има последствия за плода... малформации, забавено развитие и т.н. Благодаря предварително

Уважаема tatiana.georgieva,
целта на ехографското изследване е да търси проблеми в развитието на плода. Щом за момента не се откриват проблеми с плода е малко вероятно такива да съществуват.
Това, че са установили малко по-високо ТСХ е лесно решим проблем, който ще се коригира с повишаване на дозата. Едва ли може да се отговори кога се е повишила стойността му. Така или иначе, повишението не е в стойност, която би ни притеснила за изхода на бременността. Рискът от загуба на бременността зависи не само от това дали има повишено ТСХ, но и за причината за повишаването му. При пациентки с тиреоидит на Хашимото, които са имали/имат повишено анти-ТРО, рискът е по-голям. При пациентки с нормални стойности на анти-ТПО при такова ТСХ не е доказано наличието на повишен риск за загуба на бременността или преждевременно раждане. Хормоните на щитовидната жлеза са свързани с развитието на нервната система. Няма едностранен отговор в различните проучвания, дали такава стойност на ТСХ би довела до съществена промяна в нервно-опознавателните функции. Със сигурност наличието на такава стойност, няма как да се свърже със забавено развитие.
Dr Stella Yordanova
 
Мнения: 1015
Регистриран на: 26 Окт 2011, 16:42

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с ендокринология и болести на обмяната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта