Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот Ваня Стойчева » 30 Мар 2016, 14:18

Както знаете, в момента протестира почти цяла България - или по-точно личните лекари от цялата страна. Въпросът е има ли смисъл от протестите, подкрепяте ли това, което искат да се промени, или мислите, че няма основание и политиката на Москов е правилна?
Има ли нещо, което вие не подкрепяте в стачката, смятате ли, че действията им са правилни - да не приемат пациенти, или мислите, че действията и протеста им е съвсем правилен? Знаете ли и за какво точно протестират нашите лични лекари? :roll: Много се чудя, дали не е редно и пациентите да се включат в протеста на личните лекари? :roll:
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Мар 2016, 14:55

Разбирам ги хората защо протестират. :roll: Има резон в исканията ми. До колкото ми стана ясно от прочетеното, здравната каса иска да ореже доста висок % от това, което се плаща в момента при някои прегледи, терапии и прочие, това означава, че или пациентите ще трябва да доплащат, или болницата да влиза в нови големи дългове.
Също ограничението от направления, пръстовите отпечатъци и прочие, всичко ще затрудни много чисто бюрократично това, което се случва и без друго в дългите опашки пред лекарските кабинети. :-|
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот mamina » 30 Мар 2016, 15:39

Снощи като гледах новините, една баба каза, че като вземе бастуна и ще отиде в министерството и ще ги подпука всички. И на мен така ми идва да направя :evil: . Съгласна съм с лекарите, големи недоразумения настанаха. Лошото е, че които имат ходене при личните лекари, им се спъва отвсякъде работата.
mamina
 
Мнения: 525
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:55

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот kauda » 30 Мар 2016, 15:48

Разбирам исканията им, до някаква степен желаят да защитят пациентите. Лошото е, че обикновените хора трудно можемд а разберем за какво точно се протестира, защото рамковия договор, срещу който протестират, ние нямаме достъп до него ;) Надявам се да са наясно точно какво искат и да отстояват позициите си, а те да са в интерес на нас - пациентите.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот qwerryyy » 30 Мар 2016, 16:04

Според мен протестират, защото се чувстват, че ще бъдат орязани и схемите им всеки да е ходил на преглед всеки месец вече няма да минава.
Аватар
qwerryyy
 
Мнения: 1134
Регистриран на: 24 Фев 2015, 21:03

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот Нелогична » 31 Мар 2016, 01:35

Напълно подкрепям личните лекари. И ако идат да протестират пред министерството ще отида с тях макар че не съм лекар. Но съм пациент и съм против да се усложнява работата на лекаря ми с някакви бюрократични глупости. Вместо да обърне внимание на мен и да ме прегледа както трябва ще трябва да се занимава с бумащини, че сега сигурно са му малко. А ако няма интернет и няма как да ми вземе пръстов отпечатък и да го изпрати в здравната каса? Направо ако съм тежко болна трябва да легна на пейката пред кабинета и да умра.
Чета по форуми че протестирали защото им намалят парите. Не, парите им остават същите, но работата им се утроява. Затова протестират. Защото вместо да помагат на пациентите си ще трябва да им обявняват кое лекарство било най - евтино и пр., все едно който се интересува не може да бръкне в интернет или да пита в аптеката. Това е поредното малоумие на д-р Менгеле, само и само някой хора да си приберат в джобовете поредните огромни суми. Нали ще трябват идентификатори за пръстовите отпечатъци, и ще трябва да има УЖ държавна поръчка. И фирмата която даде най - голям рушвет тя ще ги прави. Всичко е ясно. А болните Бог да ги прости.
Нелогична
 
Мнения: 5
Регистриран на: 09 Май 2015, 00:25

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот fawla » 31 Мар 2016, 08:22

Наистина се получава едно безсмислено утежняване. Не знам кое е вярно и до колко всичко, което прочетох като писмо от един лекар, някъде из нета е истина.
Нелогична много правилно е казала. Разбира се полезна би била информацията, кое лекарство е най-евтино, но за това ще попитат хората, които имат нужда от подобна информация, ще е хубаво, ако могат да я получат от лекаря. Но е безсмислено някакви хора да се идентифицират, сега също онлайн може бързо и лесно да се провери дали някой е здравно осигурен или не, портала на нап работи без проблеми в това отношение. Глупаво е да се утежнява и без друго чакането с часове пред кабинета на GP-тата. :mad:
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот iwoni » 31 Мар 2016, 08:35

Според мен личните лекари имат най-верен поглед какво трябва да се промени и как, защото всеки ден се сблъскват с различни проблеми и изпитват на гърба си нередностите и недоразуменията на висшестоящите. Затова протестират. Като решават да правят реформи, не се ли допитват управляващите до тях? Пациентите също са потърпевши, и те могат да кажат мнението си, но никой не ги пита.
iwoni
 
Мнения: 483
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:14

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот fawla » 31 Мар 2016, 08:43

iwoni написа:Според мен личните лекари имат най-верен поглед какво трябва да се промени и как, защото всеки ден се сблъскват с различни проблеми и изпитват на гърба си нередностите и недоразуменията на висшестоящите. Затова протестират. Като решават да правят реформи, не се ли допитват управляващите до тях? Пациентите също са потърпевши, и те могат да кажат мнението си, но никой не ги пита.

Къде се е чуло и видяло управниците да се допитват до тези, които са пряко засегнати в дадена ситуация? Немислимо и невъзможно! :lol:
Аватар
fawla
 
Мнения: 1035
Регистриран на: 15 Апр 2015, 10:48

Re: Има ли смисъл от протестите на личните лекари?

Мнениеот Lisica » 31 Мар 2016, 10:48

Всеки съзнателен пациент е редно да се включи в протеста. На 6 април е планиран митинг от цялата страна в София, ако има активни пациенти е добре да се включат, дори и било само от София.
Аватар
Lisica
 
Мнения: 1044
Регистриран на: 25 Мар 2015, 09:55

Следваща

Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта