Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Знаете ли как правилно да съчетавате храните?

07 Апр 2016, 09:28

Новачка съм в разделното хранене още :grin: и затова искам да попитам може ли кайма да съчетая с ориз, напхример пълнени чушки с кайма и ориз? Много ги обичам :???: !

07 Апр 2016, 09:44

Не знам от къде моята жена намери една таблица, която я е залепила на хладилника. Сложена е там, че да ни напомня. Като цяло я следваме около 5-6 дена в седмицата и едни или два разпускаме и смесваме прасета и хипопотами. :lol: Но жената е по-стриктна. :mrgreen:
010022031.jpg
010022031.jpg (153.97 KiB) Прегледано 763 пъти

07 Апр 2016, 09:45

pavleta написа:Новачка съм в разделното хранене още :grin: и затова искам да попитам може ли кайма да съчетая с ориз, напхример пълнени чушки с кайма и ориз? Много ги обичам :???: !

Естествено, че не. :mrgreen: Месо с ориз, месо с картофи, месо с хляб, месо с яйца, месо със сирене не може. Месото може само със зеленчуци - краставици, домати, тиквички, рукола, патладжан, бамя и т.н., но не може с ориз. :mrgreen:

07 Апр 2016, 11:19

А ето! .. :D тук в таблицата на Локумът пише, че доматите се съчетават със сирене и месо! :) Докато в моята пише, че е желателно да се ядат по-скоро самостоятелно. На Локума таблицата повече ми харесва. :mrgreen:

07 Апр 2016, 14:21

Благодаря ви! :) Явно има някои неразбории все още! :)
Днес обядвах салата (краставица с домат, лук и маслини) с малко хляб! :) Много вкусно ми се стори, а и така добре се заситих. Не знам дали разделното хранене, до толкова, до колкото го разбирам, би ми помогнало да си върна формата от преди раждането.

07 Апр 2016, 16:40

Оф, аз все се опитвам, но не ми се получава. :( Уж съм наясно с основните принципи, но не става. :) моята скъпа половинка хич не иска да се включи и все трябва да готвя за него и така става едно безкрайно готвене, а той не желае и не желае да се включи по някакъв нормален начин, а и за самия него ще е полезно ама нъц. :mad:

08 Апр 2016, 09:59

Според мен трябва да се прави разлика между съчетаване на храната и разделно хранене. Първото е да напаснеш различните вкусове, да ги сготвиш така, че да не си "противоречат", а разделното хранене е това, за което говорите - да не се комбинират дадени продукти с други. Понеже съм фенка на "Мастер шеф", гледам, че там готвят месо с картофи и ориз, млечни сосове с месо и други "непозволени" комбинации. И се получават божествени работи. А готвачите са специалисти по храната. Толкова ли е грешно и вредно?

08 Апр 2016, 11:14

balsam написа:Според мен трябва да се прави разлика между съчетаване на храната и разделно хранене. Първото е да напаснеш различните вкусове, да ги сготвиш така, че да не си "противоречат", а разделното хранене е това, за което говорите - да не се комбинират дадени продукти с други. Понеже съм фенка на "Мастер шеф", гледам, че там готвят месо с картофи и ориз, млечни сосове с месо и други "непозволени" комбинации. И се получават божествени работи. А готвачите са специалисти по храната. Толкова ли е грешно и вредно?

Мисля, че темата много правилно дава отговор за какво съчетаване става въпрос. Не виждам да се споменават вкусови съчетавания, като това да ти е вкусно да ядеш пържени картофи с чеснов сос. Да, супер комбинация е, но е много далечна от смисъла на темата, която виждаме.

08 Апр 2016, 12:00

Виждам, че не сте много запознати с повечето подробности, ако имате нужда пишете ще ви кажа каквото знам. :) На първо време се сещам за нещо много важно, което е свързано с плодовете и зеленчуците:
Най-важното за плодовете е, че трябва да се ядат задължително преди хранене. Комбинации са позволени между плодовете, с изключение на банан, диня и пъпеш, които се ядат самостоятелно. Т.е. няма сиренце с диня, въпреки че много го обичаме. :mrgreen:
Киселите плодове може да ги добавяте към мюсли и кисело мляко, а понякога и към сирена. :)
Доматите задължително въпреки че не са плод, е добре да не се комбинират с филийки. :)

08 Апр 2016, 14:13

Старая се да се ограничим до тези храни, разбира се. Но не съм много наясно, а и все има нещо, което ме сбърква и спъва, но се радвам, че тук много хора се интересуват, та се надявам да сме си от полза.:)
Обикновено се старая този режим да го наложа и на малките, но не ми се получава всеки път. :mrgreen:
Мисля, че е хубаво да си споделяме и кой какво е хапвал и да си даваме идеи! :)
Днес малко съм през къра, ама си хапнах :mrgreen: кашкавал пане със зелева салата. Като цяло е добра комбинация, но пък за сметка на това е тежко.
Пих смути с цвекло, ябълки - кисели, морков. Цвеклото е от скорбялните зеленчуци нали? какво мислите за тази комбинация?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5