Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот klara » 14 Апр 2016, 10:29

Бременна съм с второто си дете и постоянно чета и внимавам с какво се храня. Попаднах на статия, в която се казва, че бебето в утробата запомня с какво се храни майката и това определя вкуса му след като се роди. С една дума, ако ям повече лук, ябълки или броколи, детето ми ще си умира за тях :grin: . С първото си дете не съм се ограничавала какво ям, а и аз не съм от капризните, така че сега то е голямо и наистина забелязвам, че нямам проблем с храненето му и обича всичко, което му поднеса. Бях решила сега по време на втората си бременност да не ям определени неща или поне да ги ям по-малко, защото искам да се храня по-здравословно. Например обичам по-тлъсто месо или повечко чесън. А първото не е препоръчително! :mrgreen: Мислите ли, че по този начин можем да определяме вкусовете на бебето си? Ние ли ще сме виновни, ако още от утробата го "научим" да яде като порасне нездравословно? Ако ям повече броколи, карфиол и подобни нелюбими, но полезни храни на децата, докато съм бременна, ще избегна ли мъчението да карам насила после детето да ги яде?
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Апр 2016, 11:07

Ако беше истина, синът ми щеше да яде само препечени филии и картофи - това бяха основните неща, които ядях по време на бременността. Броколи и зеленчуци почти не хапвах, нито съм яла много вредни храни, а сладко изобщо. Синът ми не яде картофи, почти не яде хляб, освен ако не е на сандвич, препечени филии обича да, но то кой ли не обича? Обожава броколи. ;) Обожава и сладко, а а аз както споменах никога не съм обичала. Като го гледам колко много си е променил вкусовете от раждането до днес, то не мога в никакъв случай да кажа, че точно благодарение на това ще се научи да яде правилно или не.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот mamina » 14 Апр 2016, 11:46

Забелязвам някаква зависимост, но много слаба. Наблюденията ми са само върху ябълките :lol: . Постоянно ядях ябълки докато бях бременна и сега детето не минава ден, без да е яло поне една :grin: .
Затова допускам, че може и да е възможно. По принцип всяка бъдеща майка се стреми да яде полезни неща, така че поограничи тлъстичкото и мазничкото, и за теб ще е добре.
mamina
 
Мнения: 525
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:55

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот kauda » 14 Апр 2016, 13:43

Мисля, че предпочитанията идват от начина на хранене. Предполага се, че майката си хапва някои неща когато е бременна, защото ги обича , сигурно ги яде и след това, а детето вижда и то иска от същото. Хранителните навици се възпитават в семейството, а не още от преди да се родим.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот zagrijena » 14 Апр 2016, 14:29

А как си обяснявате, че по време на бременността аз например много ми се ядеше туршия, а преди изобщо не исках да я вкуся? Сега детето обира като невидяло карфиола и морковите от туршиите :lol: . Аз не мога да си го обясня!
zagrijena
 
Мнения: 486
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:11

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот Slavena » 14 Апр 2016, 14:57

Надали е възможно да се научи още от преди да се роди. Останалите неща са някакви съвпадения.
Slavena
 
Мнения: 957
Регистриран на: 10 Дек 2014, 16:45

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот miron » 14 Апр 2016, 16:14

Това ако е така, майки, яжте само здравословна храна, за да научите детето си да отказва пица, безалкохолни, вредни храни, кафета, и подобни! :)
miron
 
Мнения: 668
Регистриран на: 22 Мар 2015, 11:01

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот klara » 15 Апр 2016, 09:03

miron написа:Това ако е така, майки, яжте само здравословна храна, за да научите детето си да отказва пица, безалкохолни, вредни храни, кафета, и подобни! :)


Аз така мисля да направя :grin: , да огранича по-вредните храни и ще видим какво ще излезе! Макар че едно парче пица едва ли ще развали толкова работата :lol: .
klara
 
Мнения: 530
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:51

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот Innerlane » 15 Апр 2016, 19:30

Със сигурност можем да образоваме децата си кое е полезно и кое не е за тях (пък и за хората по принцип), но и най-здравословните продукти, ако не са изобщо вкусни на детето, не виждам как ще го принудим да ги яде. Аз например така и не се научих да понасям червено месо и сред най-ранните ми спомени е как ми тикат пържола в устата и аз я повръщам...
Innerlane
 
Мнения: 123
Регистриран на: 04 Апр 2016, 15:41

Re: Мога ли да науча бебето си какво да яде още в утробата

Мнениеот pravilno » 18 Апр 2016, 09:54

Innerlane написа:Със сигурност можем да образоваме децата си кое е полезно и кое не е за тях (пък и за хората по принцип), но и най-здравословните продукти, ако не са изобщо вкусни на детето, не виждам как ще го принудим да ги яде. Аз например така и не се научих да понасям червено месо и сред най-ранните ми спомени е как ми тикат пържола в устата и аз я повръщам...


Докато сме бременни, си хапваме каквото душа ни иска и детето по неволя търпи вкусовете ни :grin: . Но после то само си избира какво му харесва и какво не. Чак такова отражение да дава не ми се вярва храненето по време на бременността. А и през целия живот вкусовете се променят.
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Следваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта