Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
28 Апр 2016, 11:31
От доста години пуша, но вече имам затруднения с дишането и чувствам, че този ми навик не ми се отразява много добре в последно време. Решила съм като първа стъпка драстично да намаля цигарите и после окончателно да ги спра. Но същевременно искам да си прочистя и белите дробове. Понеже амбицията ми е да се заема сериозно със здравето си, искам това пречистване да стане с храна и билки. Можете ли да ми помогнете? Чувала съм единствено, че лукът и чаят от универсалния джинджифил

имат такова действие. Знаете ли за други храни или билки, които имат пречиствателно действие върху белите дробове?
28 Апр 2016, 14:59
Дори и да не си пушач, е хубаво да прочистваш дробовете си. От лекар, който се занимава с алтернативна медицина, съм чувала, че супата от кресон много добре прочиства и после пушачите са с облекчени гърди

. Важно е кресонът да се вари 4 часа на слаб огън и си я подправяте по свой вкус.
03 Май 2016, 14:40
Колкото и странно да звучи, чувал съм, че лютото помага за изчистването на дробовете. Аз съм дъвкал листа от мента по друга причина, но усещах, че добре ми се отразява и на дробовете. Мисля, че не си внушавах, поне не пречи

.
03 Май 2016, 16:27
Дори и един месец да не пушиш, белият дроб започва лека-полека да се изчиства и да се възстановява. Разбира се здравословната храна и пиенето на билкови чайове подпомага. Първо спирането на цигарите е по-важно.
09 Май 2016, 16:29
Ясно е, че това е първото нещо, което трябва да се направи иначе има ли смисъл да си прочистваш дроба като продължаваш да пушиш като комин? Инхалациите с етерични масла като евкалипт, мащерка или мента също прочистват от токсините. А пък и добре действат при простуда и бронхит.
10 Май 2016, 09:17
analizatorka написа:Ясно е, че това е първото нещо, което трябва да се направи иначе има ли смисъл да си прочистваш дроба като продължаваш да пушиш като комин? Инхалациите с етерични масла като евкалипт, мащерка или мента също прочистват от токсините. А пък и добре действат при простуда и бронхит.
Как с етерични масла ще се направи инхалация, не е ли по-добре да се прави с билки, а не с масла??
10 Май 2016, 10:03
Pipilota написа:analizatorka написа:Ясно е, че това е първото нещо, което трябва да се направи иначе има ли смисъл да си прочистваш дроба като продължаваш да пушиш като комин? Инхалациите с етерични масла като евкалипт, мащерка или мента също прочистват от токсините. А пък и добре действат при простуда и бронхит.
Как с етерични масла ще се направи инхалация, не е ли по-добре да се прави с билки, а не с масла??
Аз и по двата начина съм пробвала - и с евкалиптово масло, продават го в едни тъмни шишенца, и с билки. Не виждам разлика, все върши работа. Специална храна за прочистване на белия дроб не знам, но предполагам, че като е здравословна, с повече плодове и зеленчуци пак ще подейства.
18 Май 2016, 12:06
Май по-скоро с детоксикация е най-сигурния начин, за да може да се подобри изцяло здравето на дробовете, особено когато не става въпрос за заболяване, като бронхит или други проблеми.
18 Май 2016, 16:45
Инхалациите не са ли крайно решение, за да се пречистват здрави уж дробове?
19 Май 2016, 14:32
Защо да са крайно решение? Капваш масло или запарваш билката и вдишваш парата. Не виждам какво може да навреди или да предизвика като нежелан ефект. Чувала съм, че мечото грозде и подбелът се препоръчват за прочистване на белите дробове, но под каква форма не мога да кажа.