Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
10 Май 2016, 11:12
На небосклона се появи нова диета, измислена от италианския фармацевт Алберико Леме. Интересното е, че на закуска хапваш пържоли или италианска паста, на обяд пилешко или пуешко, а вечер риба. Не трябва да се докосвате до сол, захари, хляб, никога да не съчетавате месо с паста. Според него се пълнее от домати, моркови, плодове, захар, сладкиши и мляко. Дори и пържената храна не е под такава забрана, колкото те. Леме следи как храните се отразяват на гликемичния индекс, а не се съобразява с килокалориите. Затова неговата диета изглежда малко по-различна. На мен ми изглежда не дотам полезна, а на вас? Бихте ли се подложили на тази диета? Кое смятате за здравословно или нездравословно в нея?
10 Май 2016, 11:19
Не бих разбира се. Диетатам у не е голямо откритие, защото в себе си комбинира високо съдържание на белтъчини, което е същото, както при Дюкан. Но тези диети имат големи щети върху цялостното здраве, защото ограничаването и изключването на големи групи храни носят само минуси на здравето.
10 Май 2016, 12:52
Не бих, изглежда ми опасна, как може да се забрани употребата на плодове, след като са толкова важни! И аз като Снежи смятам, че изключванто на голяма група храни е опасна, та фибрите от къде ще дойдат с този режим?!
10 Май 2016, 13:31
Като гледам повече залага на протеините. Доста неща са изключени от тази диета - няма въглехидрати или са много минимални, няма почти никакви плодове и зеленчуци. Доста фрапираща ми изглежда. Сигурно топи килата, но какво остава после?
10 Май 2016, 14:16
Бих прочела повече за тази диета, от любопитство. Но не бих я направила твърде много месо има в нея, на мен също ми прилича на Дюкан.
10 Май 2016, 15:27
Значи ето по какво ще полудее жената след няколко дни. В какво се състои точно диетата?
10 Май 2016, 16:33
Щом залага на гликемичния индекс, не мисля, че самоволно трябва да се прилага тази диета. Специалист трябва да зададе менюто, защото една определена храна в различен часови пояс влияе на организма по различен начин. Например ако ядеш на обяд по-мазни храни, организмът ти ще ги преработи по-лесно и няма да повишат толкова кръвната ти захар. Но вечер положението е съвсем различно - става точно обратното.
11 Май 2016, 09:48
Наистина има възможност да се направи някоя страхотна диета, като се следи гликемичния индекс, но мисля, че може да бъде и много по-разнообразна. Макар че като прочетох повече, диетата се базира главно на хапването на много вкусни неща - паста, месо, а и с времето пица, бира, което е мечтана диета! Но по-скоро е в спектъра на италианците, които ядат такива неща, докато нашата представа за пица и за паста са много по-различни от техните.
11 Май 2016, 10:06
На мен не ми допада тази диета и не бих се подложила на нея. Изглежда ми прекалено бедна откъм полезни вещества. Може да не съм разбрала добре, но в първата част на диетата ядеш предимно различни видове месо и риба, пиеш кафе, чай и вода, а във втората част можеш да си позволиш вече въглехидрати под формата на пица, паста, плодове и зеленчуци и то малко. Не ми изглежда разумно.
11 Май 2016, 12:24
balsam написа:На мен не ми допада тази диета и не бих се подложила на нея. Изглежда ми прекалено бедна откъм полезни вещества. Може да не съм разбрала добре, но в първата част на диетата ядеш предимно различни видове месо и риба, пиеш кафе, чай и вода, а във втората част можеш да си позволиш вече въглехидрати под формата на пица, паста, плодове и зеленчуци и то малко. Не ми изглежда разумно.
Тж, можеш да ядеш паста през цялото време на диетата, но с правилните съставки с нея - т.е. зехтин.