Pipilota написа:Аз днес например си направих салата - краставица, домат, маслинки и чушка. Взех и 2 филийки хляб вита. Много ми се яде таратор, та си забърках едно кисело мляко с част от краставицата. :) После като изгладнея, понеже туко що приключих със салатата, ще си хапна от него. :) Юнона, запазвам си идеите!
само да ми подскажеш, аз може и да съм питала, как приготвяш киноата с грилованите зеленчуци?
Готово :) Измивам киноата два-три пъти, накисвам я за 15 минути, отново изплаквам два-три пъти и я варя в съотношение 1:2 за около15 мин. Водата е подсолена и с добавена 1 лъжица зехтин.
Зеленчуците режа на едри парчета - лукът на половина и после на филийки, морковът - на плоски гредички, гъбите - на половинки или четвъртинки, зависи от големината. Чушката също на едро.
Слагам зеленчуците в тава върху хартия за печене, поръсвам със сол, зехтин и черен пипер, обърквам добре. Разстилам ги на един тънък пласт, ако са повече, ползвам две тави, като гъбите са отделно, защото пускат вода и ако са много, ще оводнят и другите зеленчуци. Зеленчуците се пекат на силна фурна с добавен грил за 20-25 минути.
Смесвам ги с отцедената киноа, разбърквам внимателно, добавям ситно настъргана лимонова кора, лимонов сок и евентуално някаква зелена подправка.
Който иска, при сервирането може да си добави пармезан, грана падано или друго твърдо жълто сирене - много си отиват. Това е :)