Какво хапвате по време на работа?

Забавни моменти, необичайни, полезни и интересни факти,хитрини и въпроси, навиците при хранене, празници и традиции.

Как обядвам най-често?

Поръчвам си храна и хапвам в офиса
3
38%
Нося си сандвич от вкъщи и ям него
1
13%
Излизам навън с колеги и обядваме в заведение
2
25%
Хапвам баничка на крак пред офиса
0
Няма гласували
Пропускам обяда, тъй като съм пак на диета
2
25%
 
Общо гласове : 8

Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот qproin » 18 Окт 2011, 23:12

Една доста интересна според мен тема. Как протича обяда на работа.Мислите ли, че е отживелица или срамно да си носиш храна от вкъщи.
qproin
 
Мнения: 669
Регистриран на: 18 Юли 2011, 22:21

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот valiart » 19 Окт 2011, 00:29

Страхотна е темата. Аз лично гладувам на работа. Нямам време спокойно да седна и да хапна като бял човек... Гледам поне да компенсирам липсата на време за обяд с по-честото хапване на бързо на плодове:)
Аватар
valiart
 
Мнения: 1138
Регистриран на: 18 Окт 2011, 12:24

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот kasmetche » 19 Окт 2011, 04:54

Не че съм на диета, но пропускам обяда. Често не остава време за него.
Аватар
kasmetche
 
Мнения: 15
Регистриран на: 18 Окт 2011, 00:52

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот Margo » 19 Окт 2011, 12:02

Нося си винаги домашна храна. Няма по-полезно нещо от домашно приготвената храна.
Margo
 
Мнения: 691
Регистриран на: 08 Апр 2011, 20:46

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот dideto » 19 Окт 2011, 13:09

Хапвам навън с колеги, по-вкусно ми е, а и с компания винаги е по-добре:)
dideto
 
Мнения: 7
Регистриран на: 19 Окт 2011, 09:17

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот southern_sun » 19 Окт 2011, 15:10

Хранене в офиса… Пригответе сами от сутринта полезни и бързи вкусотии

Тъй като прочетох заглавието на темата и ми стане интересно, та реших да добавя към коментара си няколко любопитни факта за храненето през работно време а също и няколко изпитани рецептички за онези, които хапват на работното място.Да си призная аз съм една от тях :lol:
В Германия обикновеният немски чиновник може да даде на съд шефа си, ако той не му създаде нормални условия за обяд. А какво хапвате вие през законната си почивка? Вместо да се тъпчете с вредни банички и чипсове, пригответе сами обяда си. Ще ви излезе и по-евтино, а и ще се погрижите за здравето си. Ето някой идейки:

Огретен с извара
Продукти: 600 г райски ябълки, 3 с.л. грис, 450 г извара, 2 с.л. захар, 1/2 ч.л. ванилия, яйце, 1 с.л. масло, 1 с.л. галета, сметана.
Приготвяне: Нарежете изчистените райски ябълки, залейте ги със студена вода и ги сложете да заврат. Водата трябва едва да покрива плодовете. Свалете ги от огъня. Разбийте ги с миксер или вилица до еднородна маса. Във вряща вода сипете гриса и разбъркайте добре. Пригответе каша и я охладете. Смесете я с кашицата от райските ябълки, като внимавате да не се образуват бучици. Протрийте изварата през сито. Разбийте яйцето със захарта и ванилията. Добавете всичко към изварата. Смесете с райските ябълки и гриса и сипете получената маса в намазана с масло и поръсена с галета форма за печене. Изравнете повърхността, намажете я със сметана и изпечете в добре загрята фурна.

Сандвич с шунка и салата
Продукти: 500 г варено пиле без кости, 2 филии бял или пълнозърнест хляб, 2 листа китайска салата, 2 малки домата, 1 супена лъжица майонеза, 1 супена лъжица краве масло, 2 парчета шунка, пресен магданоз, 2 репички, прясна краставица.
Приготвяне: Намажете хляба с краве масло. Отгоре сложете измитите и подсушени листа салата и ги намажете с майонеза, най-добре лека. Измийте доматите, нарежете ги на тънки резенчета и ги подредете върху салатените листа. Отгоре сложете парченца шунка. Нарежете пилешкото месо, намажете го с майонеза, сложете го върху шунката. Покрийте с втората филия хляб. Върху сандвича забодете специална клечка с парченца репички, краставица, домат, магданоз.

Салата с боб
Продукти: 1 консерва фасул, 1 пакет сухарчета, настъргано твърдо сирене, свежа зелена подправка магданоз, кориандър, копър, малко майонеза, сол на вкус, чесън.
Приготвяне: Вземете кутия консервиран фасул /червен или бял/ – важното е да бъде в собствен сок. Сложете го в салатиера. Настържете сиренето на едро ренде и го добавете към фасула. Измийте зелената подправка с течаща студена вода, подсушете я и я нарежете с остър нож. Добавете към салатата готови сухарчета, посолете на вкус, разбъркайте всичко и подправете с майонеза.
southern_sun
 
Мнения: 1182
Регистриран на: 31 Мар 2011, 21:36

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот vegaa » 19 Окт 2011, 20:22

хапвам протеинов шейк или сандвич набързо,но не пропускам ядене-вредно е
vegaa
 
Мнения: 5
Регистриран на: 19 Окт 2011, 18:31

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот qproin » 19 Окт 2011, 22:19

southernsun написа:Хранене в офиса… Пригответе сами от сутринта полезни и бързи вкусотии

Тъй като прочетох заглавието на темата и ми стане интересно, та реших да добавя към коментара си няколко любопитни факта за храненето през работно време а също и няколко изпитани рецептички за онези, които хапват на работното място.Да си призная аз съм една от тях :lol:
В Германия обикновеният немски чиновник може да даде на съд шефа си, ако той не му създаде нормални условия за обяд. А какво хапвате вие през законната си почивка? Вместо да се тъпчете с вредни банички и чипсове, пригответе сами обяда си. Ще ви излезе и по-евтино, а и ще се погрижите за здравето си. Ето някой идейки:

Огретен с извара
Продукти: 600 г райски ябълки, 3 с.л. грис, 450 г извара, 2 с.л. захар, 1/2 ч.л. ванилия, яйце, 1 с.л. масло, 1 с.л. галета, сметана.
Приготвяне: Нарежете изчистените райски ябълки, залейте ги със студена вода и ги сложете да заврат. Водата трябва едва да покрива плодовете. Свалете ги от огъня. Разбийте ги с миксер или вилица до еднородна маса. Във вряща вода сипете гриса и разбъркайте добре. Пригответе каша и я охладете. Смесете я с кашицата от райските ябълки, като внимавате да не се образуват бучици. Протрийте изварата през сито. Разбийте яйцето със захарта и ванилията. Добавете всичко към изварата. Смесете с райските ябълки и гриса и сипете получената маса в намазана с масло и поръсена с галета форма за печене. Изравнете повърхността, намажете я със сметана и изпечете в добре загрята фурна.

Сандвич с шунка и салата
Продукти: 500 г варено пиле без кости, 2 филии бял или пълнозърнест хляб, 2 листа китайска салата, 2 малки домата, 1 супена лъжица майонеза, 1 супена лъжица краве масло, 2 парчета шунка, пресен магданоз, 2 репички, прясна краставица.
Приготвяне: Намажете хляба с краве масло. Отгоре сложете измитите и подсушени листа салата и ги намажете с майонеза, най-добре лека. Измийте доматите, нарежете ги на тънки резенчета и ги подредете върху салатените листа. Отгоре сложете парченца шунка. Нарежете пилешкото месо, намажете го с майонеза, сложете го върху шунката. Покрийте с втората филия хляб. Върху сандвича забодете специална клечка с парченца репички, краставица, домат, магданоз.

Салата с боб
Продукти: 1 консерва фасул, 1 пакет сухарчета, настъргано твърдо сирене, свежа зелена подправка магданоз, кориандър, копър, малко майонеза, сол на вкус, чесън.
Приготвяне: Вземете кутия консервиран фасул /червен или бял/ – важното е да бъде в собствен сок. Сложете го в салатиера. Настържете сиренето на едро ренде и го добавете към фасула. Измийте зелената подправка с течаща студена вода, подсушете я и я нарежете с остър нож. Добавете към салатата готови сухарчета, посолете на вкус, разбъркайте всичко и подправете с майонеза.

Благодаря, че обогати темата ми с интересните си рецепти.Аз също съм фен на домашно приготвената храна и най-вече на такива, които може да се консумират студени. Едно от любимите ми неща е спагети, които макар и приготвени за вечеря са идеален обяд за следващия ден.
qproin
 
Мнения: 669
Регистриран на: 18 Юли 2011, 22:21

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот valiart » 24 Окт 2011, 12:56

southernsun написа:Хранене в офиса… Пригответе сами от сутринта полезни и бързи вкусотии

Тъй като прочетох заглавието на темата и ми стане интересно, та реших да добавя към коментара си няколко любопитни факта за храненето през работно време а също и няколко изпитани рецептички за онези, които хапват на работното място.Да си призная аз съм една от тях :lol:
В Германия обикновеният немски чиновник може да даде на съд шефа си, ако той не му създаде нормални условия за обяд. А какво хапвате вие през законната си почивка? Вместо да се тъпчете с вредни банички и чипсове, пригответе сами обяда си. Ще ви излезе и по-евтино, а и ще се погрижите за здравето си. Ето някой идейки:

Огретен с извара
Продукти: 600 г райски ябълки, 3 с.л. грис, 450 г извара, 2 с.л. захар, 1/2 ч.л. ванилия, яйце, 1 с.л. масло, 1 с.л. галета, сметана.
Приготвяне: Нарежете изчистените райски ябълки, залейте ги със студена вода и ги сложете да заврат. Водата трябва едва да покрива плодовете. Свалете ги от огъня. Разбийте ги с миксер или вилица до еднородна маса. Във вряща вода сипете гриса и разбъркайте добре. Пригответе каша и я охладете. Смесете я с кашицата от райските ябълки, като внимавате да не се образуват бучици. Протрийте изварата през сито. Разбийте яйцето със захарта и ванилията. Добавете всичко към изварата. Смесете с райските ябълки и гриса и сипете получената маса в намазана с масло и поръсена с галета форма за печене. Изравнете повърхността, намажете я със сметана и изпечете в добре загрята фурна.

Сандвич с шунка и салата
Продукти: 500 г варено пиле без кости, 2 филии бял или пълнозърнест хляб, 2 листа китайска салата, 2 малки домата, 1 супена лъжица майонеза, 1 супена лъжица краве масло, 2 парчета шунка, пресен магданоз, 2 репички, прясна краставица.
Приготвяне: Намажете хляба с краве масло. Отгоре сложете измитите и подсушени листа салата и ги намажете с майонеза, най-добре лека. Измийте доматите, нарежете ги на тънки резенчета и ги подредете върху салатените листа. Отгоре сложете парченца шунка. Нарежете пилешкото месо, намажете го с майонеза, сложете го върху шунката. Покрийте с втората филия хляб. Върху сандвича забодете специална клечка с парченца репички, краставица, домат, магданоз.

Салата с боб
Продукти: 1 консерва фасул, 1 пакет сухарчета, настъргано твърдо сирене, свежа зелена подправка магданоз, кориандър, копър, малко майонеза, сол на вкус, чесън.
Приготвяне: Вземете кутия консервиран фасул /червен или бял/ – важното е да бъде в собствен сок. Сложете го в салатиера. Настържете сиренето на едро ренде и го добавете към фасула. Измийте зелената подправка с течаща студена вода, подсушете я и я нарежете с остър нож. Добавете към салатата готови сухарчета, посолете на вкус, разбъркайте всичко и подправете с майонеза.



ТОВА С БОБЕНАТА САЛАТА В ОФИСА НЕ МИ СЕ ВИЖДА ДОБРА ИДЕЯ :lol: :lol: :lol:
Аватар
valiart
 
Мнения: 1138
Регистриран на: 18 Окт 2011, 12:24

Re: Какво хапвате по време на работа?

Мнениеот electra_edd » 28 Фев 2013, 11:13

Понеже никога не намирам време да си приготвям храна от вкъщи, а избягвам сандвичите, ходя до едно магазинче, в което предлагат готвена храна. най- често хапвам пил. филе с таратор или салата.
electra_edd
 
Мнения: 58
Регистриран на: 21 Фев 2013, 10:22

Следваща

Назад към Гювеч

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта