Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
19 Май 2016, 15:56
С тази тема искам да разбера наистина ли дяволът е толкова черен, колкото казват, и как възприемаме информацията за един природен продукт, който съществува и се използва от хиляди години. Става въпрос за палмовото масло. Представям си как всички в този момент изричат "Анатема!", но попаднах на статия, която не го клейми като най-вредното и убийствено хранително вещество. За моя изненада разбрах, че палмовото масло има и полезни качества. Има високото съдържание на коензим Q10, съдържа витамините А и Е и каротин, които му придават уникални свойства. В Полинезия го използват от хилядолетия. Предполага се, че хората са го консумирали още преди 5000 г. Често се използва в Азия за овкусяване на салати, придава специфичен орехов вкус. В козметиката е предпочитано заради антиоксидантното си действие, прави кожата мека и нежна. Мислите ли, че е прекалена истерията по вредата от палмовото масло? Защо не се споменават и ползите от него? Бихте ли го използвали и знаете ли какви приложения има?
19 Май 2016, 15:57
Не мисял, че е вредно, мисля, че е вредно това, което правят с него :)
20 Май 2016, 10:17
Никога не съм се интересувала, какви са плюсовете на палмовото масло. Само по себе си може би е качествено, но преработката, която получава и начина на извличане сигурно дават опасностите, за които се говори.
20 Май 2016, 12:51
Набило ни се е в главите, че палмовото масло е супер вредно и едва ли не не трябва да припарваш до него. Аз, честно да си призная, се изненадах от това, че то има изобщо някакви полезни свойства! Отчитам колко съм неинформирана в това отношение, но сякаш действаме на принципа "Чул съм за едно нещо, че е така, значи няма смисъл да променям мнението си или да се запозная повече". И аз мисля, че проблемите идват със съвременната технология на обработка на маслото. Като прочетох повечко, разбрах, че температурата му на топене е до 50 градуса, което според мен е отличен показател.
20 Май 2016, 13:07
irka написа:Набило ни се е в главите, че палмовото масло е супер вредно и едва ли не не трябва да припарваш до него. Аз, честно да си призная, се изненадах от това, че то има изобщо някакви полезни свойства! Отчитам колко съм неинформирана в това отношение, но сякаш действаме на принципа "Чул съм за едно нещо, че е така, значи няма смисъл да променям мнението си или да се запозная повече". И аз мисля, че проблемите идват със съвременната технология на обработка на маслото. Като прочетох повечко, разбрах, че температурата му на топене е до 50 градуса, което според мен е отличен показател.
Показател за какво? :)
20 Май 2016, 14:17
Rali_hr написа:irka написа:Набило ни се е в главите, че палмовото масло е супер вредно и едва ли не не трябва да припарваш до него. Аз, честно да си призная, се изненадах от това, че то има изобщо някакви полезни свойства! Отчитам колко съм неинформирана в това отношение, но сякаш действаме на принципа "Чул съм за едно нещо, че е така, значи няма смисъл да променям мнението си или да се запозная повече". И аз мисля, че проблемите идват със съвременната технология на обработка на маслото. Като прочетох повечко, разбрах, че температурата му на топене е до 50 градуса, което според мен е отличен показател.
Показател за какво? :)
Палмовото масло издържа на високи температури, няма го този ефект като при олиото например да пуши, когато се нагрее. Предполагам, че това е плюс.
29 Юни 2016, 13:01
Хората по всякакъв начин гледат да избягват всичко, което съдържа палмово масло и не виждам как би могло да бъдат убедени, че то може да бъде дори полезно, ако се използва за овкусяване на салати или нещо подобно. Не знам дори дали се продава с такава цел. Сигурно никой не би го купил и ще отиде на боклука.
07 Юли 2016, 13:55
Аз знам, че от него се повишава лошия холестерол и лично аз мислено го подреждам до маргарина (макар, че маргарина е по-вреден).
08 Юли 2016, 14:29
renetka написа:Аз знам, че от него се повишава лошия холестерол и лично аз мислено го подреждам до маргарина (макар, че маргарина е по-вреден).
Маргаринът е по-вреден, но масово се използва в домакинствата.
08 Юли 2016, 14:53
zagrijena написа:renetka написа:Аз знам, че от него се повишава лошия холестерол и лично аз мислено го подреждам до маргарина (макар, че маргарина е по-вреден).
Маргаринът е по-вреден, но масово се използва в домакинствата.
НЕ съм съгласна, мисля, че вече се използва само по някакви масови места, примерно в закусвалните,но в домакинствата почти не се сещам за някой, който да използва маргарин.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.