pravilno написа:Аз не съм много по правенето на торти, но имам една много любима и кажи-речи май само нея си правя . За блата трябват 3 яйца, 1 ч. ч. и половина брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 с.л какао, 1 с.л. олио, сода бикарбонат. всичко се забърква и се пече на 200 градуса. Крема го правя от 2 ч.ч. прясно мляко, 2 и половина с.л брашно, 5 с.л. захар, 3-4 с.л какао, половин пакет масло и една ванилия. На котлона в тенджера се смесват продуктите и се бърка на слаб огън докато стане гладка смес. Разрязвам на две блата, мажа с крем и покривам с втората половина, мажа отгоре и отстрани с останалия крем. Украсявам с плодове - каквито имам- сега обикновено с ягоди, банан.
roksana написа:И аз не съм по сметановите торти, много ми натъртват, тежки са ми на вкус. Дай ми на мен бисквитени, бишкотенис шоколадови или млечни кремове - красота . През почивните дни се престраших да направя тирамису. Мислех, че е голяма сложнотия, но не е така. До вечерта нищо не остана .
zagrijena написа:Аз правя едно сладкишче, защото не мога да го нарека торта, с блат и компот. Правя си обикновен блат. На дъното на тавичката или форма за кекс разтопявам масло, да покрие цялата повърхност и нареждам плодовете от един компот. Най-добре става с такъв от праскови, но когато нямам, импровизирам и с друг. Изливам внимателно върху плодовете сместта и пека. Като стане готово го обръщам и дъното му всъщност става горна част. Оставям го да изстине и после сиропирам със сока от компота, поема почти целия.
Назад към Рецепти и полезни съвети
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта