30 Май 2016, 13:18
Не е нещо сериозно и опасно предполагам, но много често ми трепкат очите. По-често ми "играе" дясното око и за доста продължителен период, например няколко дни по няколко пъти на ден и после отминава. На какво може да се дължи това? Като е по-начесто е доста неприятно, все едно някой ти спуска и вдига клепача нагоре-надолу. Даже не знам дали да се обърна към лекар, изглежда ми незначителен проблем, но дразнещ. Мога ли изобщо да спра "играенето" на окото?
30 Май 2016, 13:53
И на мен много често ми трепкат очите, но аз имам сухота на очите и затова ми играят. Ако често ползваш и много време стоиш пред компютър, може да се получи това нещо. Разреди стоенето пред компютъра

.
30 Май 2016, 13:56
Много е гадно и на мен ми се е случвало, особено един ден направо ме побърка. С покучкването по окото сякаш става, защото се прекъсват тези пулсации, но ако продължава наистина почти постоянно, то трябва да се обърнеш към лекар. :)
30 Май 2016, 15:00
Не знам да има начин, всичко е от преумора на очите. Ако ги затвориш за достатъчно дълго да се успокоят, би трябвало да иам ефект, но ще е краткотраен, след като споделяш, че се случва често, така е като сапо-натоварени очите
30 Май 2016, 15:22
Имаше едно поверие, че в зависимост от това кое око ти трепка, ще ти се случи нещо лошо или хубаво

. Доста често хората го казват това, аз не съм забелязала такава зависимост

. Забелязала съм друго - когато са ми изморени очите и не съм нещо си доспала, ама разбирайте доста не доспала

, тогава усещам подобни трепкания.
30 Май 2016, 16:48
Това го знам. Майка ми като й заиграе лявото око и чака да стане нещо лошо. Обикновено познава

. На мен много рядко ми се е случвало да ми трепка око, много е досадно. А мъжът ми е обратното. Често се оплаква. Не знам какво може да се направи освен да го изчакаш само да си спре

.
31 Май 2016, 09:43
Прекаляването с алкохол и кофеин също може да предизвика такова трепкане на окото. Имах познат, мир на праха му, който често злоупотребяваше с чашката и често съм го чувала да споменава, че му играе окото.
01 Юни 2016, 10:40
donni написа:Това го знам. Майка ми като й заиграе лявото око и чака да стане нещо лошо. Обикновено познава

. На мен много рядко ми се е случвало да ми трепка око, много е досадно. А мъжът ми е обратното. Често се оплаква. Не знам какво може да се направи освен да го изчакаш само да си спре

.
Обикновено, когато вярваш в нещо, то се случва.

Трепери ми окото, не значи, че всички сме гадатели, а е просто физиологическо неразположение. На всеки се случва. :)
01 Юни 2016, 14:19
Може да е обикновено физиологично неразположение, но дали може да подскаже, за здравословен проблем? Ако е прекалено често, предполагам, че към това насочва.
07 Юни 2016, 13:26
Аз съм алергична към полени и като почнат да ми сълзят и трепкат очите напролет, стой, та гледай. Много е неприятно, ама аз знам от какво ми се получава и си взимам лекарствата.