Трудът не е песен

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Трудът не е песен

Мнениеот apostoloff » 30 Май 2016, 15:24

ПРЕКАЛЕН СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ

Ако работите прекалено много в офиса, може да си докарате тежки сърдечни заболявания и бавно да се самоубиете, без дори да го осъзнавате. Ново изследване, публикувано в Journal of Occupational and Environmental Medicine, твърди, че работохолиците са сериозно застрашени от сърдечни болести.

Хората, които работят по 55 часа седмично са подложени на 16% по-висок риск от инфаркт, в сравнение с тези, които прекарват в офиса 45 часа. А тези, които седят зад бюрото по 65 часа с 33 %.

Причината за това е комбинация от фактори като физическа умора и психически стрес, твърди авторът на изследването Сейди Корнуей, професор в Университетския здравословен център в Хюстън. При стрес, организмът произвежда високо количество хормони като кортизол и адреналин, които повишават холестерола и кръвното налягане.

Освен това, ако работите прекалено много, нямате време за здравословен начин на живот като спорт, правилно хранене и почивка. Липсата на достатъчно сън и физическа активност пречи на тялото да се освободи от напрежението и да релаксира.

В случай, че нямате избор и се налага да работите много, Хюстън съветва да развиете здравословни навици, които да компенсират по някакъв начин изтощението и да ви помогнат да заредите тялото с енергия.

Като например 20- минутни разходки до работното място, задължително ползване на обедна почивка и допълнителни почивки от поне 10 минути на всеки 2 часа. Желателно е да следите и храненето си, като наблягате на продукти, съдържащи протеини, витамини и полезни мазнини.
Вечер пък изключвайте телефона си, за да си осигурите поне 7 часа сън!

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 69
Регистриран на: 09 Сеп 2012, 04:38
Местоположение: София

Re: Трудът не е песен

Мнениеот Паулу Коелюв » 02 Окт 2019, 10:16

То е ясно, че всички болести са от нерви. Номерът е да не се ядосваш за глупости. :wink:
Аватар
Паулу Коелюв
 
Мнения: 345
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: Трудът не е песен

Мнениеот tano » 02 Окт 2019, 11:47

Абе, трудът е песен, ама да я пее някой друг! :lol:
tano
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron