Задръстена съм от стари прибори, съдове и се чудя какво да ги правя. Да ги изхвърлям ли или да им намеря оригинално и друго някакво приложение? Такива симпатични чашки имам, вярно, някои имат чукнато ръбче и затова вече не ги ползвам, но ми е жал да ги изхвърля. Вие какво правите с тях? За какво мога да ги ползвам? Иска ми се да им вдъхна втори живот.
Има една стара пукната порцеланова кана, много красива. Насадих в нея от тези декоративните, влачещите се треви и стана чудно! Гледам приятелките издирват стари чайници именно за такава цел . Бабите на село се отърваха от такива работи
Стига да има фантазия човек, може да измисли много неща и да намери и друго приложение на старата посуда. Но не всичко става за такова нещо, пък и не е нужно да пазим всичко като Плюшкин .
Аз да ви кажа нямам, използвам ги, ако вече са много захабени ги изхвърлям, не си представям как ще седна да правя лампи от тях, това е твърде трудоемко и малко възможно да се получи. Но тук-таме могат да се получат някои ефектни неща, но слабо вероятно да стане от неопитни ръце.
В подобни бутилки, а и бурканчета, точно така могат да се окачат на стената и да се прибирам различни неща като гримове, четки за грим, разни там черпаци, подправки и какво ли не още ;)
Хич не си падам по старото и затрупването с мебели и не знам си какво, затова хвърлям без да ми мигне окото. :) Просто използвам рационално и до край, не ползвам докато ми омръзне, а наистина. :)