Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот m.vulev » 13 Юни 2016, 12:31

Доста бързо си припомнихме мутренските времена от началото и средата на 90-те години покрай екшъна с Митьо Очите и всички намесени. Имах чувството, че имам дежа вю. Всеки ден ни се съобщава за неговото състояние, какви операции и процедури му се правят, откъде се взима кръв да му се прелее, колко му струват инжекциите. Още не мога да си обясня защо е тази медийна истерия и неистово желание да се информира обществото какво се случва с един бивш затворник. Сигурно има стотици българи, на които също се налага да преливат кръв и лежат в реанимация в тежко състояние. Но за тях никой не дава почасова сводка. Никой и не прави сметка колко им струва лечението и откъде се взимат тези пари. Всеки здравноосигурен българин в момента роптае колко пари отиват за поддържането и стабилизирането на Очите заради съмненията, че отношението и усилията са различни към обикновения пациент и някой по-известен. Смятате ли, че това е така? Има ли такова разделение и защо се получава? Трябва ли да си популярен дори и като престъпник, за да вдигнеш цялата страна на крак и да получиш VIP-грижи?
m.vulev
 
Мнения: 182
Регистриран на: 16 Дек 2013, 13:11

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Pipilota » 13 Юни 2016, 12:37

Точно трябва да си богат, да си известен и да си по възможност някой много важен, че да ти слугуват всички. Ако беше друг, никой лекар нямаше да се лепне да минава по 300-500 км, за да му стои до леглото, нито щеше да се юрне да му се носи кръв от цяла България, а щеше да има "няма кръв, оправяйте се" и роднините да се чудят какви кампании да направят и на кого да се молят да дари кръв! Но така е като стоим и търпим, защо не се направи един национален протест?! Само на думи се възмущаваме и стоим затворени в черупките си.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Lollipop » 13 Юни 2016, 13:15

Ами в нашата държава да си мутра, това доказва, за останалите е мащеха, знае само да взема от обикновените хора, а наркобосовете са богопомазани.
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Kaya » 13 Юни 2016, 13:27

Аз лично не съм изненадана от това, че лекарите така притърчват за здравето на Митьо Очите. Но факта, че неколкократно се спомена, че ако е друг пациент досега да е починал ни дават ясна представа, че някои са "по-равни" от други.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот roksana » 13 Юни 2016, 13:43

Много си падаме българите да дъвчем краката на известните и да обсъждаме парите, колите, жените и имотите им. Даже като закъсат или се споминат тогава пък още повече се надъхваме все едно ние сме им рода и се борим за пай от богатството. За пореден път показваме кои смятаме за герои на нашето време и кои печелят вниманието ни. Не мисля, че един престъпник заслужава толкова обществено внимание. Според мен прекалено се нахъсваме и не гледаме обективно на нещата. И за други пациенти, които са изпадали в такова тежко положение, се е събирала кръв и са пращали от други болници, и на тях лечението им струва хиляди левове в реанимация. Но за тях не се споменава или трябва да е много фрапантен случая, за да го чуем по новините. И обикновено след три дена вече никой не си спомня за тях.
roksana
 
Мнения: 504
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:50

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Mamacita » 13 Юни 2016, 15:16

Kaya написа:Аз лично не съм изненадана от това, че лекарите така притърчват за здравето на Митьо Очите. Но факта, че неколкократно се спомена, че ако е друг пациент досега да е починал ни дават ясна представа, че някои са "по-равни" от други.


Вероятно лекарите имат предвид , че организма му е много по-силен, щом е издържал подобно нещо и още е жив. Живот не се пуска толкова лесно :wink: .
Mamacita
 
Мнения: 250
Регистриран на: 13 Дек 2014, 10:52

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Гергана.Николова » 13 Юни 2016, 23:22

Е, малко започнахме да преиграваме вече ми се струва.
Вярно е че е мафиот. Вярно е че през половин час ни информират в социалните мрежи разни сайтове какво му се случва. Но и вие самите с тази тема отворена във форума не правите по-различно.
Всеки се изказва по актуалната тема, та нека и аз не остана по-назад, но с по-различна гледна точка.
Стига с тази кръв. Никой ли не чу по новините за опашките от "дебеловрати" момчета дето се редиха пред кръвния център в Бургас. Ами такава ни е системата - намираш хора за кръводарители и докторите преливат съответното количество на пациента.
Ако не намерите доброволци, плащате на някого - дори за рутинна операция, за която не се изисква кръвопреливане те карат да им докараш кръв. Лично аз съм "дарявала" за майка си, без да и се налага кръвопреливане.
Мутрата има много "приятели" и те даряват...Това първо
Второ, не забравяйте, че здравната каса поема лечението на всеки, но ако вие си изберете да дойде доктор Х от болница Y, това си го покривате вие, а не здравната каса. Мафиот, папата или който и да е друг ще си плати масрафа накрая, ако оживее, ако не - близките му.
Понеже знам, че всички ще скочат отгоре ми, за това което казвам, искам да уточня че нито имам контакти с въпросния човек, нито симпатизирам.
Понякога обаче на човек му идва до гуша да чете "емоционални" изказвания на килограм.
Гергана.Николова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 13 Юни 2016, 15:46

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Юни 2016, 08:20

Гергана.Николова, няма да ти скачаме. :) Думите ти са съвсем правилни. Това, което дразни хората е, че постоянно се говори за въпросната мутра, сякаш е най-чистия и мил човек на света. Никой не се интересува дали ще умре или ще оживее, може би неговите мутренски приятели имат отношение, ние не. :) Това дразни. Иначе си права, че който плаща, той поръчва музиката... Тъпото е, че трябва да има разграничения, малко или много. Но медиите заливат с помия, колкото си искат.
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот balsam » 14 Юни 2016, 09:02

Разбира се, че независимо какъв е човека, лекарите това им е работата да направят каквото трябва, за да спасят живота му. Дразнещото е, че всички го обърнаха на цирк и едва ли не броят всяка стотинка, която отива за лечението му. Мутра бил, не знам си какъв бил, да, но е човек. Ами какъвто живот е водил, така ще завърши, той си е избрал това. Но не означава, че като е такъв дай сега да кълнем и да злорадстваме, както масово се изказват.
balsam
 
Мнения: 513
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:17

Re: Защо лечението на Митьо Очите предизвика недоволство сред българите?

Мнениеот Rali_hr » 14 Юни 2016, 10:11

balsam написа:Разбира се, че независимо какъв е човека, лекарите това им е работата да направят каквото трябва, за да спасят живота му. Дразнещото е, че всички го обърнаха на цирк и едва ли не броят всяка стотинка, която отива за лечението му. Мутра бил, не знам си какъв бил, да, но е човек. Ами какъвто живот е водил, така ще завърши, той си е избрал това. Но не означава, че като е такъв дай сега да кълнем и да злорадстваме, както масово се изказват.

Не може да отвориш някой сайт, и вътре нон стоп да има информация за ежесекундното състояние на Митьо Очите, това дразни. Ето, вчера почина детето, пострадало в катастрофата до Раднево, дали някой чу нещо, дали нон стоп се говореше?!
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта