Стара Загора:Андрю Лойд Уебър-прожекция

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Стара Загора:Андрю Лойд Уебър-прожекция

Мнениеот FramarLekari » 19 Окт 2011, 15:40

На 22 октомври /събота/ от 11,00 ч. в залата на РБ”Захарий Княжески”можете да посетите прожекция на концерт с изпълнения на световноизвестни музиканти по произведения на знаменития композитор Андрю Лойд Уебър, изпълнени в Ройъл Албърт Хол.
Годишнина на Андрю Лойд Уебър в Роял Албърт Хол през 1999 г е с участието на: Антонио Бандерас, Тина Арена, Джулиъс Лойд Уебър, Сара Брайтмън, Глен Клоуз, Boyzone, Майкъл Бол, Бен Дейт, Маркус Лъвет, Лоти Майор, Денис О'Нийл и самият Андрю Лойд Уебър
Той, авторът на едни от най-гледаните и поставяни по цял свят мюзикъли, е роден на 22 март 1948 г. в Лондон, Великобритания. Посвещава живота си на мюзикъла - неговите произведения се играят основно на Бродуей в Ню Йорк и Уест Енд в Лондон, но са поставяни по цял свят, включително и в България.
Творчеството на Андрю Лойд Уебър е изключително обширно. Той е автор на 16 мюзикъла, два саундтрака и латински Реквием. Сред най-известните му мюзикъли са култови заглавия като „Котките”, „Фантомът от операта”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Аспекти на любовта”, „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха”, „Булевардът на залеза” и др. Някои от песните, написани от него, надхвърлят рамките на постановките, за които са създадени и се превръщат в безсмъртни хитове като „Memory” от „Котките”, “I don`t know how to love him” от „Исус Христос суперзвезда”, “Don`t Cry for me Argentina” от „Евита” и др.
За творчеството си той е отличен с множество награди. В колекцията си Уебър има три награди „Грами”, шест награди „Томи”, четири награди „Драма” и пет награди „Лорънс Оливие”. Заради заслугите му към развитието на музикалния театър, през 1996 г. Андрю Лойд Уебър е отличен с наградата Ричард Роджърс. През 1997 г. получава „Златен глобус” и „Оскар” заедно със сър Тим Райс за „Евита”.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора:Андрю Лойд Уебър-прожекция

Мнениеот tano » 11 Сеп 2019, 09:30

Ей, това съм го пропуснал! Много жалко! :sad:
tano
 
Мнения: 121
Регистриран на: 07 Авг 2019, 11:03

Re: Стара Загора:Андрю Лойд Уебър-прожекция

Мнениеот Мики Маус » 11 Сеп 2019, 09:48

tano написа:Ей, това съм го пропуснал! Много жалко! :sad:


Много интересна прожекция. Разбира се, мюзикълите може да си ги изтеглиш от нета, но тук са събрани произведения от най-известните в изпълнение на световни музиканти.
Аватар
Мики Маус
 
Мнения: 304
Регистриран на: 23 Авг 2019, 10:49


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта