СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот Coikova » 02 Юли 2016, 21:04

Здравейте мили хора! Имам женска котка,която е на възраст 7-8 години,никога не е раждала, не е приемала никакви лекарства против разгонване и стои само в къщи. От началото на годината започнаха обаче проблемите. :( Съвсем случайно като я гушнах напипах някакво топче (беше малко). След около месец то порасна.Веднага отидохме на лекар. Оказа се най-лошото-ТУМОР НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА!Веднага насрочихме дата за операция.Направихме първо кръвни изследвания и снимка на бял дроб (за евентуални разсейки).Нямаше разсейки в дроба.Отстранихме топчето,но се оказало че има метастази в лимфния възел,поради което и него са махнали!Махнахме конците и сякаш всичко беше ок.След 2-3 седмици отиваме на контролен преглед и да насрочим дата за кастрация (така ни посъветва лекаря),НО оказа се че на мястото на отстранената жлеза има още някакви топчета. :( Лекаря каза по време на кастрацията ще отворим и тази операция,за да видим какво е това и да сме сигурни (оказаха се конци,които не са се разградили).И така се прибрахме в къщи спокойни че вече сме здрави. Но явно не е било така! :((((( След около месец започнах да напипвам нови топчета (кои по-малки ,кои по-големи),но много и по цялият корем.Днес отидохме на преглед и се оказа,че това са нови туморни образования.Но този път нямаше надежда. ;((((( Имахме 2 варианта: 1- да направим нови 2 операции за отстраняване на двете редици млечни жлези или да я оставя така докато изкара и да се преспи. Като лекарят не дава никаква гаранция,че след евентуална нова операция,котката ще се оправи и ще живее! Изправена съм пред една страшна дилема,не знам какво да направя така че да бъде най-добре за нея.Искам да живее,но ако тази операция ще бъде безсмислена защо само да мъча животинката?! ;((((((( МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ МИ И ДАЙТЕ ПРЕПОРЪКИ!БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Coikova
 
Мнения: 7
Регистриран на: 02 Юли 2016, 21:02

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот Lollipop » 04 Юли 2016, 14:34

Звучи ужасно! :( Като чета май най-доброто спасение е да приспите котето. Дано скоро да ви отговори и вет. лекаря на форума :(
Аватар
Lollipop
 
Мнения: 2728
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:55

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот g_ulten@abv.bg » 01 Авг 2016, 17:59

Здравейте,

Как е състоянието на котката ви? Сега видях молбата ви за помощ.
Ако все още има надежда, използвайте вин кристин. Говорете и с ветеринарния лекар.
Ако искате може да ми пишете и на g_ulten@abv.bg
Поздрави,

Гюлтен
g_ulten@abv.bg
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2016, 17:38

Re: СПЕШНО!МОЛЯ,ПОМОГНЕТЕ!Тумор на млечната жлеза при женска котка. :(

Мнениеот g_ulten@abv.bg » 14 Авг 2016, 17:08

Здравей,

Дано да сте по-добре. Аз не съм специалист-ветеринар, но много обичам животните. Имам и кучета и отскоро и котка. Едно от кучетата ми се разболя от лоша болест и вет. лекар ни препоръча да намерим лекарството вин кристин/ противотуморно/. Оказа се, обаче, че я няма в България, наложи се да я намерим от Турция. Влива се венозно, от 1 до 3 пъти, в зависимост от състоянието на животното. Слава богу нашето куче сега е добре, случи се преди 1 година. Тъй като купихме малко повече лекарство и аз обявих останалата част от лекарството за продажба на нуждаещи се. Един от клиентите беше едно момиче с болна котка, болест, сходна на болестта на нашето куче. Обясних и за нашия случай, нейния ветеринар и приложил лекарството и каза, че имало положителен ефект в лечението и на котката.
Разбира се, това лекарство има ефект на химиотерапия, повръщане и окапване на козината, намаляване на апетита и т. н., но определено помага.
Преценете сами и се консултирайте с вет. лекар за това лекарство.
Поздрави!
g_ulten@abv.bg
 
Мнения: 2
Регистриран на: 01 Авг 2016, 17:38


Назад към Ветеринарна медицина

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта