Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
06 Юли 2016, 13:36
Правих си изследвания и те показаха, че лошият ми холестерол е завишен и понеже не съм първа младост, заради него се покачва процентът опасност от инфаркт или инсулт. Препоръчаха ми да ям ечемик. Малко се стреснах в началото, защото за мен той е по-скоро храна за животните и не съм срещала рецепти или продукти, направени от него. Та молбата ми е да споделите някоя и друга рецепта и идея какво мога да приготвям от ечемик и как. Може ли да се консумира варен или само под формата на печива от ечемичено брашно? За какви ястия е подходящ? Изобщо образовайте ме малко, че работата зле

.
06 Юли 2016, 13:58
Мисля, че е по-добре да го покълваш и да ядеш кълновете, не знам и не съм чувала за рецепта с ечемик :)
06 Юли 2016, 14:36
Много е погрешно това схващане, че ечемикът е храна за животните. По тази причина в България не се използва в кулинарията. А той има много ценни качества. Може да го сварите и да го ползвате за салати, супи. Ето едно предложение:
http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D ... 0%B1%D0%B8
07 Юли 2016, 11:24
Може да си правите хляб от ечемик или бисквитки. С брашно от ечемик има като че ли повече варианти.
07 Юли 2016, 13:44
Ечемичена каша е моето предложение. Може да ви се стори не толкова вкусна. Наистина не е много популярен ечемика в нашата кухня, но е много полезен. Съдържа много витамини и минерали, полезен е за кожата, нервната система, костите, стомаха.
11 Юли 2016, 16:27
mangusta написа:Ечемичена каша е моето предложение. Може да ви се стори не толкова вкусна. Наистина не е много популярен ечемика в нашата кухня, но е много полезен. Съдържа много витамини и минерали, полезен е за кожата, нервната система, костите, стомаха.
Определено не звучи като нещо, което бих яла, а по-скоро като гозба,с която майките тормозят невръстните си деца, да ядат полезно.
13 Юли 2016, 15:29
Monika_Spasova написа:mangusta написа:Ечемичена каша е моето предложение. Може да ви се стори не толкова вкусна. Наистина не е много популярен ечемика в нашата кухня, но е много полезен. Съдържа много витамини и минерали, полезен е за кожата, нервната система, костите, стомаха.
Определено не звучи като нещо, което бих яла, а по-скоро като гозба,с която майките тормозят невръстните си деца, да ядат полезно.
Не е така. Като се сложат плодове или мед, или нещо друго, което да придаде по-приятен вкус, може да се превърне и в любимо ядене.
13 Юли 2016, 16:11
PasDeDeux написа:Monika_Spasova написа:mangusta написа:Ечемичена каша е моето предложение. Може да ви се стори не толкова вкусна. Наистина не е много популярен ечемика в нашата кухня, но е много полезен. Съдържа много витамини и минерали, полезен е за кожата, нервната система, костите, стомаха.
Определено не звучи като нещо, което бих яла, а по-скоро като гозба,с която майките тормозят невръстните си деца, да ядат полезно.
Не е така. Като се сложат плодове или мед, или нещо друго, което да придаде по-приятен вкус, може да се превърне и в любимо ядене.
Е, чак в любимо ядене надали, не съм срещнала някой, който да каже, че любимо му е някаква каша с някакви парчева плуващи из вътре. Здравословна - да, но любима в никакъв случай, Също като овесените ядки, знаеш, че са полезни и че трябва да ги ядеш, просто знаеш, че не са вкусни.
14 Юли 2016, 11:47
Всичко е до това как ще го направиш и овкусиш. На едни им се получава не добре, на други няма да познаеш, че са използвали същите продукти при приготвянето му и резултатът е фантастичен. Аз бих пробвала ечемик със зеленчуци. Правя такова нещо с киноа, но вместо нея ако се сложи ечемик предполагам, че ще стане вкусно.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.