Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
12 Юли 2016, 11:24
Имам големи проблеми със стомаха, а като реша да се подложа на някоя диета и още повече. Тогава резултати няма, защото страдам от запек, разбирайте, дори не помня кога за последно съм ходила до тоалетната.

препоръчаха ми да пия чай от майчин лист (сена), но съм чувала, че хич не е безопасно да се пие въпросния чай дълго време. Работата е там, че като съм пила таблетки сена, после страдам от ужасни болки в корема и разстройство, затова ме е страх направо да пробвам чая, а и заради опасенията, че е канцерогенен също.
Някой от вас пил ли е чай от майчин лист, каква доза е приемал и за какъв период от време?
12 Юли 2016, 11:29
Като си пила таблетки и резултатът е бил болки в стомаха, по-добре не опитвай пак с тази билка. Може и чаят да ти повлияе така.
12 Юли 2016, 11:42
mangusta написа:Като си пила таблетки и резултатът е бил болки в стомаха, по-добре не опитвай пак с тази билка. Може и чаят да ти повлияе така.
Да и мен ме опасява това, но се чудя може би е по-слаба концентрация може да се направи с чай.
12 Юли 2016, 12:55
Таблетките поне са дозирани, а чаят как ще го дозираш, как ще прецениш колко да сложиш от листенцата? На мен не ми звучи безопасно, макар че казват, че е по-слабо токсична сената от други подобни билки.
12 Юли 2016, 13:38
Аз знам точно обратното! Че не бива да се прекалява с този чай, ако се направи по-силна доза се получват колики и силни болки в корема ниско долу са от това! Не трябва да се пие повече от 10 дена, защото има много силна зависимост към него и изобщо е добре да се избагват подобен род лекарства и билки. Все си мислим, че като е билка е безопасно, но не е съвсем така. Червата стават лениви и искат по-голяма доза, за да си свършат работата и така се получва накрая, че те сами не функционират. Най-добре добави повече движение в диетата си, хапвай повече плодове и зеленчуци, пий повече вода, а като имаш нужда си хапвай трици.
12 Юли 2016, 15:36
Аз също имам проблеми , когато пия чай сена (майчин лист). После винаги ме боли корем, а за таблетки не смея и да пробвам, като се има предвид, че със сигурност са по-силни от чай. Препоръчвам ти да пробваш всеки ден да си хапваш киви. :)
12 Юли 2016, 17:27
Само в болки в корема ли се изразява неудобството. Като е отровно това растение и прекалиш с него, има ли други проявления?
12 Юли 2016, 19:30
Snejna написа:Някой от вас пил ли е чай от майчин лист, каква доза е приемал и за какъв период от време?

Какво ли не пиех навремето, когато бях постоянно със запек, но майчиният лист си остана най-кошмарното от всички средства... Беше обаче най-ефективното и затова го пиех един, по-рядко два пъти седмично в продължение на може би 2-3 години...
Радвам се, че не ми се налага да понасям тази гадост и болките, които ми причиняваше.
От дете страдах от нередовен стомах, но чак на 30 и нещо се справих с проблема. Било просто, ама кой да ти знае! Резултатът дойде като странично действие от промяната в храненето ми. Намалих драстично месото и млечните продукти (по други причини) и съвсем естествено увеличих растителната храна, с което започнах да приемам повече фибри (месото и млечните не съдържат никакви фибри). Вода винаги съм пиела достатъчно. Та това е вълшебната формула - фибри и вода. А ако се приемат отделно фибри (например овесени) - още повече вода. Защото иначе ефектът е обратен.
13 Юли 2016, 10:11
Имала съм проблеми с изхождането, но никога не съм пила майчин лист. Пробвала съм с едни шоколадчета, които май съдържаха тази билка и бяха ефективни. Също продават в аптеките едни свещички, те много ми помагаха. При мен идва от това, че не пия достатъчно вода.
13 Юли 2016, 11:12
Снежи, имала съм този проблем. Подобни "медикаменти" - шоколади, билки, хапчета имат единичен ефекет, т.е. не подобряват състоянието ти, а решават проблема на момента. Както те е посъветвала Юнона, включи повече зеленчуци в храната си и следи кое ще ти се отрази добре и кое не. Но при мен, мога да кажа, че ако ям само зеленчуци, то нямам този ефект. Може би не ям достатъчно като количество храна, знам ли.

Но пък затова си правя сокове и вътре разбивам в блендера няколко листа спанак и той винаги ми помага, или го ям на салати.