До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

От кърменето, през захранването, до храненето на детето, полезни и вредни храни, рецепти

До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот silver933 » 21 Юли 2016, 13:19

С жена ми много спорим за храненето на детето, той е вече на 3 години. Според мен е нормално да си хапва различни неща и да свиква с нещата, които ще се сблъсква ей ся като тръгна н градина, според нея е нормално да яде още отбрана храна и отделна от нашата. Той още не е опитвал сок, не му било нужно, не е опитвал бял хляб, не е опитвал толкова много неща.
Не казвам, че трябва да се преминава в другата крайност и да почне да яде чипсове и боклуци, но поне да знае различните неща и да може ако има някаква алергия да се знае от какво е и да се прояви у дома, а не в градината да почнем да търсим под вола теле.
Интересно ми е останалите, до каква степен държите на здравословното хранене на децата си!? :roll:
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот S_Milenska » 21 Юли 2016, 13:50

Старая се по-голямата част от нещата, които яде дъщеря ми да са здравословни и полезни. Но разбира се, пие си и сок и различни неща ;)
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот franky » 21 Юли 2016, 14:08

Аз ограничавам от сладки неща, джънк фууд, мазни храни и всички детски залъгалки като желирани бонбончета, вафли и подобни. Ако толкова иска да опита нещо, позволявам съвсем малко, защото все пак е заобиколено от такива изкушения и ако аз не му позволявам да яде всеки ден, има деца, които го правят и са постоянно пред очите му. Колкото и да се обяснява и показва с личен пример, детето лесно се изкушава и винаги го привлича непозволеното. Веднъж в месеца нищо няма да му стане, ако пробва някои неща по мъничко.
franky
 
Мнения: 395
Регистриран на: 14 Фев 2014, 13:04

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот Andrey » 21 Юли 2016, 16:43

Да пробва по малко няма лошо, по-добре така, отколкото да се крие и да яде тайно подобни боклуци много по-често, отколкото ако му е позволено, а с времето може само да прецени кое му харесва и кое не и кое е полезно за него.
Аватар
Andrey
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 20 Ное 2014, 10:04

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот Lyomi » 21 Юли 2016, 17:04

Всякакви крайности не са добре. Майка ми гледа винаги вкъщи да има плодове, не готви често месо и мога да кажа, че вкъщи се храним здравословно. Но като съм навън аз си купувам тостери, пици, вафлички, защото няма какво друго да предложат капанчетата около училище. Не съм пълна, може би така комбинирано менюто ми засега не ми създава проблеми.
Lyomi
 
Мнения: 296
Регистриран на: 28 Окт 2013, 16:03

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот black » 22 Юли 2016, 09:53

Lyomi написа:Всякакви крайности не са добре. Майка ми гледа винаги вкъщи да има плодове, не готви често месо и мога да кажа, че вкъщи се храним здравословно. Но като съм навън аз си купувам тостери, пици, вафлички, защото няма какво друго да предложат капанчетата около училище. Не съм пълна, може би така комбинирано менюто ми засега не ми създава проблеми.


Сега не ти създава проблеми, но по-нататък може и да започне. Щом майка ти е положила някаква основа със здравословното хранене, ще ти е по-лесно да я продължиш.

Моето дете също майка му следи какво да яде, но с нея имаме единомислие и цялото семейство гледаме да се храним здравословно. Това не означава, че веднъж или два пъти в месеца не си купуваме шпек или като отидем на заведение свинските уши са забранени :mrgreen: .
black
 
Мнения: 441
Регистриран на: 19 Яну 2016, 12:43

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот Mon_ton » 22 Юли 2016, 11:13

Голяма част от този тип храни трябва да бъдат ограничени, аз се надявам максимално да огранича приема на кофти храни за дъщеря ми. Ще ми се поне докато зависи от мен да се храни здравословно, особено и докато ѝ се формира още организма, минимално да посяга към лоши храни. :)
Не съм съгласна обаче, големи деца ежедневно да ядат нездравословни и пакетирани стоки, а и да се хранят масово с тестени закуски.
Аватар
Mon_ton
 
Мнения: 2768
Регистриран на: 24 Ное 2014, 15:54

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот zagrijena » 22 Юли 2016, 16:30

Май под здравословно вече всеки разбира различни неща. За някои здравословно е детето да не яде месо, млечни продукти, купени колбаси, шоколад и т.н. да не изброявам, че ще стане много дълго. Родителите с тази мания за здравословно хранене не знам вече дали не вредят повече отколкото си мислят, че помагат.
zagrijena
 
Мнения: 486
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:11

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот Malina » 15 Окт 2018, 14:23

zagrijena написа:Май под здравословно вече всеки разбира различни неща. За някои здравословно е детето да не яде месо, млечни продукти, купени колбаси, шоколад и т.н. да не изброявам, че ще стане много дълго. Родителите с тази мания за здравословно хранене не знам вече дали не вредят повече отколкото си мислят, че помагат.

Точно, като видиш само колко "движения" има за различен начин на хранене, но в едно число влизат винаги нездравословните храни, които са пакетираните от магазина.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: До каква степен менюто на децата ви е здравословно?!

Мнениеот Дороти » 30 Окт 2018, 11:30

Опитвам се. Например, с голямото ми дете сме си определили един ден от учебната седмица, в който яде джънк. Наясно съм че не може да избегнем изцяло тази храна, но когато си има ден за нея - и тя е доволна, и аз не мърморя много :grin:
Държа вкъщи да се храним с домашно приготвена храна, да присъстват ежедневно плодове и зеленчуци, млечни, зърнени.
Избягваме сокове в кутии.
Това са ни основните принципи. Разбира се, винаги има криввания. Има празници, рождени дни, но когато е рядко, не е такава драма.
Дороти
 
Мнения: 150
Регистриран на: 25 Окт 2018, 10:10

Следваща

Назад към Хранене и захранване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта