ОТ РАЗВАЛА КЪМ ПРОВАЛА

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

ОТ РАЗВАЛА КЪМ ПРОВАЛА

Мнениеот apostoloff » 30 Юли 2016, 06:27

УЖАСЯВАЩА СТАТИСТИКА

Здравни специалисти алармират, че алкохолизмът сред българите отдавна е преминал допустимите граници. След проведена анкета сред повече от 10 000 души станало ясно, че цели 91 % от населението всеки ден употребява спиртни напитки в различни количества!

Медиците заявяват, че са уплашени най – вече от факта, че именно хората с власт са тези, които дават черен пример за подражание. На фона на безполезните разправии с пушачите и определено глупавите мерки за ограничаване употребата на тютюн, точно високопоставените и образовани хора разправят под път и над път, колко полезно за здравето е да си пийнеш чаша уиски преди лягане.

Според обобщените данни от проучването, рискова консумация на алкохол се регистрира при почти 35% от мъжкото население и при 10 % от жените. Почти половината признават, че нямат никаква представа какъв е размера на допустимото количество ежедневна употреба и какво всъщност е „рискова консумация”. Увреждаща употреба е тази, при която се пие алкохол повече от 5 пъти на седмица, независимо от количеството и вида на напитката.

Все още се запазва тенденцията мъжете да посягат по – често към чашката, но жените устремно догонват силния пол в наливането с алкохол. И наистина, вече на всеки от нас се е случвало да налети на пияна жена, като доста голяма част от дамите прекаляват достатъчно, за да се търкалят по улиците като истински пияници.

В заключение медиците разкриват, че според официалните статистически данни у нас има 185 000 регистрирани алкохолици. Истинската цифра обаче със сигурност е в пъти по – голяма, защото заради ниската здравна култура малцина осъзнават, че страдат от това заболяване. Има медици, които дори смятат, че в България има вече около 700 000 алкохолици!

Казано другояче, всеки десети българин, е алкохолик. На всичко отгоре ние почти ежедневно научаваме, че пътната полиция е заловила маса дрогирани хора зад волана!
Като се се вземе предвид, че 47 % от българите имат и някакви психически отклонения, ситуацията става от страшна по- страшна!

Всеки един от нас трябва да си дава ясна сметка, че алкохолът е легализиран, мощен наркотик, който е изключително опасен и вреден! Последствията от употребата дори и на минимални количества (например една чаша вино на ден) са жестоки и водят до рязко влошаване на здравето, поява на поредица от психологични проблеми, загуба на работоспособност, безпаричие и мизерия...

Нека да не се лъжем: всичко това е повече от тревожно. Цяла армия от пияници, наркомани, лентяи, некадърници, лумпени и простаци катадневно реват, че са бедни. Те не могат да проумеят, че вината за мизерията, в която тънат, е изцяло тяхна. Защото животът е много справедлив- на този свят всеки получава точно това, което заслужава!...

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
**************************

Апостол Апостолов

www.SuperAstro.net
apostoloff
 
Мнения: 69
Регистриран на: 09 Сеп 2012, 04:38
Местоположение: София

Re: ОТ РАЗВАЛА КЪМ ПРОВАЛА

Мнениеот marchinko73 » 22 Дек 2019, 10:38

"Последствията от употребата дори и на минимални количества (например една чаша вино на ден) са жестоки и водят до рязко влошаване на здравето, поява на поредица от психологични проблеми, загуба на работоспособност, безпаричие и мизерия..."

Туй направо ме уби! К`во прайм ся?! Ми то като се замислиш много малко са българите, дето не уважават ракията и салатата преди вечеря... Те за туй явно сме на тоя хал. Съсипаха я тая държава, ей!
Аватар
marchinko73
 
Мнения: 440
Регистриран на: 22 Авг 2019, 10:00

Re: ОТ РАЗВАЛА КЪМ ПРОВАЛА

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 22 Дек 2019, 11:08

Има нещо вярно в цялата работа... Ако си пушач и пушиш по 1 кутия на ден, това са към 160 - 180 лева на месец. Ако пиеш и алкохол всеки ден, са поне още стотина, освен ако питиетата не са домашни... Тука не включвам сметките от заведенията... Отделно е и вредата за здравето. Има над какво да помисли човек...
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 394
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Общи здравни теми

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта