Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.
22 Авг 2018, 10:26
Нямам деца и никога не ходя с лекарства на море , като бях малка и ходих на лагери майками също ме пеащаше без лекарства само два чифта бански и един шампоан и четка за зъби

. Но едни капки вомитусхил и един ентерол прахчета никому няма да навредят или натежът .
22 Авг 2018, 10:32
Аз си вземам някои елементари неща - лепенки, кремче за изгаряне, парацетамол, за повръщане нещо и за диария :) все пак отивам на нашенското черноморие. Досега, да чукна на дърво, не ми се е налагало да ги ползвам, но не тежат, в едно малко пликче се събира всичко и си знам, че мога да реагирам при нужда.
22 Авг 2018, 16:39
За морето деган и смекна, пробиотици почвам седмица преди почивката, продължавам и на морето. :) нямам доверие на българското черноморие, за съжаление.
22 Авг 2018, 16:56
Взимам всичко, което имам, дори си купувам предварително някои неща. Гледам да има препарат за сваляне на тем-ра, за корем, за гърло, капки за нос-очи, уши, сироп за кашлица, лепенки, задължително-прахчета против разтройство и повръщане, пробиотик, дори АБ, абе... както се казва цялата къща. По принцип е добре човек да има под ръка нещо, а на място се търси доктор и аптека, ако се наложи. Поне аз така правя.
01 Сеп 2018, 10:39
Frac написа:Взимам всичко, което имам, дори си купувам предварително някои неща. Гледам да има препарат за сваляне на тем-ра, за корем, за гърло, капки за нос-очи, уши, сироп за кашлица, лепенки, задължително-прахчета против разтройство и повръщане, пробиотик, дори АБ, абе... както се казва цялата къща. По принцип е добре човек да има под ръка нещо, а на място се търси доктор и аптека, ако се наложи. Поне аз така правя.
Точно, както казват японците "по-добре човек да е подготвен за нищо, отколкото неподготвен за нещо"
Оосбено, ако се пътува с малки деца!
26 Сеп 2018, 13:00
С деца на море трябва човек да е подготвен, голям да е ще се оправи, но децата понякога нямат търпение да стоят и да чакат подобрнението.
26 Сеп 2018, 18:23
Като тръгмен на морето с нас тръгват и лекарствата за 1 аптека, пък може и там толкова да няма. Най-вече пиоритетни са тия за разстройство и повръшане, че много повръщат тия нашите деца, не знам как са вашите. Малкия по-малко, ама големия малко да го заболи я корем, я нещо друго и веднага повръща. Иначе за температура, капки за очи - задължително, че 1 година си бяха напълнили очите и двамата с пясък, а уж големи, за кашлица, таблетки за смучене, капки за уши, казвам ви в аптеката толкова лекарства сигурно няма, колкото нашия куфар.
26 Сеп 2018, 19:52
Тая година търсихме и ние капки за уши, добре, че имаше отипакс в аптеката на морето, та успяхме да решим проблема. Ама като писна малкото от уши, та вече и тях включвам в списъка.
08 Окт 2018, 15:30
Честно казано това с лекарствата важи не само за морето. Обикновено гледам да съм запасена на път, където и да е-море, планина, друг град, държава. Не се знае къде какво ще има, я работят аптеки, я не...
08 Окт 2018, 17:10
Аз не взимам лекарства. Там където отсядаме - спешното е буквално под прозореца, наблизо има и аптека. Следващата почивка много се чудя дали да не сменя мястото и за тогава може и да се замисля. Вероятно нещо за понижаване на температурата и нещо против евентуални чревни вируси.