Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
11 Авг 2016, 14:26
За да не се стреснеш и откажеш почти веднага, постепенно започни да намаляваш количествата на месата, сладките работи и алкохола, които ядеш. Но наистина ги намалявай, не шикалкави! И лека-полека ги замествай със зеленчуци и други качествени неща. Ако си стриктен, ще видиш как след време няма да се нуждаеш толкова много от тях и нява да ти се прияжда. Ще свикнеш с новото положение и ще продължиш да правиш промени в храненето. Ако се събираш с такава компания, в която се отпускаш да прекаляваш с ядене и пиене, предварително ти казвам, че ще ти е много трудно и няма да станат нещата. Така че и там си направи нужния извод.
11 Авг 2016, 15:06
Много правилно, че трябва да внимаваш какво да ядеш и да направиш промяната поетапно. Аз също имах някои проблеми с остаряването, от което няма бягане просто.

Малко по малко обаче нещата си идват на мястото. Започнах с лека промяна - никакво месо и картофи заедно, замених ги със зеленчуци, печени, варени на пара и т.н. Следващата стъпка беше винаги да имам прясна салата докато ям. Хлябът го замених с пълнозърнест далеч по-нататък. Сам намери своя ритъм на промяна, а за здравословното хранене се говори толкова много, че всеки знае какво трябва да направи.
15 Ное 2016, 17:46
Не разбрах дали си семеен, но гледай да ядеш повече домашно приготвени неща- хляб, меса, а защо не и един път в месеца сладкиш. Но нищо купено от магазините, т.е. минимум и направо изключване на консервантите, набухвателите, солено и сладко промишлено направено. И си прави тренировки.
16 Ное 2016, 10:37
dejavu написа:Не разбрах дали си семеен, но гледай да ядеш повече домашно приготвени неща- хляб, меса, а защо не и един път в месеца сладкиш. Но нищо купено от магазините, т.е. минимум и направо изключване на консервантите, набухвателите, солено и сладко промишлено направено. И си прави тренировки.
Супер звучи,а ма много сложно да си приготвяш всичко и да не се докосваш до нищо купено от магазина.
29 Дек 2016, 11:03
Няма как да не купуваш от магазина, но може да се сведе до минимум. Като си печеш хляба сам в хлебопекарна, не купуваш салами и шунки, а си взимаш незамразено месо и сам си го правиш както ти харесва пак е нещо. И с други продукти може по същия начин. Вярно, повече време и ангажираност си трябва, но не е невъзможно. Най-малкото намериш хора, от които да купуваш домашно приготвени и отгледани продукти е достатъчно. Само се иска желание и постоянство

.
29 Дек 2016, 11:21
Мисията е почти невъзможна да не се купува нищо от магазина, а и не всичко в магазина е вредно. Могат да се купуват много храни, като се избягват пакетираните и то не щото си над 40, а щото така трябва. ;)
29 Дек 2016, 12:05
Завщо всичко се държите, сякаш като станеш на 40 и си едва ли не вече дъртак? Все пак хората живеят до 80 години, това е само една малка част от живота ви, а вие вече се пишете "бегали". Нищо особено не се случва, когато станеш на 40.
29 Дек 2016, 12:10
И аз се чудя какво толкова им има на 40-те

! Като станеш на толкова, ти се живее още повече исе чувстваш още млад, но имаш предимството на опита и вече знаеш какво да избягваш и как да се грижиш да здравето си.
06 Яну 2017, 17:09
penelopa написа:И аз се чудя какво толкова им има на 40-те

! Като станеш на толкова, ти се живее още повече исе чувстваш още млад, но имаш предимството на опита и вече знаеш какво да избягваш и как да се грижиш да здравето си.
Не е кой знае какво, всече толкова се говори за здравословния начин на живот, че не е нещо, за което да се изненадваш и да се чудиш какво трябва да се направи. Това не е нещо което касае само 40+, а е и за много по-млади години.
10 Яну 2017, 15:21
След 40-те според мен трябва да се позабрави за белия хляб, за тлъстите меса и саламите от магазина. По-малко алкохол и кафе, за цигарите да не говорим

.