Какво мислите за веган диета за децата?

От кърменето, през захранването, до храненето на детето, полезни и вредни храни, рецепти

Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот Jully » 11 Авг 2016, 10:24

Имам страхотна братовчедка, с която винаги сме се разбрали много, въпреки разликата в годините ни. Преди година и половина роди първото си дете и е решила детето ѝ да живее на веган диета. Тя самата е веган, както и нейния мъж. :roll: За съжаление, детенцето вече е на година и половина, а тежи една 9 кг и е много слабо и унило. Отказва да приеме, че начина на хранене е от значение и смята, че приемането само на растителна храна е най-доброто решение за мъничето. :roll:
Вие как мислите, дали веган диетата е правилен избор или прави грешка и как мога да я убедя да промени храненето си?
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот iwoni » 11 Авг 2016, 10:39

Защо да я убеждаваш тя да променя храненето си? По-скоро спешно трябва да я убедиш да промени храненето на детето си. Тя както иска да се храни, но е отговорна за здравето на детето си и според мен по този начин не дава необходимото на организма му.
iwoni
 
Мнения: 483
Регистриран на: 18 Яну 2016, 15:14

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот Rali_hr » 11 Авг 2016, 12:25

За съжаление, никой не може да накара другия да вярва в неговите неща. Така е и с веганите, но те самите имат много сериозни убеждения, че са прави и т.н. :) С други думи, вярват, че действията им са правилни. За съжаление, ако не се случи нещо с детенцето, то надали ще и светне лампичката на твоята позната. Това, да се яде месо и млечни не е толкова лошо, стига да са качествени :)
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот Локумът » 11 Авг 2016, 13:20

Тея веган истории ми идват в повече, няма лошо човек да яде здравословно, обаче да изперква е много, мнооого грешно! Трябва да ги наказват такива хора, които се опитват всячески да повредят здравето на децата си. не знам колко трябва да си прост, че да вярваш, че лишаването ще помогне на детето ти. То вече е сбъркано нещо, на година и половина 9 кг си е бебе на 10 месеца!
Аватар
Локумът
 
Мнения: 2167
Регистриран на: 20 Яну 2015, 16:48

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот dejavu » 11 Авг 2016, 13:48

Не съм вегетарианка, нито веганка, но се опитвам да разбера това тяхно мислене. Възможно ли е да си набавяш всички необходими ти вещества само от храна с растителен произход и дали това количество е достатъчно? Аз мисля, че не е възможно. Като пример давам неяденето на млечни продукти. Откъде ще се набави калция, който да подсигури доброто състояние на костите така, че след време да нямаш проблеми с тях? За дете пък още по-сериозно стоят тези въпроси!
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот S_Milenska » 11 Авг 2016, 16:01

Има и други източници на калций, не е само в млякото.
Аз подкрепям подобни здравословни диети, стига да не са крайни, като пълното изключване на нещо. Ако се хапват в малки количества, няма лошо и да се набляга на различни източници на витамини и минерали, но тоталното спиране на нещо не го подкрепям, особено за малки деца.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот asdddwww » 12 Авг 2016, 11:44

Опасно е от всякъде със сигурност,особено ако няма и някакви мед. причини това да се случва си е дебилско от страна от родителите да ограничават децата си какво да ядат и какво не. После децата им измират, разболяват се и страдат цял живот, само от простотията на родителите си. Поне малко трябва да се яде от всичко, дори и да не са в количества, които ги чиним за нормални и обичайни, но веднъж седмично млечни и месо няма да му стане нищо. Хеле, ако са въвели и безглутенова диета, щото така е модерно, горкото дете.
Аватар
asdddwww
 
Мнения: 324
Регистриран на: 22 Юли 2015, 10:29

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот svetlozara » 12 Авг 2016, 12:23

Мисля, че емного вредно за здравето на децата, в месото и в млечните продукти има много полезни вещества, които ще са важни за здравето им и са растежа. Не разбирам, защо родителите биха тормозили по някакъв начин децата си.
svetlozara
 
Мнения: 729
Регистриран на: 18 Юни 2015, 12:14

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот Yunona » 12 Авг 2016, 13:11

dejavu написа:Не съм вегетарианка, нито веганка, но се опитвам да разбера това тяхно мислене. Възможно ли е да си набавяш всички необходими ти вещества само от храна с растителен произход и дали това количество е достатъчно? Аз мисля, че не е възможно. Като пример давам неяденето на млечни продукти. Откъде ще се набави калция, който да подсигури доброто състояние на костите така, че след време да нямаш проблеми с тях? За дете пък още по-сериозно стоят тези въпроси!


Попитайте японците откъде си набавят калция :) Или китайците :)
Там няма млечна промишленост, хората не ядат мляко и сирене. Но въпреки всичко японците, спазващи традиционната си диета, просто не познават остеопорозата. И в същото време тя е широко разпространена в страните, в които се консумират много млечни продукти. Вече се знае, че млякото не ни дава калций, а калцият в млякото се свързва с калция в нашите кости и го извлича от там. Докато калцият от растенията се усвоява отлично от човешкото тяло. Днес в света има достатъчно спортисти, дори тежкоатлети, на веганска диета, чиито тела и спортни постижения отговарят идеално на въпроса ви.
Писах всичко това само за пояснение по въпроса дали е възможно да получим достатъчно калций от растителни източници.

По въпроса за детенцето на веганска диета - не мисля, че родителите имат право да му налагат такива строги ограничения. Няма нищо лошо в това детето да опитва различни храни. В крайна сметка важно е с какво се храним ежедневно, а не какво консумираме от време на време.
Проблемът в случая според мен е, че много хора не са наясно какво значи пълноценно веганско хранене и как трябва да се подбират и комбинират храните, за да не се получи недостиг на важни хранителни вещества. Тази майка явно е от тях, а детето е невинна жертва на приумиците и да прилага нещо, което не разбира. В този случай е много по-правилно детето да хапва месо, риба и млечни, отколкото да страда заради некомпетентната си, но упорита майка. Не са нормални тези килограми и този вид за 18-месечно детенце...
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Какво мислите за веган диета за децата?

Мнениеот Malina » 12 Авг 2016, 15:20

Наистина има много хора, които успяват правилно да действат и да изхранят децата си и себе си с веган диета, но до колко това е полезно за малък организъм не ми се мисли. Не казвам, че трябва ежедневно да се яде мляко или месо, но от време на време мисля е съвсем нормално. Особено, ако не си запознат правилно с качествата на хранителните продукти, това не става с малко четене в нета и с много надъхване "аз мога". Надявам се тази жена да сео съзнае и да разбере какво причинява на детето си, а когато то има право на свой избор, нека да го направи.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Следваща

Назад към Хранене и захранване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron