Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
18 Авг 2016, 10:12
Не знам как може да се възпитава воля. Честно си казвам, нямам идея как става този номер. Може би малко по малко, по някакъв странен и определен начин, знам ли

Аз възпитавам така, както смятам за редно, без да се замсилям за различни аспекти, дали ги контролирам добре за в бъдеще, или не.
18 Авг 2016, 15:23
Аз мисля, че не се възпитава силната воля. Или я имаш, или я нямаш. Предимно трудностите и начинът, по който реагираш на тях, възпитават и изграждат характера и волята. Тогава си проличават.
29 Авг 2016, 16:31
zheleva212 написа:Аз мисля, че не се възпитава силната воля. Или я имаш, или я нямаш. Предимно трудностите и начинът, по който реагираш на тях, възпитават и изграждат характера и волята. Тогава си проличават.

Така е, да. Но поне можеш да бъдеш научен един вид да не се предаваш и да продължаваш да отстояваш своята воля и желания.
30 Авг 2016, 11:22
Като показваш на детето си, че не се предаваш и отстояваш позициите си, така ще го научиш и то да го прави. Личният пример учи.
30 Авг 2016, 11:53
lini_leni написа:Като показваш на детето си, че не се предаваш и отстояваш позициите си, така ще го научиш и то да го прави. Личният пример учи.
Рзбира се, само че като гледам, напоследък не показваме голям личен пример.
01 Сеп 2016, 17:39
Животът най-добре възпитава, беше казал някой. Човек се учи от това, което му се случва и се формира спрямо него.
08 Дек 2016, 12:56
според мен волята не се възпитава... ти или си такъв или не си. Познавам деца, възпитани по еднакъв начин, но с абсолютно различни поведения, отношения и т.н. ...не вярвам толкова много в чуждото влияние върху характера
08 Дек 2016, 13:20
И аз така мисля. Колкото повече се опитваш да "подмениш" характера на някого, толкова повече той се съпротивлява или ужким приема твоите напътствия, но си прави каквото знае. Може и да влияеш на някого, но няма да е вечно.