Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
17 Авг 2016, 10:24
Привет! От доста време съм с диагноза Хашимото, минах през няколко дози Еутирокс сега съм на 75 мг. До сега тази диагноза не ме плашеше, но след последните резултати от изследванията вече сериозно се стреснах, TSH сериозно ми е скочило за няколко месеца. Изплашена съм, защото въпреки приема на лекарства аз се влошавам. Започнах да се замислям дали не трябва успоредно с лечението да премина и на специален режим на хранене. Ще съм благодарна на всеки, който сподели как трябва да се храня за да подобря работата на щитовидната си жлеза.
17 Авг 2016, 10:43
Хранителният режим при Хашимото е от голямо значение и затова трябва да внимаваш много какво ядеш. Избягвай храни, които съдържат консерванти на първо място. Консумирай повече ядки, месо, като повечето да е риба, яйца. Плодове и зеленчуци колкото искаш. Много добре се отразяват киноата, елдата, кафявия ориз и ако имаш възможност, си ги хапвай.
17 Авг 2016, 12:27
Благодаря за отговора. Може би точно там греша-не ям никаква риба и яйца, а относно консервантите много ми е трудно...не виждам начин на 100% да ги спра, понеже това означава всичко да е домашно приготвено, а времето ми е оскъдно.
17 Авг 2016, 12:47
Повече рибка и яйца, това е супер полезно :) Наблягай на тях, както и наблегни на това да се храниш повече с полезни храни и мисля, че ще имаш подобрение. Дори може да си вземеш добавка рибено масло, което да стимулира производството на хормона.
17 Авг 2016, 14:23
Ако пиеш много кафе, драстично го намали. То не е препоръчително при Хашимото.
17 Авг 2016, 21:42
Сега прочетох, че и глутен не се препоръчва, но то май навсякъде го има вече ...трудня работа ...За ядките също протеворечиви мнения ...изобщо се обърках -какво трябва и какво не.
18 Авг 2016, 09:28
Пробвай и си изгради някаква схема с тези храни. Следи как се чувстваш при приема на една и друга и ще уцелиш кое е най-подходящото за теб.
18 Авг 2016, 10:14
Според мен е добре да си включиш много храни, които просто и лесно се славят като здравословни. За глутена, дори и да не ограничиш ма 100% просто изключи белия хляб, баниците и закуските от магазина, гризинките на бюрото. :) Хапвай по-пълноценна храна и избягвай празните въглехидрати. Като менюто ти е правилно съставено и то по начин, за който всички знаем, няма как да не постигнеш голям успех по отношение на здравето си.
18 Авг 2016, 12:30
Да, повече имаш нужда от протеини, отколкото от въглехидрати. А както са ти казали, ще си ги набавиш от ядки, риба и месо, киноа. Поемай и здравословни мазнини - също от ядки, ленено семе и масло, кокосово масло, зехтин.
18 Авг 2016, 12:55
Майка ми е с Хашимото. От както приема рибено масло се чувства много по-добре и по-жизнена, доста и се изчисти и кожата дори. Пробвай и няма да ти навреди със сигурност. За диета не спазва много стриктна, но се старае да яде здравословно, до колкото може човек с малко остарели разбирания. Яде за закуска плодове с овесени ядки, на обяд много често супа, а следобед си хапва плодове, за вечеря салата с яйца или риба, месо.