Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Светът на здравето в дати.

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 15 Юни 2012, 09:38

БЧК и НЦТХ наградиха сдружение „Самаряни“ за активно участие и принос към безвъзмездното кръводаряване

Днес, 14 юни – Международния ден на доброволния кръводарител, Сдружение „Самаряни“ получи отличие за организация, промоцираща активно доброволното и безвъзмездно кръводаряване. Всяка година БЧК съвместно с Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) отличава доброволни кръводарители дарили многократно кръв в своя живот. По предложение на Областния съвет на Български Червен Кръст, гр. Стара Загора, тази година за
първи път бе въведена нова категория награда, отличаваща организации и други структури, подкрепящи доброволното и безвъзмездно кръводаряване.
Под патронажа на Министър Десислава Атанасова, в Националния център по трансфузионна хематология, пред журналисти и медии бяха наградени 10 доброволни кръводарители, които са дарили многократно кръв, някои сред тях
– по над 60 пъти, но така също и млади хора, които са дарили многократно, въпреки тяхната ранна възраст. На церемонията днес наградата на Сдружение „Самаряни“ бе връчена на изп. директор – г-жа Диана Димова.
Д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на БЧК сподели:
„Награждаваме тази година и за първи път и две организации. Това е Сдружение „Самаряни” от Стара Загора и Столичната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев”, които наистина редовно от много
години насам организират своите възпитаници и своите доброволци да даряват кръв и по този начин помагат на цялото общество. Защото в българина има много милосърдие, има много доброта, стига да намериш начина, по който да
провокираш тази добронамереност и да организираш хората да отидат и да дарят кръв. Искам да кажа, че хората се умножават именно с добрия пример, който се дава от отделните организации.“
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 27 Юни 2012, 10:47

Трета номинация в конкурса „Добрият Самарянин“


Постъпи поредната трета номинация в конкурса „Добрият Самарянин“ заедно с предложение за промяна в регламента.
След разглеждане на предложението в контекста на цялостната концепция на конкурса, Сдружение „Самаряни“, като учредител на годишната награда „Добрият Самарянин“, допълни т.1 от критериите за номиниране на кандидати, както следва:
1) Номинираният трябва да е жител на Област Стара Загора и/или да е извършил акта на добротворство на територията на същата област.

Считаме, че това допълнение е в унисон с мисията и визията на конкурса „Добрият Самарянин“ и е предпоставка за по-ефективно изпълнение на неговите цели. Това ще допринесе за представянето на повече добри примери, на които да бъдем свидетели и които да ни насърчават по-често да извършваме добрини.
*Пълният регламент на конкурса, както и информация за визията, мисията и целите можете да разгледате на http://www.samaritans.bg/dnes.
На Вашето внимание представяме и номинацията, която получихме от г-н Олег Стоилов, председател на УС на Търговско-промишлена палата – Стара Загора и председател на Граждански клуб „ЛИПА“.
Номинация за конкурса „Добрият Самарянин“ 2012
mmaleeva.jpg
mmaleeva.jpg (10.83 KiB) Прегледано 1474 пъти


bruno-franier.jpg
bruno-franier.jpg (26.35 KiB) Прегледано 1474 пъти

Номинирам за участие в конкурса „Добрият Самарянин“ Мануела Малеева, д-р Бруно Франиер и техния екип от техници – доброволци, които всеотдайно и безрезервно вече пета година работят на старозагорска територия, връщайки усмивките на лицата на много деца с ортопедични проблеми. Те формално не отговарят на първа точка от обявените критерии на конкурса – не са с постоянно жителство в нашия град, въпреки че вече се чувстват такива, но мисля, че те изцяло отговарят на духа на конкурса. Нещо повече, те правят доброто на територията на Стара Загора - далече от тяхното постоянно местожителство в Швейцария. Не смятате ли, че това само по себе си е достойно за уважение и признателност? Убеден съм, че с разширение на географския обхват на номинираните, конкурсът само ще спечели. И нещо повече. Той ще допринесe много хора извън Стара Загора (свързани и не дотам свързани с града ни) да предпочетат да правят добро в нашия град и да привличат свои съмишленици, както го правят Мануела и Бруно (пример – ангажиране на швейцарския Ротари клуб Монтрьо за тяхната кауза), защото тук намират добри партньори и признание. С тези аргументи предлагам да бъде направена промяна в т. 1 на условията на конкурса, където да отпадне условието номинираните да бъдат жители на Стара Загора.
А колкото до личния ми поглед върху самарянската дейност на номинираните, декларирам, че следя отблизо това, което правят в Стара Загора от самото начало и им съдействам, доколкото ми позволяват възможностите.
Прилагам кратка аргументация на номинацията:
Мануела Малеева, най-изявената българска тенисистка живее в Швейцария заедно с трите си деца. Тя, заедно с швейцарския ортопед д-р Бруно Франиер (Bruno Fragniere) учредяват фондация „Суисклиникъл”, с основна цел осигуряване на ортопедични грижи за деца в България. От 2007 г. двамата, подпомагани от трима ортопедични техници, започват благотворителна си дейност в Стара Загора. Отначало работят със социални институции като Дом за медикосоциални грижи и ДДЛРГ „Българка”, по-късно разширяват дейността си, като помагат на деца с ортопедични проблеми от семейства със затруднено материално положение от Старозагорския регион и от други региони на страната. Те идват в Стара Загора за седмица на всеки два месеца, правят прегледи на деца, назначават лечение, изработват на място в работилницата на Българо-германския център, или в ортопедична швейцарска работилница коригиращи ортопедични средства – шини, лонгети, ортези и протези, съобразно проблема и възрастта на детето. Изработените при предишни посещения помощни средства се коригират, тъй като децата ги израстват с времето. Понякога случаят е сложен и е необходима хирургична намеса, с последващо поддържащо лечение. Тогава д-р Фаниер, в партньорство с български екип под ръководството на д-р Петьо Братоев извършват операцията във високотехнологичната старозагорска МБАЛ „Иван Рилски“.
Досега над 300 български деца от описаните групи са получили високопрофесионална ортопедична помощ. Извършени са 12 операции: http://www.chambersz.com/news/245-operi ... van-rilski.
Г-жа Малеева познава проблемите на всяко едно дете, поддържа контакти с родителите или хората, които се грижат за него и следи неговото развитие. Искрено се радва, когато разказва истории как лечението е оказалo положително влияние върху живота и здравето на детето, как е повишило качеството му на живот и интеграцията му в общността. А такива примери има много. Особено внимание се обръща на децата, отглеждани и възпитавани в социалните домове, като се следи лечението им да не прекъсва при преместване от едно социално заведение в друго.
Екипът на Мануела Малеева, и д-р Бруно Франиер работи в тясно партньорство с фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора и с други старозагорски организации.
През юни 2008 г. на тенис кортовете на Стара Загора се организира голям благотворителен тенис хепънинг с участие на трите сестри Малееви и майка им Юлия Берберян. На събитието се проведе благотворителен търг на предмети с историческа спортна стойност на известното семейство, а събраните средства от търга бяха дадени за развитието на проекта за ортопедичната детска помощ. От събитието спечели и старозагорския тенис, като наши тенисисти имаха рядката възможност да играят със сестри Малееви, а много старозагорски деца получиха незабравим урок от световноизвестните спортистки:
http://www.chambersz.com/a/content/view/19895/136/
През април 2011 г. голяма група от Ротари клуб Монтрьо, Швейцария, беше на посещение в Стара Загора, за да види на място работата на д-р Франиер, който е член на клуба. Впечатлени от видяното, швейцарските гости направиха голямо дарение (15 000 швейцарски франка) в подкрепа на детския ортопедичен проект, като междувременно установиха партньорство с колегите си от Ротари клуб Стара Загора, които от своя страна също финансово подкрепиха проекта. http://www.chambersz.com/news/5961-rota ... olyavaniya
Паралелно с това Мануела Малеева и д-р Франиер работят за създаване и оборудване в Стара Загора на ортопедична работилница с постоянен екип от обучени техници и специалисти. Това ще допринесе за увеличаване на броя на децата, които ще получат адекватно за възрастта и състоянието си лечение. Също така ще постави града ни във водеща позиция при въвеждането на един съвременен метод на лечение на ортопедичните заболявания при деца.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 04 Юли 2012, 11:33

Жоро Хаджиев дава тласък на благотворителна акция в помощ на трагедията в с. Бисер

Добротворецът...

joro hadjiev (1).JPG
joro hadjiev (1).JPG (14.6 KiB) Прегледано 1373 пъти

Жоро Хаджиев... Самоопределя се като Гражданин на Света. Има диплома за зоонженер, издадена от старозагорския Тракийски университет, но нито ден не е работил по тази си специалност. Затова пък има зад гърба си цяла китарна одисея с оркестър „Актив бенд” на практика из цяла Европа и чак до Гренландия. Твърди, че няма непотрошено място по тялото си и въпреки това, ако трябва да избира между купето на луксозен автомобил и пригоден за планинско катерене мотор – ще предпочете второто возило. Кръстен е на дядо си Жеко, раждането, случило се на 4 март 1957-а, сварило майка му, преподавателка по химия и биология в Харманли. Детството си изкарал в гълъбовското село Обручище. Днес е съдружник във верига заведения за бързо хранене, но е далеч по известен като... бащата и майката на ендуро-спорта в България.
Признава от раз, че снимането му е пионерска мечта. Като ученик се записал в клуб по фотография, а като тръгнал по горите с мотора усетил, че му е мерак да запечатва зорите и залезите. Започнал от „сапунерка”, постепенно сменил няколко апарата, а сега разполага с отлична техника. Случвало му се е да „закове” машината насред трасето и да натисне спусъка, за да не изтърве гледка. Предпочита черно-бялото, особено когато зърне характерно лице.
Добротворството...
Любителят фотограф прави серия от снимки, отразяващи трягедията в с. Бисер. Същите фотографии, публикувани в социалната мрежа и във в. Преса дават тласък за благотворителна акция сред българите в САЩ.
Станало донякъде случайно, тръгнал за там ден след трагедията. Напълнил няколко карти, после още няколко пъти се завръщал. Започнал благотворителната акция съвместно с приятели от САЩ, които по Интернет разбрали за случилото се нещастие в с. Бисер.
Добротворецът твърди, че не се възприема като професионалист в снимането, затова отказва да подреди изложба. Но все пак би го направил при едно условие: че фотосите му ще открехнат човешкото съчуствие...
Номинацията получихме от Христо Христво, кореспондент в. „Преса“

За допълнителна информация: Антония Павлова, специалист „Социален маркетинг и масмедии“, Сдружение „Самаряни“, моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща: advocacy@samaritans.bg . ел. адрес: http://www.samaritans.bg.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 24 Юли 2012, 15:23

Благотворително състезание с охлюви подкрепя жени и деца, жертви на домашно насилие

flaer_page1.jpg
flaer_page1.jpg (23.24 KiB) Прегледано 1317 пъти
На 26 юли от 18:30 часа, в старозагорската градска градина ще се състои първото по рода си за България *благотворително състезание с охлюви*, което ще протече под надслов *„Всяко време с нещото си“*. Сили ще премерят 100 тренирани охлюви-състезатели по трасето от цели 33 сантиметра! В състезанието ще могат да се включат граждани срещу минималната сума за участие от 2 лева, а за бизнес организации дарителската такса е 50 лв. 100 % от дарените суми ще бъдат използвана в подкрепа на Кризисен център "Самарянска къща" за жени и деца, жертви на насилие и
трафик<http://www.samaritans.bg/imash-li-sili-oshte-da-mulchish>. Припозналите каузата ще имат възможността да дарят и повече.
Организацията на играта е съобразена напълно със световния формат на състезанието – кръгла писта, представляваща два концентрични кръга. Напрегнатата надпревара започва, когато охлювите се поставят в центъра и победител е този, който пръв стигне до края на очертаната окръжност. Традиционният радиус на състезателната окръжност е 33 см. Върху черупките на охлювите състезатели се отбелязва техния номер, като това става с директна рисунка или залепен стикер. *Световният рекорд е поставен от охлюва Арчи през 1995 година със свръхзвуковите две минути!*
Това, което споделят организатори на състезания с охлюви от цял свят е тяхното усещане, че контакът на децата и възрастните с охлювите сближава с природата, прави я привлекателна и ги учи да забелязват и ценят важността
на всяко едно живо същество в нея.
Състезателите са предоставени от местен старозагорски охлювъд. Надпреварата ще бъде излъчвана на видео стена, а спортен коментатор ще отразява случващото се. Към момента 5 местни бизнес организации са потвърдили участието си, подкрепяйки каузата с различни по размер суми.
По време на събитието ще има и други предизвикателства, изненади и забаления. Най-малките ще имат възможност да сътворят цветни идеи с черупки от охлюви и миди, да изобретят творчески рамки, да нарисуват охлюва-победител, както и да участват в работилничка за "Рисуване на лица".

Една от задачите, които си поставя Сдружение „Самаряни“ в контекста на събитието „Всяко време с нещото си“ е припознавайки *Целите на хилядолетието,* като крайно необходими за повишаване благосъстоянието на хората, да представи актуалните проблеми разбираемо за всички. Да мотивира, че макар и бавно те са достижими, а действията за тяхното постигане – реалистични, стига всички заедно да работим за тяхното постигане. Да насърчава хората да бъдат информирани за проблемите, да отворят очите и умовете си за реалностите на глобализирания свят и ги пробуди за повече справедливост, равенство и човешки права за всички. Да предостави реална възможност на гражданите да подкрепят конкретна кауза.

Организатор на събитието е Сдружение „Самаряни“ в партньорство с Община Стара Загора, ССИК "Различният поглед", Фондация „Земя завинаги“, Търговско-промишлена палата – Стара Загора.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 27 Сеп 2012, 12:08

Ден на отворените врати, посветен на приемното родителство

На 28 септември (петък) Център по приемна грижа – Стара Загора, управляван от Сдружение „Самаряни“, отваря вратите си за всички, желащи да научат повече за приемното родителство. Събитието стартира от 10:00 часа в Зала 1 на Комплекс за социални услуги за деца и семейства, намиращ се на ул. „Христо Ботев“ № 205 в Стара Загора.
В рамките на „Деня на отворените врати“ всички граждани с интерес към приемната грижа ще могат да се включат в прожекция на филм и дисусия и да получат повече информация от специалистите, пряко работещи с приемни родители.
„Денят на отворените врати“ е част от стартиралата втора Националната доброволческа информационна кампания в подкрепа на приемната грижа „Всички имаме грижата”, организирана от Българкият младежки Червен кръст (БМЧК). Сдружение „Самаряни“ е местен партньор на инициативата, който предостави на младите доброволци специализирано обучение по приемна грижа и активно участва в информиране на заинтересовани граждани по въпросите с приемното родителство.
Кампанията „Всички имаме грижата“ е част от „Програмата за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, реализирана с финасовата помощ на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец, Зона Европа.
За допълнителна информация: Антония Павлова, специалист „Социален маркетинг и масмедии“, Сдружение „Самаряни“, моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща: advocacy@samaritans.bg ; ел. адрес: www.samaritans.bg .
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 04 Окт 2012, 11:15

Комплекс за социални услуги за деца и семейства на седем години

Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Стара Загора навършва седем години! По този повод отправя покана към деца и родители да се присъединят към празника, който организира в Парк „Подполковник Калитин“ на 5 октомври (петък) от 13:00 до 15:00 часа.

priobshti_choveche.jpg
priobshti_choveche.jpg (39.24 KiB) Прегледано 1100 пъти

Вече седма година Комплексът за социални услуги помага на децата и техните семейства. Социални работници и психолози работят с приемни родители, кандидат осиновители, деца от институции, деца с увреждания и млади хора с рисково поведение.
За годишнината си, организаторите са подготвили много предизвикателства и забавления. Децата ще имат възможност да играят на „Приобщи човече“, да рисуват, да творят, да садят цветя, да спортуват, да говорят на английски, да се снимат, да печелят награди и разни други изненади!

„Приобщи човече“ е позната игра, която представя по забавен и достъпен начин на децата темата за различията и толерантността към хората с увреждания в обществото и представя прости действия, които могат да улеснят общуването им с техни връстници в неравностойно положение.
За участниците в играта ще има и голяма награда! Езиков център BERLITZ ще предостави курс по английски език за едно от децата, участвали в играта „Приобщи човече“ , като то трябва да бъде на възраст от 6 до 12 години. Центърът BERLITZ ще присъедини детето в едно от невероятните пътешествия в света на езиците, които редовно организира. Пред него ще се разкрият възможности за нови приятелства, забавни игри, рисуване, и какво ли още не... Детето ще учи езика, докато се забавлява. А книжарница „Мистрал“ ще подари награди на всички участници в играта и ще осигури възможност за малките творци в ателиетата да нарисуват мечтите си.
Екипът на Сдружение „Самаряни“ изказва благодарност към всички приятели и партньори, които проявиха разбиране и търпение и ни подкрепиха по пътя на нашето израстване през първите седем!
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 09 Окт 2012, 13:53

СТЕФКА СЯРОВА ПОМАГА В ГРИЖАТА ЗА ЕДНО ДЕТЕ

stefka_syarova.jpg
stefka_syarova.jpg (17.82 KiB) Прегледано 1091 пъти

Добротворецът: Стефка Сярова

Познавам Стефка Сярова от много години. Тя е жена с голяма сърце, отворено към нуждите на хората. Подкрепата, която тя оказва на хора от инвалидния дом, редовните й посещения в институциите за деца, лишени от родителска грижа, безвъзмездните и актове на кръвдаряване, навремения й отклик винаги там, където има нужда... всичко това ме е карало не просто да се възхищавам на благородството й, но ме е вдъхновявало да й подражавам в добрите дела.
Добротворството:
Личният ми мотив да номинирам Стефка е свързан с един от онези критични моменти, който скоро ме връхлетя. Момент, в който, за да се справи, човек се нуждае от протегната ръка. Последният месец имах сериозни здравословни проблеми. Постъпих в болница и тъй като съм родител, който сам отглежда момиченцето си, нямаше как да се грижа за него. Щом разбра за положението, в което съм попаднала, Стефка веднага предложи своя дом и се грижи с много любов две седмици за моята седемгодишна дъщеря. С това за пореден път тя засвидетелства самарянското си сърце.
В моето сърце Стефка Сярова е "Добрият Самарянин", притекъл се на помощ в труден за мен момент. Един достоен пример за подражание!
Номинацията получихме от Марина Димитрова от град Стара Загора.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 02 Ное 2012, 15:10

„Самаряни“ обменят опит с Международна социална служба

Два дни представители на Сдружение „Самаряни“ обменят опит с колеги от Международна социална служба – България.
На 1 ноември 2012 г., специалистите, работещи по предоставяне на социални услуги в подкрепа на семействата на деца в риск споделиха опит и добри практики по теми, свързани с превенция на изоставянето и реинтеграция, ранни бракове, родителско отчуждение, осиновяване и още други направления, свързани с дейността на Центъра за обществена подкрепа.
В днешния ден двадесетте специалисти ще участват в обучение по „Мобилна социална работа“. Водещи на обучениета са Нейко Иванов и Людмила Трифонова от Сдружение „Самаряни“, които ще представят опита на „Самаряни“.
Мобилната работа е подход, при който специалиста отива при нуждаещия се човек. Подходът цели активно търсене и оказване на подкрепа на деца и семейства от високорискови общности. Центърът за обществена подкрепа разполага с мобилен компонент, с който се осигурява възможността за посещение в дома на семейството. По този начин то може да бъде опознато и оценено в собствената му среда. Същевременно с това консултирането е много по-ефикасно, ако се провежда в дома, особено като се има предвид, че семействата в риск често имат нужда от практически съвети за сравнително прости дейности (поддържане на хигиената на дома, грижи за детето, организиране на всекидневната програма и др.) Освен това, мобилният екип работи на територията на цялата община в няколко основни направления: за достигане; откриване на случаи; осъществяване на системна връзка; изграждане на доверие; насочване към съответните институции за оказване на закрила и помощ.
20 специалисти участват в организираната обмяна на опит и обучение. Те са представители на Центровете за обществена подкрепа от община Смолян – Рудозем, Златоград, Доспат, Девин.
Всички работни срещи и обучителни сесии се провеждат на територията на Комплекс за социални услуги за деца и семейства в град Стара Загора.
Събитието се осъществяват по проект „Регионален подход при осъществяване на реформите в обществените грижи в област Смолян“, финансиран от Фондация ОАК и Фондация „Лорд Мичелхам от Хелингли“. Проектът се изпълнява от Международна социална служба – България в партньорство в съответните общини.
За допълнителна информация: Антония Павлова, специалист „Социален маркетинг и масмедии“, Сдружение „Самаряни“, моб. тел.: 0878 394 215; ел. поща: advocacy@samaritans.bg ; ел. адрес: www.samaritans.bg.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 05 Ное 2012, 17:18

Остава само ден до затварянето на номинациите за добрите хора

Picture 001.jpg
Picture 001.jpg (24.19 KiB) Прегледано 1049 пъти
6 ноември 2012 година е последният ден за номиниране на добрите хора от старозагорска област според регламента на конкурса „Добрият Самарянин“ за тази година. Един от всички номинирани добротворци ще получи годишната награда „Добрият Самарянин“. Он-лайн гласуване, стартиращо от 7 ноември, ще даде възможност всички граждани да гласуват за своя добротворец на http://www.samaritans.bg/dnes. Номинацията, събрала най-много гласове, ще получи Отличието на общността „Добрият Самарянин“.
Пощенската кутия на доброто (dobro@samaritans.bg) прие още две номинации на наши съграждани, помогнали на хора, изпаднали в трудна ситуация. Това са историите на Радост и Ани...
Доброто не се продава, а се подарява от сърце
Радостина Колева работи като продавач-консултант в магазин за парфюми. Огромното й желание да помага на деца и жени в нужда, обаче, я отвежда до девойка от институция, която няма необходимата подкрепа от свои близки за най-очаквания празник за всеки юноша, а именно – абитуриентския бал. Радост решава да мобилизира своите приятели в помощ на момичето, за да може то да се почувства специално на този така значим ден в своя живота. Трескавата подготовка за бала започва близо месец преди голямото събитие. Всички са подготвени, всеки знае какво се очаква да свърши от него – прическа, грим, кола, снимки и т.н.
През май 2012 г. благодарение на Радост младата девойка наистина засиява на своя най-мил празник, когато роднини и близки хора липсват. Добротворството на Радост не приключва с този ден! Тя съдейства и за намирането на подходящо работно място на младото и все още объркано момиче. Радост продължава да я подкрепя и емоционално и се превърща в значим човек за изоставената девойка.
Номинацията получихме от Пенчо Минакиев.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Стара Загора: Сдружение "Самаряни"

Мнениеот FramarLekari » 12 Ное 2012, 16:09

Деца и младежи рисуваха в парка на празника „Учене през целия живот“

На 11.11.2012 г. между 11:30 и 4:30 ч. на детскита площадка под Драматичния теаътр се събраха деца и младежи, привлечени от идеята на Младежки информационно-консултантски център – Различният поглед да порисуват заедно на голямо бяло платно. В неделния предиобед, в импровизираната арт работилница под небето, те се учеха едни други на „чудати умения и тайни“. Постепенно по платното започнаха да греят човечета, имена, къщички, цветя, животни, много мечти, малко страхове и всякакви символни за малките художници откровения. Младежите от МИКЦ дойдоха за да се упражняват на циркови умения, като показваха трикове на любопитните малчугани.
Инициативата на МИКЦ – Различният поглед е в партньорство с Регионален инспекторат по образованието, по проект „Нели“ и е част от празника „Учене през целия живот“. От РИО Стара Загора увериха, че съвместните инициативи с МИКЦ ще продължат по повод значими празници за местната общност и информационни кампании. Снимки от събитието можете да разгледате на www.mikc.razlichniatpogled. Org.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1730
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

ПредишнаСледваща

Назад към Здравен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта