Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Как да се отърва от "гъшата" кожа?

22 Авг 2016, 14:24

Не съм много голяма на години, но не съм и в пубертета и не знам дали моят проблем има връзка с него. Откакто се помня, кожата ми не е гладка и нежна, а все е на едни много ситни точици, грапава и нелицеприятна. Като поотраснах, разбрах, че това е така наречената "гъша", "пилешка" кожа, или кератозис пиларис. Не съм нито ходила на лекар, защото не ме сърби, нито боли, не съм и взимала някакви специални козметични мерки. Мислех, че ще изчезне от само себе си като преминат промените по време на пубертета. Но кожата ми си остана груба и изглежда все едно вечно е настръхнала и то най-вече по ръцете. Не ми е приятно през лятото да си ги показвам и на пипане също не е много приятна, а съм вече млада жена. Какво мога да направя, за да подобря състоянието на кожата си? Какви мазила или процедури могат да ми помогнат да се отърва от "гъшата" кожа?

Re: Как да се отърва от "гъшата" кожа?

22 Авг 2016, 15:43

Това е много ясен симптом за непоносимост към глутен. Пробвай да ограничиш тези храни и виж дали ще има ефект върху кожата ти. Може цял живот да си имала глутенова непоносимост и сега чак да си решила да търсиш решението.

22 Авг 2016, 15:45

Този тип кожа май повече е естетически проблем. Мазала ли си я с кремове, които съдържат салицилова или млечна киселина? Ексфолирането може и то да дава добър резултат. Една позната и тя се оплакваше от подобен проблем. Не искам да те плаша, но не изчезва напълно, просто трябва да си по-упорита в грижите.

22 Авг 2016, 16:21

Не е нужно да е само естетичен проблем, а и може и да е ефект от здравословни проблеми. :roll: Според мен трябва да се обърне внимание на евентуалните проблеми, които могат да ги издават, Както казаха и глутенова непоносимост.

23 Авг 2016, 09:39

Казват, че гъшата кожа не е заболяване, а нарушено равновесие между мазнините и водата в тялото. За облекчаване трябва да се ползват козметични продукти, които съдържат урея.

23 Авг 2016, 10:18

Ексфолирането не помага ли в такива случаи? Иначе за глутен и аз се записвам, че е много сериозен фактор гъшата кожа. ;) Също в тези области може да използваш и мазането с бебешка пудра, за да обира потта, може и да е пот ;)

23 Авг 2016, 11:16

Не знам дали глутеновата непоносимост има нещо общо, но това състояние на кожата е наследствено и вродено. Причинява се от свръхпроизводство на кератин или недоброто отлюспване на мъртвите клетки. Лесно може да се обърка с някое друго кожно заболяване, затова е по-добре да се направи консултация с дерматолог. Задължително ексфолиране и хидратиране на кожата поне два пъти на ден. Това е много важно, за да се намали ефекта гъша кожа. Не трябва да се ползват продукти, които съдържат алкохол или спирт, защото изсушават кожата и свиват порите, а това пречи на премахването на мъртвите клетки и кератина.

23 Авг 2016, 12:05

Lyomi На първо място защо не отидеш при дерматолог в някоя естетична клиника и тогава да мислиш за мерките и процедурите, които да предприемаш? Всяко едно състояние на кожата е до голяма степен индивидуално и при всеки човек различни неща оказват положителен ефект. Знаеш колко голям набор от процедури, терапии, апарати, кремове и тн, съществува. Дори някои да ти даде съвет как той се е справил с подобен проблем, няма никаква гаранция, че това ще е твоето решение. Отиди на преглед, може да не става дума за "гъша кожа", може само да е сходно, причините да са други и подходите за справяне съвсем различни от онези, които сега си представяш.

23 Авг 2016, 14:21

Като имаш толкова гаден проблем, ако наситина е сериозно, най-добре поговори с лекар, причините могат да са разнообразни, а и може да е чисто естетически проблем. Важното е да го решиш.

23 Авг 2016, 17:02

Много е важно какви продукти ще се ползват. А за тях най-добър съвет наистина може да даде само специалист.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2