Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Отношенията между мъжа и жената, въпроси и проблеми по пикантни теми

Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот уморена » 29 Авг 2016, 16:06

Имам проблем със съпруга ми. Живеем в общото жилище на родителите му, заедно с неговия баща. Той е много интересен човек, не създава проблеми, но ти стига да мине веднъж да си каже мнението и да те издразни. Мъжът ми не е много деен, все пасува, все гледа всички да са доволни и чака. Не подема никаква инициатива за нищо. Мрънка постоянно за липсата на секс, а в същото време не показва никаква близост към мен и желание за интимност. Самия факт, че се прибирам от работа и ще отида у тях, да се виждам с баща му, а и с него самия ме кара всяка вечер да се чудя къде да отида. Иначе няма големи изисквания към мен, което е добре. :roll: Липсва ми спокойствие и страст, това достатъчно ли е да се разведа? Толкова са ми объркани мислите... омръзнало ми е чувството, в което искам да стоя навън, само и само да не се прибера. Свекърът ми постоянно тършува в хладилника и винаги се възмущава, когато липсва нещо, а никога не дава пари за абсолютно нищо. Живее на наш гръб, не плаща сметки, не дава пари за храна, а си хапва по 3 пъти на ден. Върхът беше, когато предложи да ни даде заем от 30 лева. Вече не издържам да гледам двама!!!! Какво ще стане, когато един ден имаме и деца?! Пак ли ще трябва да дундуркам 3 поколения?! :banghead: :banghead: :banghead:
уморена
 
Мнения: 158
Регистриран на: 29 Авг 2016, 15:34

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот pravilno » 29 Авг 2016, 16:11

Аз бих казала нито едното, нито другото, ами хвани за ушите мъжа си и седнете двамата да решите каква кардинална промяна да направите с брака и живота си, че така няма да я докарате доникъде. Трябва и той, и ти да се задействате и да решите проблема.
pravilno
 
Мнения: 508
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:46

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот Kaya » 29 Авг 2016, 16:40

Много е скучно всичко у вас и между вас ми се струва. Толкова скучно звучи, той не иска нищо, иска секс, като цяло си представям как ти му казваш "айде да правим секс" и той казва "добре".. Но повече - нищо. :roll: Гадното е, когато живеете с друго поколение, много изморява това, винаги те кара подобно нещо да се чувстваш като гостенин. :roll: Според мен е най-добре да предложиш да поживеете малко на квартира, да видиш как ще са нещата. Може отношенията ви да се променят и подобрят. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот rabotnata pchela » 29 Авг 2016, 16:47

Тея нерешителни мъже, дразня се и аз на такива, че и на моя. Аз съм тази, която е склонна ад си понижим малко стандарта и да се разкараме на квартира, за да не живеем у нас, ама НЕЕ.. :) трябвало да даваме пари, трябвало не знам си какво си.. :banghead: Така че напълно те разбирам, нямате деца, натискай го и си дигайте парцалите, кажи му да пробваме, да видим как ще са отношенията ни. А те повярвай ми няма как да не се подобрят!
Аватар
rabotnata pchela
 
Мнения: 4772
Регистриран на: 24 Ное 2014, 11:53

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот Pipilota » 30 Авг 2016, 09:27

Според мен наистина проблемът е в това, че не живеете сами, не мисля, че това е достатъчно голяма причина да си развалите семейството, особено, ако има любов между вас. Все пак не си женена за баща му, защо ще се развеждаш с него? :lol: Поговори с половинката ти и ако трябва се премести сама, той ако иска, ще те последва, ако не, то тогава вече можеш да си мислиш за развод.
kukuvicac
Аватар
Pipilota
 
Мнения: 4258
Регистриран на: 14 Ное 2014, 12:41

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот fairy » 30 Авг 2016, 09:47

Във всеки случай най-лошото, което можеш да направиш, е да търпиш. Защо? Вместо да направиш така, че да промениш нещата, ти ще се оставяш на течението! Според мен това ще е голяма грешка. Ако мъжът ти няма желание да променя нищо, тогава половината задача ти е решена, ти си на ход.
fairy
 
Мнения: 464
Регистриран на: 19 Яну 2016, 11:17

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот уморена » 29 Сеп 2016, 11:12

И аз ако знам какво и за какво го търпя... толкова много неща ме дразнят, че дори не мога да синтезирам проблема ведно нещо, което да обясня, то се вижда и от поста ми колко съм объркана. Просто вече всичко ме дразни и идеята, че ще се прибера вкъщи при тях ме побърква.
уморена
 
Мнения: 158
Регистриран на: 29 Авг 2016, 15:34

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот analizatorka » 29 Сеп 2016, 11:30

Най-лесно е да се обвинява другият за всичко. Не казвам, че ситуацията ти е лесна или че не трябва да изискваш от мъжа си, но имай смелостта да погледнеш и вътре в себе си. В повечето случаи там се коренят нещата и само от теб зависи дали ще се промени нещо.
analizatorka
 
Мнения: 564
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:13

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот уморена » 19 Окт 2016, 14:34

analizatorka написа:Най-лесно е да се обвинява другият за всичко. Не казвам, че ситуацията ти е лесна или че не трябва да изискваш от мъжа си, но имай смелостта да погледнеш и вътре в себе си. В повечето случаи там се коренят нещата и само от теб зависи дали ще се промени нещо.

Сигурно имаш право, но когато нещо ме дразни толкова много, направо нямам сили да погледна вътре в себе си и да търся моите грешки, след като смятам, че ги нямам, дори. Ядосвам се, че аз съм смелия "мъж" в нашето семейство, вместо да е обратно.
уморена
 
Мнения: 158
Регистриран на: 29 Авг 2016, 15:34

Re: Развод или да търпя, кое е по-доброто решение?

Мнениеот mamina » 19 Окт 2016, 14:59

Преди години и аз имах такъв приятел. Все чакаше аз да взема решение дори за най-дребни неща. Страшно много се дразнех и аз. Виках си защо все аз трябва да мисля и да върша всичко, толкова ли не може поне веднъж да поеме някаква инициатива. Не издържах и се разделихме. Мъжът ми е почти същият :lol: , явно ги привличам. Но като след поредното тормозене защо все ми се случва и все на такива попадам, изведнъж ми просветна, че просто не му оставям възможност да се прояви и от моята припряност всичко да се свърши бързо и на момента накрая аз страдам. Проблемът ми е, че не моля за помощ и един човек като не го молиш или подканяш, той свиква, че ти всичко си оправяш сама и си решаваш нещата и после забравя и да те пита даже дали искаш помощ и дали имаш нужда. Сега пак съм бърза, но се опитвам да се спирам и да не се товаря с всичко. Моля да ми помогне, дори за вечерята и той откликва. Няма сръдни, няма натякване. Цаката е да не се вторачваш и да знаеш как да искаш помощ и да го караш да мисли, че е нужен.
mamina
 
Мнения: 525
Регистриран на: 18 Яну 2016, 12:55

Следваща

Назад към Интимно

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта