Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот Jully » 31 Авг 2016, 16:11

Всички казват - Обичам страната, мразя държавата. Разбирам, че сме много афектирани от всичко, което ни се случва, но все пак, има ли нещо, което одобрявате и харесвате в нашата родина, дори и ако трябва да избягаме от определенията на ДЪРЖАВА, СТРАНА, РОДИНА, а кажем само КАКВО ХАРЕСВАТЕ В БЪЛГАРИЯ?
Аз съм доволна от различни неща, харесва ми спокойствието, което имаме по отношение на световни събития, харесва ми, че имаме лесен достъп до много институции, не ми харесва, че не можем да се доверим на полицията и какво ли още не.. :) Но все пак, какво харесваме?! Защо продължаваме да стоим в България, ако изпитваме само омраза? :roll:
Аватар
Jully
 
Мнения: 1471
Регистриран на: 30 Апр 2015, 09:36

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот Yunona » 31 Авг 2016, 16:34

Страхотна тема, поздравления :)
Мисля, че ние, българите, сме прекалено големи мрънкалници. Непрекъснато се оплакваме, критикуваме, нищо не харесваме, но пък и нищо не правим, за да подобрим ситуацията. А ситуацията в държавата ще се промени, когато всеки от нас работи първо върху своята собствена ситуация :)
Искаме да получаваме от държавата, но не искаме да плащаме данъци и осигуровки. Нямаме достатъчно средства, но държим да караме личен автомобил и се ядосваме, че няма достатъчно (каквото и да значи това) безплатни паркинги...
Какво харесвам? Също като теб одобрявам по-спокойния достъп до много институции (само който не е се е борил със западноевропейска бюрокрация не знае колко по-лесно ни е тук). Мога да избера специалиста, при когото да се лекувам.
Мога да общувам лесно, да установявам контакти, да се сприятелявам, без това да отнема 10 години.
Все още имаме качествени, вкусни зеленчуци и плодове. Доста услуги, които подобряват качеството на живота, са на изключително достъпни, даже ниски цени.
Има и много добри професионални възможности - образованите, знаещи хора могат да се реализират в добри наши или чужди компании и да имат стандарт на живот, невъзможен за постигане на същата позиция но в Западна Европа. Това се сещам засега :)
Yunona
 
Мнения: 822
Регистриран на: 06 Сеп 2014, 21:19

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот Alex_mor » 31 Авг 2016, 16:38

И на мен ми харесва това, че сме слабо застрашени от терористични атаки, че сме близо до море, имаме планина, имаме красива природа, имаме що годе свестни хора в обкръжението си, не сме толкова студени. Одобрявам и някои от реформите, които се случват и се надявам с времето да бъдат по-добри. Харесва ми, че имаме качествена храна, добро образование. Държа много да кажа, че не ми харесва мразенето на младите хора и закаченето им на етикета ТЕ Не стават
Alex_mor
 
Мнения: 390
Регистриран на: 18 Юни 2015, 09:39

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот pavleta » 31 Авг 2016, 17:28

Аз харесвам традициите ни, богатата ни култура. И аз смятам, че все още сме запазили онази човешка близост и топлота между хората, а не сме студени и отдалечени като другите нации. Колкото и да се псуваме и караме, все още имаме отношение на някаква загриженост.
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот donni » 01 Сеп 2016, 10:39

И аз като всички забелязвам лошите и отвратителни неща тук, но си харесвам природата, това, че все още сме запазили донякъде своята самобитност и идентичност.
donni
 
Мнения: 499
Регистриран на: 09 Май 2014, 17:05

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот niya_mazova » 02 Сеп 2016, 15:32

Аз не изпитвам омраза към страната си. Вярвам, че един ден ще изгрее и на нашата улица слънце. Просто трябва да помъдреем и да се изчистим от мръсотията и нестойностното, независимо дали като хора или в друг вид.
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот Alex_mor » 09 Мар 2017, 14:43

niya_mazova написа:Аз не изпитвам омраза към страната си. Вярвам, че един ден ще изгрее и на нашата улица слънце. Просто трябва да помъдреем и да се изчистим от мръсотията и нестойностното, независимо дали като хора или в друг вид.

Проблемът е, че всички чакаме да се случи нещо, а ние не правим нищо за постигането му. Очакваме, че ще се появи някой,който да разбута облаците, докато ние си живеем в ежедневието и мрънкаме по форумите, и ще ни покаже слънцето.
Alex_mor
 
Мнения: 390
Регистриран на: 18 Юни 2015, 09:39

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот nefertiti » 10 Мар 2017, 12:05

Харесва ми природата и спокойствието в България.. в страната ни има много неща, които не са на ниво, но трябва да гледаме положително и да се опитваме да променяме това, което не ни харесва. :smile:
nefertiti
 
Мнения: 1333
Регистриран на: 01 Фев 2016, 15:10

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот Malina » 10 Мар 2017, 14:44

nefertiti написа:Харесва ми природата и спокойствието в България.. в страната ни има много неща, които не са на ниво, но трябва да гледаме положително и да се опитваме да променяме това, което не ни харесва. :smile:

И аз съм на същото мнение а и вярвам, че не е далеч времето, когато нещата при нас ще се променят и при нас ще изгрее слънце.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Има ли нещо, което харесвате в нашата държава?

Мнениеот vanusha » 10 Мар 2017, 15:05

За съжаление нещата, които не харесвам са много повече от тези, които харесвам. :roll: Затова и преди години обмислях напускането на държавата ни и живеех за кратко на друго място,но детето така и не успя да се приспособи и се наложи да се приберем. Ако имам възможност сега пак бих се махнала.
vanusha
 
Мнения: 382
Регистриран на: 30 Сеп 2016, 11:36

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта