Ринит или нещо друго?

Ринит или нещо друго?

Мнениеот Vasilev922 » 09 Сеп 2016, 20:26

Здравейте всички!
Мъж съм, на 24г., преди 2 години прекарах някаква инфекция, симптомите бяха като тези на грип, но с по-продължителна температура- 3 седмици ме държа, като през първата стигаше до 37,5-8, а в последствие се покачи до 39. След прием на антибиотик(Уназин) нещата отшумяха за около 3 месеца, след което се появиха постоянни симптоми изразяващи се в: парене в очите, ускорен пулс в покой 90-100у/м(нормалният ми пулс беше от порядъка на 60-70у/м), леко втрисане, температура варираща между 36.8-37.2 градуса(именно заради втрисането реших да я измеря), мускулна слабост и понижена издръжливост. Има дни, в които по цял ден лежа и нямам сила за нищо, апетитът ми не е повлиян, поддържам същите килограми(75-76) без никаква промяна, спя повече от преди, събуждам се по-трудно(8-9ч сън). Симптомите са постоянни, това усещане го имам още от самото събуждане и продължава през целия ден, като сутрин се чувствам най-свеж, а най-зле е в следобедните часове.
Някакви предположения на какво може да се дължи? Лигавицата на носа ми е до такава степен надута, че като се пробвам да издишам през носа си издувам тъпанчетата. Притеснява ме обаче да не е нещо по-сериозно като туберколоза или лаймска болест :(
Щитовидна жлеза - разширен * Профил
2015г.
FT3 5.46 pmol/L 3.1 - 6.8
FT4 17.49 pmol/L 12.00 - 22.00
TSH 2.22 mkIU/ml 0.27-5.50
Anti - Tg 12.20 IU/mL 0 - 115.0
Anti - TPO 11.93 IU/mL 0 - 34.0

Август 2016г.
TSH 2.58 mkIU/ml 0.27-5.50
ПКК 20 показателя с Диференциално броене
HGB ( Хемоглобин ) 155 g/L М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити ) 5.53 T/L М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит ) 0.45 L/L М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити ) 6.0 G/L 3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр ) 343 g/l 300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. ) 28.0 pg 27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите ) 81.6 fL 82.0 -96.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие ) 15.3 % 11.6 - 15.7
PLT ( Тромбоцити ) 235 G/L 100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита ) 7.6 fL 7.5-11.0
LYMF ( Лимфоцити - бр ) 2.25 G/L 0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
NEU ( Неутрофили - бр. ) 3.23 G/L 1.4 - 7.4
MONO ( Моноцити - бр.) 0.43 G/L 0.30 - 1.10
EOS ( Еозинофили - бр.) 0.05 G/L 0.00 - 0.40
BASO ( Базофили - бр. ) 0.02 G/L 0.0 - 0.60
LYMF% ( Лимфоцити - % ) 37.60 % 20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
NEU % ( Неутрофили - % ) 54.00 % 40.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 - за деца до 4 г.)
MONO% ( Моноцити - % ) 7.16 % 1.0 - 12.0
EOS% ( Еозинофили - % ) 0.89 % 0 - 6.0
BASO% ( Базофили - % ) 0.32 % 0.25 - 2.0


СУЕ 3mm/h
Левкограма
St * 0 - 0.06
Seg 0.57 0.40 - 0.70
Eo 0.01 0 - 0.06
Ba * 0.0 - 0.02
Mo 0.08 0.01 - 0.12
Ly 0.34 0.2 - 0.48
Pl * 0 -0.01

АЛАТ 24.56 U/L < 41.00
Глюкоза Серумна ( GLU S ) 4.41 mmol/L 2.78 - 6.11
АСАТ 18.54 U/L < 42.00
С-реактивен протеин 0.24 mg/L < 6.00
Цитомегаловирус IgG 7.41 Index <0.9 - Отр.;0.9 - 1.1 Гранична ст-т; >1.1 - Пол.
EBV IgG( Инф. Мононуклеоза ) 5.12 Index < 0.9 - Отр.; 0.9 - 1.1 Гранична ст-т>1.1-Пол.
Урина- Отрицателен:белтък, билирубин, уробилиноген

Два пъти ми взеха гърлен секрет за изследване, при първия се изолира Мораксела, а при втория- streptococcus pneumoniae и haemophilus influenzae в количества 10 на 5-та степен. Вече изкарах 16 дни на антибиотик без никакво подобрение и нямам представа какво да правя, моля ви за насока!
Vasilev922
 
Мнения: 10
Регистриран на: 08 Сеп 2016, 13:21

Re: Ринит или нещо друго?

Мнениеот mimeto96 » 10 Яну 2020, 10:16

Много е лошо, когато лекарите не могат да ти поставят точна диагноза и се чудят какво да лекуват. Зная го от опит. Дано всичко да е минало благополучно!
mimeto96
 
Мнения: 227
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 09:55

Re: Ринит или нещо друго?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 10 Яну 2020, 17:48

Дано да е било само ринит, че иначе - лошо!
Аватар
Лош Холестерол 007
 
Мнения: 362
Регистриран на: 20 Авг 2019, 15:48


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със Заболявания уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта