Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Как да изпера мазно петно?!

13 Сеп 2016, 09:11

Никога не съм можела да се справям с мазните петна, все остава нещо! Уж ползвам качествени прахове ама не се получава. Вчера, бързах след като се прибрах от работа, трябваше и да излизам, съответно не се преоблякох с домашни дрехи и по всички закони, като пресипвах едно месо в тавата, една такава огрооомна мазнотия ми се пльосна на блузата! :banghead: :banghead: :banghead: Сега се чудя как да я махна, защото ми е доста любима блузката и не ми се иска да я изхвърля. Не се сетих да сложа сол, а и да си призная, досега като съм го правила никога нее имало ефек. ;(

Re: Как да изпера мазно петно?!

13 Сеп 2016, 09:45

Като ми се случи такава случка аз веднага, на момента го изпирам петното със сапун или веро. Второто май по-добре се справя. Иначе засъхне ли, пиши го бегало.

13 Сеп 2016, 09:47

Ще пробвам с веро, дано да стане, макар и късно :(

13 Сеп 2016, 09:52

И аз пера с веро и дори и на другия ден няма прпоблем! :) Натъркваш хубаво с веро, с по-топла вода и петното го няма. :) Не се пртеснявай! Но е много важно, преди това да НЕ си прала блузата в пералня, тогава няма спасение!

13 Сеп 2016, 13:04

Вместо сол, може да се слага брашно! Накисва се разтърква се и от петноито не остава и спомен. :) Пробвай!

13 Сеп 2016, 13:28

Дори и на другия ден да се пере петното, ако се натърка със стар, домашен сапун, изчезва. Но от онзи миризливия, бабите където го правят. Сега рядко може да се открие такъв.

13 Сеп 2016, 15:43

analizatorka написа:Дори и на другия ден да се пере петното, ако се натърка със стар, домашен сапун, изчезва. Но от онзи миризливия, бабите където го правят. Сега рядко може да се открие такъв.

И аз съм чувал, че е много добър, даже ако се перат бели дрехи, да се накиснат с такъв сапун, ставали изкрящи! :)

13 Сеп 2016, 16:17

Обезмаслител- какъвто ползваш. Аз използвам Meglio и нямам никакви оплаквания. Пръскам мазното петно на дрехата няколко минути преди да я пусна в пералня, в 99% от случаите от петното няма помен след изпиране- изпробвано с петна с дълга предистория, с петна от мазнина при готвене, както и масла от колата и неидентифицирани петна по дрехите на децата. Успех!

13 Сеп 2016, 16:57

Страхотно! Следващият път ще знам как да действам с тия упорити петна, супер! Колко време трябва да престои, след като се напръска?

13 Сеп 2016, 19:40

5- 10 минути ще са достатъчни. Обезмаслителят- този, който ползвам, никога не е увреждал дрехата, не е оставял петно с по- различен цвят. Давай смело!
П.С. Ето какво открих на описание на Меглио: "Подходящ за трудни и упорити за изваждане петна от дрехи, всички мазнини и петна трудни за почистване."
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4