Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота
Правила на форума
Добави отговор

Re: С какви масла да мажа косата си, за да не цъфти?

19 Сеп 2016, 15:21

Да се вземат превантивни мерки е едно, но да успееш да я направиш едно цяло пак е малко вероятно, да не кажа - невъзможно.

19 Сеп 2016, 15:32

Косата трябва да си се поддържа, не само да се решиш, да я миеш и да я подстригваш от време на време. Мазането с маски и масла поне веднъж в седмицата е задължително според мен. Толкова много рецепти има. Така няма да стигне до цъфтене въобще.

20 Сеп 2016, 10:09

И е важна грижата не само за косата, но и за скалпа. Много пъти дори не знаем правилно да си мием косата - много хора изобщо не втриват в скалпа, а мачкат само по дължините. И да се правят маски, да се масажира, да се подхранва и той.

20 Сеп 2016, 11:27

На мен ми стана интересно как само краищата като се мажат с маслото, има ефект от това. Не поема ли от корените полезните вещества косъмът?

20 Сеп 2016, 16:39

irka написа:На мен ми стана интересно как само краищата като се мажат с маслото, има ефект от това. Не поема ли от корените полезните вещества косъмът?

може би е някаква комбинирана терапия.

21 Сеп 2016, 09:36

Поема си късъмът и от краищата, не само от корена. Убедила съм се, че маслата са много по-ефективни за косата от всякакви други препарати и козметики.

27 Сеп 2016, 10:40

Те маслата нали са все комбинирани като съставки на тези козметики. Т.е., на козметиките, в които сме сигурни за качеството.

27 Сеп 2016, 12:25

Второто изречение е важно уточнение :smile: . Като не си сигурен в продукта и неговото качество, по - добре ползвай натурално масло.

29 Сеп 2016, 14:02

Harmony написа:Второто изречение е важно уточнение :smile: . Като не си сигурен в продукта и неговото качество, по - добре ползвай натурално масло.

по същата логика, как може да сме сигурни, че купуваме истинско натурално масло?

29 Сеп 2016, 14:21

От някои семена или продукти, като слънчогледа или кокосовите стърготини, можеш и сам да си извлечеш с много блъскане :smile: . Но по-екзотичните няма как, доверяваш се и много четеш и проверяваш.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3